Rabbit_TDI написа:F-22 е правен за друг тип война-с хай-тек враг като СССР.Къв е смисала да го хабят да прави удари върху джипки и общежития в Ирак.Ако нещата през 80те не се бяха развили така знайш как щяха да си го тачат.Освен това тежкия клас изтребители никога не са мидиини звезди/Ф-14,Ф-15,Су-27/щото са "адски" машини и не са за експорт.Иначе като програма и цели Ф-22 е адски сполучлив/за разлика от летящите им ковчези през 80/изтребител за превъзходство във въздушното пространство,но просто няма с кой да мери сили.То общо взето тва е прецедента на въздушните войни-най-боеспособните самолети не влизат в бой щото няма кой да се изправи срущу тях/Ф15 и Су-27/.
донякъде си прав,но аз знам че F-22 е правен за водене на въздушен бой от далече...и при него за пръв път се изпробва Aim-120 AMRAAM ,която поразява от невероятно голямо разстояние...а въпроса защо американците не го ползват не мога и аз да си го обясня..може би защото си имат F-117 и B2 и основно от изтребителите използват F-16,15,18 и не им трябва друг...или чакат F-14 да остарее напълно и тогава да се възползват от F-22...