Passat B3 1.8 90 к.с. проблем с необяснимо чукане

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
germana74
Автомобил: vw Passat B3 1990
Двигател:

Passat B3 1.8 90 к.с. проблем с необяснимо чукане

Мнениеот germana74 » Съб 17 май 2014 22:20

Здравейте,приятели!
От скоро съм потребител на този форум и ще ми бъде изключително приятно да общувам с вас, макар и виртуално! Пожелавам на всеки един от вас много здраве и успехи във всяко едно начинание! Та, относно проблема?
Преди десет дена си купих въпросното Пасатче, много кипро, подържано и без грам гнилоци, не мит и не омаслен мотор, но ядовете започнаха още със тръгването ми от Ямбол към Бургас! На излизане от Ямбол спрях да пусна една вода и оп шум в двигателя при загрял мотор на 93градуса, полудях! Чукането наподобява леко като дизел, но само на загрял двигател, студен ли е този шум изобщо го няма. Взех една отверка и започнах да я допирам до местата от които предполагах, че са източник на шума и в долната част на пластмасовия капак до помпата като допрях с отверката и... осетих биене. Прибрах се в Бургас и се започна големия...,Турски филм от ГДР със специалното участие на Ален Делон :horror Обичайната гимнастика, ролки,ремъци,масло и бензинова помпа втора употреба, защото от 5години старата била лека нощ и пича карал само на газ, но нищо, загрее ли точно определена температура и чукането започва! Аверчета, място не мога да си намеря! Иначе Пасаторчето си бяга няма грешка, леко да увелича оборотите с педала на газта и чукането спира. ТОВА ЧУКАНЕ ГО ИМА САМО НА ПРАЗЕН ХОД! Извинявам се за подчертаването с големи букви! :redface Един майстор вика карай така нищо няма, друг не знаел от какво е, в петък 5-има майстори и то изпечени от различни сервизи се събраха на куп и се чешеха по главите и нищо не измъдриха, ми дефакто няма нищо. И аз им викам:
-Е, как така няма нищо? Вие да не сте глухонеми бре? Стотинка-пара няма да ви дам да знаете, ако ми върнете колата със същия проблем. Преди това ходих и на газ-анализатор, центровка на газ и бензин, 30км. добре без чукане и после джумборлако пак, Ужас!!! :11 Два пъти засичах разхода, супер 12/100 извън градско и 16/100 градско. Ремък, ОК без прехвърлен зъб,масло полу-синтетика 10/40, а аз вече станах КУКУМЯУ :scare3 Пичове помагайте, изпаднах в приключение!

Последна промяна от ivostefanov на Съб 12 юли 2014 5:04, променено общо 1 път.
Причина: Промених заглавието!

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: проблем с Б3 1,8 90кс GL - необяснимо чукане

Мнениеот Pet_rov » Нед 18 май 2014 7:28

Измери налягането на маслото - да не би да чука някой повдигач поради недостатъчно налягане.

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Нед 18 май 2014 7:34

Мен ми чука 1 път в месеца повдигач, понякой път и по рядко.. виж маслената помпа и ако трябва смени маслото, че има всякви ментаци... :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 18 май 2014 8:03

germana74 написа:Преди това ходих и на газ-анализатор, центровка на газ и бензин, 30км. добре без чукане и после джумборлако пак, Ужас!!! :11 Два пъти засичах разхода, супер 12/100 извън градско и 16/100 градско. Ремък, ОК без прехвърлен зъб,масло полу-синтетика 10/40, а аз вече станах КУКУМЯУ :scare3 Пичове помагайте, изпаднах в приключение!

Центровка на предварение? Прекалено е вероятно предният собственик-газолюбител да е завъртял делкото в неизвестна за него посока. Закачете колата на стробоскоп и вижте какво се случва. Вероятно някой се е правил на майстор, за да изцеди и последната конска сила. Разход 12/100 извънградско и 16 градско не е супер, ама според мен де :icon_lol (при неуточнени подробности, запазвам си правото да сгреша, ако има по-специфичен начин на каране и ползуване на колата). Възможността маслото да става на чорба при работна температура също е вероятна като причина, но тогава би следвало да се обади зумерът на таблото (освен ако не е шунтиран).

Потребителски аватар
germana74
Двигател:

Мнениеот germana74 » Пон 19 май 2014 19:21

-Братле, точно това бе проблемът, голямо предварение! Тоя ми ти уж голям мозък, излезе баси и некадърника :beat_butt2 ще взема прашката и ще му пукна главата :hahaha :k046 направо се страхувам да се радвам и да кажа, че в момента съм 7,8/100 извънградско :th_up Евала на Въката и брат му бати Колю от Бургас и всички други момчета от екипа на сервиза :bowdown Благодарности и на тебе брат! Поздрави!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Б3 1,8 90 к.с. проблем с необяснимо чукане

Мнениеот stefan4o » Пон 19 май 2014 20:11

Честито. Радвай се на новата си придобивка и със здраве да си го караш. :beer

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот lubecku » Чет 22 май 2014 21:55

Чувал си чукане и някак си усетил биене при водната помпа , с отврека ! и се оказа аванса ?
Това е несериозно :D

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пет 23 май 2014 5:26

germana74 написа: Преди това ходих и на газ-анализатор, центровка на газ и бензин, 30км. добре без чукане и после джумборлако пак, Ужас!!! Пичове помагайте, изпаднах в приключение!

