Голф 4 1.6 АКЛ играят оборотите
Голф 4 1.6 АКЛ играят оборотите
Здравейте, имам един проблем с голфа. Когато го запаля всичко си е добре, но когато го покарам около 10 км. и да си загрее както обикновено на 90 градуса, започва да мени оборотите в рамките на 1100 - 1200 когато е на свободна. Често го прави, не всеки път, но почти. Това се случва само когато се покара известно време и си загрее. Прави го и на бензин и на газ. Моля дайте съвет!
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Re: Голф 4 1.6 АКЛ играят оборотите
Почистване на дроселова клапа
А може ли да ми кажете, къде във Велико Търново има такъв сервиз да ми я оправят, смисъл да я закачат на компютър и да се види от какво е и евентуално да ми я почистят и адаптират с компютъра.
- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
не е дросел и при мен е същото... даже аз закачих но комп. за ел регулиране на дросела ... моите обороти от 850/900 се дигат до 1000/1050 не е кои знаи ко ама.е дразнещо...
-
- Автомобил: Golf 4 1.6 16V
- Двигател: AZD 2002
И аз имам подобрен проблем + преди няколко дни ми изгасна колата веднага след като я запалих и беше на свободна + светна ми лампата на EPC. Идеи няма от какво може да е. На диагностика показа дросел нещо си. Не знам и имам проблем с конденз... Сега чакам да видя дали пак ще покаже този проблем и тогава ще я лекувам нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е светнала ЕPC лампата съвсем сериозно си виж дали ти светят стоповете. Това без майтап. Иначе проблема с оборотите може да бъде и от смучене на въздух отнякъде.
Здравейте колеги,
Аз си изчистих дроселовата клапа с препарат за почистване на мазнотии (обезмаслител) и след това един приятел, който работи в порше закачи компа и изчисти грешките.. сега оборотите не ми играят. Имаше доста нагар, който попречваше на дороселовата клапа да се отваря и затваря докрай.
Аз си изчистих дроселовата клапа с препарат за почистване на мазнотии (обезмаслител) и след това един приятел, който работи в порше закачи компа и изчисти грешките.. сега оборотите не ми играят. Имаше доста нагар, който попречваше на дороселовата клапа да се отваря и затваря докрай.

-
javor_bg написа:Ако е светнала ЕPC лампата съвсем сериозно си виж дали ти светят стоповете. Това без майтап. Иначе проблема с оборотите може да бъде и от смучене на въздух отнякъде.
Стоповете си ми работят. Относно смученето на въздух, маркуча който е от колектора до сервото за въздуха е за смяна, в момента е облепен с изолирбанд. Не знам дали това влияе.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Повярвай ми, влиае доста! Даже на моменти при потегляне и преди смяна на скоростите и подаване на газ, се получава забиване! Аз сменях моя маркуч и неща се оправиха! Но моя съвет е да не купуваш маркуч от морга, а направо от магазина! Защото аз купих един от морга и имаше байпасове по него, на същите места където беше скъсан/напукан моя! Нямаше как да видя под-тях дали няма дупки, защото бяха лепени!
-
anonym0us написа:Повярвай ми, влиае доста! Даже на моменти при потегляне и преди смяна на скоростите и подаване на газ, се получава забиване! Аз сменях моя маркуч и неща се оправиха! Но моя съвет е да не купуваш маркуч от морга, а направо от магазина! Защото аз купих един от морга и имаше байпасове по него, на същите места където беше скъсан/напукан моя! Нямаше как да видя под-тях дали няма дупки, защото бяха лепени!
Ще купя един другата седмица като я закарам до майстора. Иначе мойта бръкма я обслужвам само с качествени части, освен ако някъде няма значение какво сложиш :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”