Lupo 1.4 16v Внезапно изгасване на двигателя и пресецване
Lupo 1.4 16v Внезапно изгасване на двигателя и пресецване
колеги имам проблем с vw lupo 1.4 16v 75кс изгасва ми внезапно двигателя както си карам а понякои пат ми пресецва прави едно от двете както му е кеф на него а като изгасне после си го паля без проблем незнам какво може да е помагайте
Последна промяна от hooligans на Чет 03 юли 2014 20:41, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието
Причина: Оправих заглавието
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: vw lupo 1.4 16v внезапно изгасване на двигателя и пресец
Датчик за положение на коляновия вал или неговия другар датчик за положение на разпределителния вал (CKP и CMP sensors). 

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Датчик на колянов вал, другият на разпределителния е горе на капака на клапаните от дясната страна, но доколкото знам играе роля само при паленето и след това не участва!
От датчик на разпределителен вал не гасне колата.
Ако датчика на коляновия вал прекъсва ще ти е записала грешка. Направи една диагностика.
От датчик на разпределителен вал не гасне колата.
Ако датчика на коляновия вал прекъсва ще ти е записала грешка. Направи една диагностика.

- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
Играят роля повече от всичко взето заедно. Няма датчик на хол, който да работи само при палене. На всеки оборот по този начин ECU знае кое му е горна мъртва точка за да извърши впръскването. Тези два датчика работят в синхронизация. В зависимост от повредата се наблюдават: прекъсване за момент, загуба на мощност, изгасване в движение, невъзможно запалване.
правих диагностика показа дроселова клапа ? ? ?
въпреки това при този коѝто ходих ми каза дроселова клапа,бензинова помпа,комутатор и незнам какво да направя.
въпреки това при този коѝто ходих ми каза дроселова клапа,бензинова помпа,комутатор и незнам какво да направя.
- freelancer
Чакай малко........Бензинова помпа, дросел клапа, комутатор?????? Кое от всичките.
Къв е тоя "майстор", та той я кара на проба и грешка, както всичките при, които съм ходил до сега....
На какво я гледа? Каква е грешката за дросела? Ако дава грешка дросела, не е задължително да имаш там проблем, може и да е друга причината.
Налягането може много лесно да се види, тва за помпата, за 5 минути и я изключва. Клапата ако не се адаптира, първо да се гледа за въздух и т.н.
Как ти е празният ход, студена гасне ли ти или само топла?
Ако имаш проблем с комутатора ще прекъсва постоянно, така си мисля.
Само на топъл двигател ли ги прави магариите?
С колко тръбички ти е дросела? От кой град си? Какъв ти е кода на двигателя.
Кажи как е на студен двигател, колко оборота вдига. Тия неща, които си ги изброил правят проблем и при топъл и при студен двигател.
Смени си майстора и дай повече инфо. Според мен хората от форума са по вещи от твоят майстор.
Имам налични дросел клапа, бобина с комутатор, МАП, хидравлична помпа, ПЦВ клапанче, ЕКУ и какво ли още не заради такива "майстори".
Къв е тоя "майстор", та той я кара на проба и грешка, както всичките при, които съм ходил до сега....

На какво я гледа? Каква е грешката за дросела? Ако дава грешка дросела, не е задължително да имаш там проблем, може и да е друга причината.
Налягането може много лесно да се види, тва за помпата, за 5 минути и я изключва. Клапата ако не се адаптира, първо да се гледа за въздух и т.н.
Как ти е празният ход, студена гасне ли ти или само топла?
Ако имаш проблем с комутатора ще прекъсва постоянно, така си мисля.
Само на топъл двигател ли ги прави магариите?
С колко тръбички ти е дросела? От кой град си? Какъв ти е кода на двигателя.
Кажи как е на студен двигател, колко оборота вдига. Тия неща, които си ги изброил правят проблем и при топъл и при студен двигател.
Смени си майстора и дай повече инфо. Според мен хората от форума са по вещи от твоят майстор.

Имам налични дросел клапа, бобина с комутатор, МАП, хидравлична помпа, ПЦВ клапанче, ЕКУ и какво ли още не заради такива "майстори".

