Здравейте.Понеже ми предстои борба с тази болЯст искам да попитам кой какво е ползвал :D Колата не е от VAG групата ,но това няма значение. Отводнителните канали са отпушени и вода от тях изтича свободно. Филтъра е МАН с активен въглен на няколко месеца и е чист.Отводнителните канали по колата при капака са чисти и проверени . Подкалниците и те са изчистени.Факт е ,че ползвам ли климатика и после вони ужасно.За жалост други мой коли също са миришели,но по-малко.Пробвах да напръскам малко обезмаслител за домашна употреба профилактично,но уви.Мих го и с вода няколко пъти пак уви.Всичко е чисто,но си мирише.Остават само бактериите между ламелите на радиаторите. Та за тях освен механично почистване чрез изваждане на радиатора(няма как да стане това лято поне) има и спрейчета . Гледам има най-различни.Основно са 2 типа.Пяна и флакон който се оставя на пода на колата.ВИе кой от двата вид сте пробвали и от коя марка сте доволни.Оставам с впечатление,че спрея на Мотип е добър.

Другият вариант е фирма занимаваща се с това,но как да съм сигурен ,че след като нагънат парите няма да има миризма поне до края на лятото или амен амен до края :D Колата се кара всеки ден с включен компресор особенно в момента(не спирам компресора,дори и на топло).Дразни ме миризмата когато реша вечер да карам без включен компресор.Иначе работи ли компресора грам не мирише и водата се отича .... каналите са чисти дори и прах нямат вътре.Радиатора от двете страни също е чист.От едната съм го снимал,а от другата се вижда само с фенер.
Ето снимки вътре:

За протокола : Mercedes S203 2000г фейслифт.