:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Изгубен ключ за секретните болтове на Пасат Б6

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
villystyle
Автомобил: VW Passat B6 2.0 FSI variant
Двигател: BLR 2005

Изгубен ключ за секретните болтове на Пасат Б6

Мнениеот villystyle » Нед 11 май 2014 12:26

Здравейте колеги, преди седмица купих Пасат Б6 2005г. обаче в комплекта няма ключ за отключване на секретните болтове и в момента съм със зимните гуми и не мога да ги сменя с летните. Какви са ми вариантите, според гумаджията при който бях това не става при тях като опция нещо да направят, та искам да попитам какви са ми вариантите - стругар или друго. И евентуално човек който би могъл да се справи с този проблем.
Мерси предварително.

Потребителски аватар
MAX75
Автомобил: VW Passat 1997
Двигател: AFN

Re: Изгубен ключ за секретните болтове на Пасат Б6

Мнениеот MAX75 » Нед 11 май 2014 12:32

Абсолютно същият проблем имах и аз.Отидох при стругар,който ми направи накрайник, който поставям към ключа.

villystyle

Мнениеот villystyle » Нед 11 май 2014 12:33

Колега аз съм от София нещо да ми кажеш като препоръка къде е този човек ?

Потребителски аватар
MAX75

Мнениеот MAX75 » Нед 11 май 2014 12:42

Не съм от София.Всеки читав стругар може да го направи.При мен човека взе размерите на болта така както е завит на джантата и след три дни имах накрайник.Много е важно материала, който се използва.При мен първият накрайник се счупи.Вторият му направи закаляване и седем години нямам никакви ядове.

Потребителски аватар
MAX75

Мнениеот MAX75 » Нед 11 май 2014 12:46

Някой може да ти предложи да направи заварка на болта и така да го отвие.Не се връзвай на това.Ще прецакаш джантите.

villystyle

Мнениеот villystyle » Нед 11 май 2014 12:58

Ясно разбрах колега, сега ще чакам някой колега от София да препоръча някой, ако не ще търся по интернет и така.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Нед 11 май 2014 14:40

аз бях със същият проблем-обикалях като луд гумаджии и всеки имаш по някой камък,по принцип при мен беше оригинален секрет(не китайски вариант) и накрая открих при един гумаджия същият камък 1:1 и така ги отвих :th_up Дано и ти имаш успех(ползвах секрети от доста приятели с подобни секрети,та дори и от автокъщите ми влязоха в съпричастност,колкото и странно да )

п.п Провери хубаво камъка да не е паднал при резервната,под нея в джобовете или в пространстворо под джобовете за комби)

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 11 май 2014 15:37

Отиваш и си купуваш нови секретни болтове заедно със секрета. След това на Вулканизатор да ти свали старите секретни болтове и да ти сложи новите :th_up

villystyle

Мнениеот villystyle » Нед 11 май 2014 17:23

dqvola_91 написа:аз бях със същият проблем-обикалях като луд гумаджии и всеки имаш по някой камък,по принцип при мен беше оригинален секрет(не китайски вариант) и накрая открих при един гумаджия същият камък 1:1 и така ги отвих :th_up Дано и ти имаш успех(ползвах секрети от доста приятели с подобни секрети,та дори и от автокъщите ми влязоха в съпричастност,колкото и странно да )

п.п Провери хубаво камъка да не е паднал при резервната,под нея в джобовете или в пространстворо под джобовете за комби)

Да комби е колата, обаче обърнах къде ли не да търся обаче, 3-ма човека гледахме по всички възможни места и няма и няма, говорих с тези от автокъщата и ми казаха че имали доста от други и подобни модели и ако някоя стане ще ми го дадат, гледах тази тема http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=12663 може да пробвам тия момчета евентуално.

villystyle

Мнениеот villystyle » Нед 11 май 2014 17:25

vucata написа:Отиваш и си купуваш нови секретни болтове заедно със секрета. След това на Вулканизатор да ти свали старите секретни болтове и да ти сложи новите :th_up

Ако приемем че по някакъв начин ги отвъртя без този ключ има ли значение от къде да взема нови такива секретни - като марка като от магазин ?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 11 май 2014 18:34

В Порше БГ има, на околовръстен път. Ти избираш в кой от двата магазина да отидеш. Може и от някой магазин за авточасти и аксесоари да отидеш ако не си маняк :mhihi

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 17 юни 2014 12:49

При такива проблеми правя следното:
Разпробива се болта по възможност в центъра - малко не целия.Взима се един торкс ситната звезда/като на вътрешните карета на полуоските на Фолксвагена/За по сигурно ползвам 10 размер.Набива се здраво с чука в отвора които съм пробил и се развива!Болтовете са меки и при набиването ключа си прави канали.Ако се използват качествени инструменти на торкса не остава и следа.Свредлото се избира според големината на торкса като се оставя 0.3 до 0.5 мм разлика в полза на торкса!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 17 юни 2014 12:50

снимай един болт , имам разни ключове секретни, от София съм може да свърша работа.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 04 юли 2014 16:35

Има и друг вариант,по-елегантен!
Отиваш при зъботехник и правите отпечатък директно с ключа за гуми и той ти прави метална отливка.И си имаш секретен накрайник. :beer Колко ще струва-зависи от зъботехника.
И аз бях в същата ситуация,но в първата гумаджийница намериха същия секретен бит-луд късмет.Иначе щях да ходя на зъботехник,щото заваряването не е оферта....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”