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
megatronS написа:Играят роля повече от всичко взето заедно. Няма датчик на хол, който да работи само при палене. На всеки оборот по този начин ECU знае кое му е горна мъртва точка за да извърши впръскването. Тези два датчика работят в синхронизация. В зависимост от повредата се наблюдават: прекъсване за момент, загуба на мощност, изгасване в движение, невъзможно запалване.
Аз имам подобни проблеми, но на VCDS ми изписва само ламбда сонда и ако почнат missfire-ите тогава записва и тях. Инак като имам малко гориво, почти до положение да ми светне чека, се случва колата да гасне или дори и да натискам газта все едно не съм я натиснал. По интересното е, че ако ми изгасне на някой светофар после много трудно успявам да я запаля... Ако имам повече гориво това с изгасването изчезва, но си остава това при първото палене на колата, докато загрее.. Другото, на студен двигател се появяват проблемите които описа. Дали може да е от тези 2 датчика? Аз се бях насочил към бобина, но все си мисля че ако е бобина ще го прави доста по често това с "прекъсване за момент, загуба на мощност, изгасване в движение, невъзможно запалване".
при мен няма значение загряла ли е не е ли и на студен го прави и на топал двигател пресецва яко при този маистор коѝто ходих просто ми каза че му показва грешка дроселова клапа понякога пресецва колата понякога направо гасне като се опитам да я запаля след като е огаснала нямам проблеми пали веднага без да се мъчи от град Монтана съм аз утре ще ходя пак да я качът на ECU при друг да видим какво ще стане.
- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
Към колегата zografski. По принцип повечето проблеми при датчиците от този род, се появяват при загряване. При по леки форми на проява, когато изгасне и не може да запали се охлажда датчика, аз го правя с азот, но на път може с ледена вода. Това води до оправяне моментно на проблема. При диагностика няма как да се покаже този род дефект, тъй като реално датчика все още не е прекъснал. Бобината прави подобни дефекти, когато загрее. В момента в който изгасне и не иска да запали, трябва да се измери , тъй като може значително да е увеличила съпротивлението на някоя от двете намотки. При диагностика и този дефект не се появява.
- zografski
Точно това е, че не излиза нищо освен грешка за л. сонда и missfire-и. При мен го прави само сутрин като я натисна и то само първите няколко минути, после на бензин няма никакви присецвания и т.н. освен, че като загяся и после запаля, някой път дига обороти и после директно гасне. Много странни проблеми... по принцип карам и на газ, странното е че като я наглася на топъл двигател да пали директно на газ, никога не гасне както на бензин ако загася и след това запаля след 1-2 мин, което ми е много странно, на бензин тоя проблем го има, на газ не.
Извинявам се, че ползвам темата на колегата
Инак по неговия въпрос, щом показва грешка на дросела, вероятно ще трябва да си се смени.
Извинявам се, че ползвам темата на колегата

Инак по неговия въпрос, щом показва грешка на дросела, вероятно ще трябва да си се смени.
ходих пак на диагностика и нямаше никакви грешки а човека каза че щом колата пали веднага след като изгасне е бензинова помпа също така каза да вържа лампичка на помпата и като почне да ми пресецва значи са токовете ако ли не е налягането гадното е че проблема е изчезващ ....
- zografski
А тоя майстор защо не замери налягането на бензиновата помпа? уж може да е тя, пък не и е замерил налягането...
всичко е свързано с много расправия защото проблема е изчезващ така каза :Д ама пак поне ме насочи на някаде ще пробвам така както каза тоѝ само че какво ще рече ТОКОВЕ са ако почне да премигва лампичката
- freelancer
Колега, много ще се радвам да откриеш проблема, на мен ми го прави само на студен двигател и при консумация или въртене на волана.
И при мен проблема не е постоянен, сега например в топлото време проблема сякаш изчезна.
Аз също се съмнявам в бензиновата помпа, но пък съм мерил налягане и при мен е наред.
Така, че по скоро е нещо по кабелите, букса и т.н.
Забелязал ли си някаква зависимост, примерно при по влажно време и т.н.?
Ако ще сменяш помпата сподели моля те. Наистина има резон да е помпата, но все пак трябва да се докаже иначе си остава само в сферата на догадките и фантазиите на майстора ти.
И при мен проблема не е постоянен, сега например в топлото време проблема сякаш изчезна.
Аз също се съмнявам в бензиновата помпа, но пък съм мерил налягане и при мен е наред.
Така, че по скоро е нещо по кабелите, букса и т.н.
Забелязал ли си някаква зависимост, примерно при по влажно време и т.н.?
Ако ще сменяш помпата сподели моля те. Наистина има резон да е помпата, но все пак трябва да се докаже иначе си остава само в сферата на догадките и фантазиите на майстора ти.
Ще споделя колега дано реша проблема защото е много дразнещо
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”