Значи тия дето са ти направили центровката им направи едно джумборлако :death
germana74 написа:-Братле, точно това бе проблемът, голямо предварение! Тоя ми ти уж голям мозък, излезе баси и некадърника :beat_butt2 ще взема прашката и ще му пукна главата :hahaha :k046

И на мен малко странно ми става-чука викаш от към помпата,после се прави центровка,кара се без проблем 30 км и после пак почва старата песен ... :eek
То да не би да са забравили да ти стегнат делкото,и се е въртяло само на всички страни ?

Потребителски аватар
germana74
Двигател:

Мнениеот germana74 » Пет 27 юни 2014 21:19

Здравейте,приятели! Много лутане, смених повдигачите и чукането пак на лице, като, че ли дори и увеличено. Оборотите се вдигат до 2000 изведнъж и нямат падане, като откача плюса на акумулатора се оправя и на другия ден пак същата работа. Разхода на газ 14/15 извънградско, а градско... луда работа :cry
-Ей, аверчета с какъв хъс си го взех това Пасаторче, но за съжаление, не излезе читаво! Салон и външен вид перфектни, но двигател, Аз съм сънчо. Гарнитурата на главата взе солидно да омаслява и най-накрая ще тръсна двигателя и каквото става да става! Молбата ми към вас е следната:
-Струва ли си да се вземе мотор втора употреба или да се направи този?
-Колко излиза цялостен основен ремонт на Пасат-б3?
Предварителни благодарности за съветите към всички!!!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 27 юни 2014 22:22

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=295909
Радо го е обяснил перфектно за 2Е мотор, но предполагам ще те ориентира, цените ще са приблизително същите след 3 години време

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Съб 28 юни 2014 6:25

Цялостен ремонт е около 1200,но е много важно кой и с какви части ще ти го направи.Не си заслужава,ако намериш от някъде читав двигател.
Моя съвет е,ако от твоя двигател наистина нищо не става-не прави ремонт,а си търси мотор ,не свален още,който да видиш как работи.300 лева да платиш добър мотор,100 лева транспорт и 150 труд,пак ти е наполовината.А твоя на вторични.

Потребителски аватар
germana74
Двигател:

Мнениеот germana74 » Съб 28 юни 2014 7:45

Момчета!!! Забравих да добавя. Никой от "хубафте" ни майстори, не му дойде мисъл да измерим компресия! Всеки вика карай така няма нищо, няма нищо ли, на моя глава с един колега..., той разполага момчето компресомер и ето резултата: - два цилиндъра с х 10компресия, а другите два, единия 9,5 другия 8,5 :rolleyes
Поради лошо изобилие на финанси ще опитам само до момента с ремонт на глава и ако не се получи, на пазара.
Като казвам на пазара, това значи, че човекът закупуващ този автомобил, ще бъде уведомен за абсолютно всички съпътстващи забележки без да бъде мамен :no Това "ако" от което бях курдисан, заслужава да взема 6бр. монтажна пяна, да ги дупна, да му чупя джама и да му ги хакна в купето :twisted Тквис мечки ще си набие, че моя ремонт ще е като "Вярна блудница" :mhihi :mhihi :mhihi

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 28 юни 2014 8:11

Само с ремонт на главата компресията няма да я оправиш.Дай още некой лев и смени сегментите,така и така ще сваляте буталата може и биелните лагери да смените.
Тия неща,при положение,че блока е читав и смяташ да караш колата.
Иначе позатисни малко кусурите и айде на редицата.

Потребителски аватар
germana74
Двигател:

Мнениеот germana74 » Съб 28 юни 2014 9:24

Zdravko Zankov написа:Само с ремонт на главата компресията няма да я оправиш.Дай още некой лев и смени сегментите,така и така ще сваляте буталата може и биелните лагери да смените.
Тия неща,при положение,че блока е читав и смяташ да караш колата.
Иначе позатисни малко кусурите и айде на редицата.

Братле, благодарско за съвета! АЗ го споменах точно:
-Нямам намерение да маскирам кусурите на автомобила и да излъжа човека, който смята да го закупи!
Какъвто и ще да съм, не съм недосегаем, не съществува такава личност на земята! Ще му писне, както на мен и Студио"Х" в събота след Полунощ+връщане в пред-училищна възраст :twisted
Поговорката си остава:
-Не, прави това, което, не искаш да бъде правено и на тебе!
Явно, мен ме намазаха, макар, че аз не съм стягал никой!

Потребителски аватар
germana74
Двигател:

Мнениеот germana74 » Съб 28 юни 2014 9:26

Росен2 написа:Цялостен ремонт е около 1200,но е много важно кой и с какви части ще ти го направи.Не си заслужава,ако намериш от някъде читав двигател.
Моя съвет е,ако от твоя двигател наистина нищо не става-не прави ремонт,а си търси мотор ,не свален още,който да видиш как работи.300 лева да платиш добър мотор,100 лева транспорт и 150 труд,пак ти е наполовината.А твоя на вторични.

:th_up :biggrin :bowdown

Върни се в “Passat”