Lupo 1.4 16v Внезапно изгасване на двигателя и пресецване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
biser93
Автомобил:
Двигател:

Lupo 1.4 16v Внезапно изгасване на двигателя и пресецване

Мнениеот biser93 » Пет 27 юни 2014 17:46

колеги имам проблем с vw lupo 1.4 16v 75кс изгасва ми внезапно двигателя както си карам а понякои пат ми пресецва прави едно от двете както му е кеф на него а като изгасне после си го паля без проблем незнам какво може да е помагайте

Последна промяна от hooligans на Чет 03 юли 2014 20:41, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Re: vw lupo 1.4 16v внезапно изгасване на двигателя и пресец

Мнениеот megatronS » Съб 28 юни 2014 7:14

Датчик за положение на коляновия вал или неговия другар датчик за положение на разпределителния вал (CKP и CMP sensors). :th_up

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Съб 28 юни 2014 8:44

Датчик на колянов вал, другият на разпределителния е горе на капака на клапаните от дясната страна, но доколкото знам играе роля само при паленето и след това не участва!
От датчик на разпределителен вал не гасне колата.
Ако датчика на коляновия вал прекъсва ще ти е записала грешка. Направи една диагностика. :wink

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Двигател:

Мнениеот megatronS » Съб 28 юни 2014 17:02

Играят роля повече от всичко взето заедно. Няма датчик на хол, който да работи само при палене. На всеки оборот по този начин ECU знае кое му е горна мъртва точка за да извърши впръскването. Тези два датчика работят в синхронизация. В зависимост от повредата се наблюдават: прекъсване за момент, загуба на мощност, изгасване в движение, невъзможно запалване.

biser93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biser93 » Вто 01 юли 2014 9:33

правих диагностика показа дроселова клапа ? ? ?

въпреки това при този коѝто ходих ми каза дроселова клапа,бензинова помпа,комутатор и незнам какво да направя.

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Вто 01 юли 2014 15:25

Чакай малко........Бензинова помпа, дросел клапа, комутатор?????? Кое от всичките.
Къв е тоя "майстор", та той я кара на проба и грешка, както всичките при, които съм ходил до сега.... :icon_lol
На какво я гледа? Каква е грешката за дросела? Ако дава грешка дросела, не е задължително да имаш там проблем, може и да е друга причината.
Налягането може много лесно да се види, тва за помпата, за 5 минути и я изключва. Клапата ако не се адаптира, първо да се гледа за въздух и т.н.
Как ти е празният ход, студена гасне ли ти или само топла?
Ако имаш проблем с комутатора ще прекъсва постоянно, така си мисля.
Само на топъл двигател ли ги прави магариите?
С колко тръбички ти е дросела? От кой град си? Какъв ти е кода на двигателя.
Кажи как е на студен двигател, колко оборота вдига. Тия неща, които си ги изброил правят проблем и при топъл и при студен двигател.
Смени си майстора и дай повече инфо. Според мен хората от форума са по вещи от твоят майстор. :mhihi :beat_butt2
Имам налични дросел клапа, бобина с комутатор, МАП, хидравлична помпа, ПЦВ клапанче, ЕКУ и какво ли още не заради такива "майстори". :wink

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 01 юли 2014 15:35

megatronS написа:Играят роля повече от всичко взето заедно. Няма датчик на хол, който да работи само при палене. На всеки оборот по този начин ECU знае кое му е горна мъртва точка за да извърши впръскването. Тези два датчика работят в синхронизация. В зависимост от повредата се наблюдават: прекъсване за момент, загуба на мощност, изгасване в движение, невъзможно запалване.

Аз имам подобни проблеми, но на VCDS ми изписва само ламбда сонда и ако почнат missfire-ите тогава записва и тях. Инак като имам малко гориво, почти до положение да ми светне чека, се случва колата да гасне или дори и да натискам газта все едно не съм я натиснал. По интересното е, че ако ми изгасне на някой светофар после много трудно успявам да я запаля... Ако имам повече гориво това с изгасването изчезва, но си остава това при първото палене на колата, докато загрее.. Другото, на студен двигател се появяват проблемите които описа. Дали може да е от тези 2 датчика? Аз се бях насочил към бобина, но все си мисля че ако е бобина ще го прави доста по често това с "прекъсване за момент, загуба на мощност, изгасване в движение, невъзможно запалване".

biser93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biser93 » Вто 01 юли 2014 16:04

при мен няма значение загряла ли е не е ли и на студен го прави и на топал двигател пресецва яко при този маистор коѝто ходих просто ми каза че му показва грешка дроселова клапа понякога пресецва колата понякога направо гасне като се опитам да я запаля след като е огаснала нямам проблеми пали веднага без да се мъчи от град Монтана съм аз утре ще ходя пак да я качът на ECU при друг да видим какво ще стане.

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Двигател:

Мнениеот megatronS » Вто 01 юли 2014 17:14

Към колегата zografski. По принцип повечето проблеми при датчиците от този род, се появяват при загряване. При по леки форми на проява, когато изгасне и не може да запали се охлажда датчика, аз го правя с азот, но на път може с ледена вода. Това води до оправяне моментно на проблема. При диагностика няма как да се покаже този род дефект, тъй като реално датчика все още не е прекъснал. Бобината прави подобни дефекти, когато загрее. В момента в който изгасне и не иска да запали, трябва да се измери , тъй като може значително да е увеличила съпротивлението на някоя от двете намотки. При диагностика и този дефект не се появява.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 02 юли 2014 8:25

Точно това е, че не излиза нищо освен грешка за л. сонда и missfire-и. При мен го прави само сутрин като я натисна и то само първите няколко минути, после на бензин няма никакви присецвания и т.н. освен, че като загяся и после запаля, някой път дига обороти и после директно гасне. Много странни проблеми... по принцип карам и на газ, странното е че като я наглася на топъл двигател да пали директно на газ, никога не гасне както на бензин ако загася и след това запаля след 1-2 мин, което ми е много странно, на бензин тоя проблем го има, на газ не.
Извинявам се, че ползвам темата на колегата :bowdown
Инак по неговия въпрос, щом показва грешка на дросела, вероятно ще трябва да си се смени.

biser93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biser93 » Сря 02 юли 2014 11:52

ходих пак на диагностика и нямаше никакви грешки а човека каза че щом колата пали веднага след като изгасне е бензинова помпа също така каза да вържа лампичка на помпата и като почне да ми пресецва значи са токовете ако ли не е налягането гадното е че проблема е изчезващ ....

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 02 юли 2014 12:17

А тоя майстор защо не замери налягането на бензиновата помпа? уж може да е тя, пък не и е замерил налягането...

biser93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biser93 » Сря 02 юли 2014 13:45

всичко е свързано с много расправия защото проблема е изчезващ така каза :Д ама пак поне ме насочи на някаде ще пробвам така както каза тоѝ само че какво ще рече ТОКОВЕ са ако почне да премигва лампичката

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Чет 03 юли 2014 15:12

Колега, много ще се радвам да откриеш проблема, на мен ми го прави само на студен двигател и при консумация или въртене на волана.
И при мен проблема не е постоянен, сега например в топлото време проблема сякаш изчезна.
Аз също се съмнявам в бензиновата помпа, но пък съм мерил налягане и при мен е наред.
Така, че по скоро е нещо по кабелите, букса и т.н.
Забелязал ли си някаква зависимост, примерно при по влажно време и т.н.?
Ако ще сменяш помпата сподели моля те. Наистина има резон да е помпата, но все пак трябва да се докаже иначе си остава само в сферата на догадките и фантазиите на майстора ти.

biser93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biser93 » Чет 03 юли 2014 15:43

Ще споделя колега дано реша проблема защото е много дразнещо

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”