Golf MK3 1.4 ABD Нормално ли е да вдига 100 градуса?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нормално ли е Голф 3 1.4 АБД да вдига 100 градуса?

Мнениеот kcars » Сря 07 сеп 2011 20:55

Поставянето на бутон за принудително включване на перката си е мърлява работа.Лъже проблема но не го решава.Вместо да се губи време за връзване на кабели,релета,бутони по добре да се намери същинската причина и да се отстрани.

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Съб 13 окт 2012 14:03

В града не е нормално. Лятото на жега по магистралата със 140.......... :bishop ........... уж не е, ама моята още работи без проблем! На АБД му е нужно повече охлаждане, че като загрее става като москвич. :( След една година още се чудя защо моята загрява. Дали върви повече вода към изпарителя от нужното... всичко възможно е направено да охлажда.... не знам.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 13 окт 2012 14:13

И при мен лято, и зиме, колата си загрява след 90 градуса, поне по табло! Все не оставя време, да отида да замеря реалната температура! Но не ми изхвърля антифриза нито лятото, в голямите жеги, просто повече върти перката, което е нормално. Но колко е нормално да показва 100 и косур градуса незнам! Засега карам така, защото оставя да сменя само радиатора, но надали е от него :screwy Защото на долник си пада температурата :screwy Термостата е сменят, няма ядове и датчика за таблото е сменян, просто незнам какво да сменя вече, табло като моето немога да намеря, ако сложа друго, не знам, дали ще отчита правилно :012:

Dushan

Мнениеот Dushan » Съб 13 окт 2012 16:32

my heart iS iCe написа:И при мен лято, и зиме, колата си загрява след 90 градуса, поне по табло! Все не оставя време, да отида да замеря реалната температура! Но не ми изхвърля антифриза нито лятото, в голямите жеги, просто повече върти перката, което е нормално. Но колко е нормално да показва 100 и косур градуса незнам! Засега карам така, защото оставя да сменя само радиатора, но надали е от него :screwy Защото на долник си пада температурата :screwy Термостата е сменят, няма ядове и датчика за таблото е сменян, просто незнам какво да сменя вече, табло като моето немога да намеря, ако сложа друго, не знам, дали ще отчита правилно :012:

Колега това че не изхвърля антифриза, не значи че водната помпа ти е наред. Сменял ли си я. Иначе при мен проблема е различен. Всичко при мен е изчистено и сменяно. Всичко трябва да е супер но не е точно така. На магистрала загрява. Лятото навсякъде 90% от случаите като спирам перката работи. Няколко колеги от форума сме с този феномен. Всичко сме сменяли и резултат нулев. Днес ми хрумна най-новата теория, че може през изпарителя да минава повече вода, да намалява дебита през радиатора и да създава проблема.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 13 окт 2012 16:38

Dushan написа:
К Днес ми хрумна най-новата теория, че може през изпарителя да минава повече вода, да намалява дебита през радиатора и да създава проблема.

Моята я карам само на бензин, незнам за какъв изпарител ми говориш ! Сменял съм датчик, на таралежа (тройника) сменял съм водната помпа, сменял съм термостата, смених и самия тройник (пластамсовия) барабар с пръстена, само остана радиатора да сменя, и таблото и ако пак показва така, незнам какво да правя! :dummy:

Dushan

Мнениеот Dushan » Съб 13 окт 2012 16:42

my heart iS iCe написа:
Dushan написа:
К Днес ми хрумна най-новата теория, че може през изпарителя да минава повече вода, да намалява дебита през радиатора и да създава проблема.

Моята я карам само на бензин, незнам за какъв изпарител ми говориш ! Сменял съм датчик, на таралежа (тройника) сменял съм водната помпа, сменял съм термостата, смених и самия тройник (пластамсовия) барабар с пръстена, само остана радиатора да сменя, и таблото и ако пак показва така, незнам какво да правя! :dummy:

Не запомних дали си на газ. Иначе първо пробвай да изчистиш радиатора. Използвай препарат за отпушване на канали. Какъвто и да е. И за най-добри резултати вряла вода! Няма да се спука, ако някой го тревожи това. Моя нищо му няма след чистенето.

Dushan

Мнениеот Dushan » Нед 29 юни 2014 7:05

Ето че се минаха две години. Ех как лети времето. Сега ще ви споделя, защо реших да изровя тази тема.

Събуждам се тази сутрин и незнайно защо ме озари една мисъл. Не бях мислил за температурата на голфчето от мнооого време.
Както ставам днес и си помислям: Абре тези майстори слагат ли ни водната помпа както трябва? Сега ще обясня какво имам предвид.
Водната ни помпа се върти като ролка и затяга ангренажният ремък. Дотук добре, обаче...
Самите перки на помпата не са в средата и а към едната страна, и самата пластмасова тръба не е в средата на отвора където се слага помпата.
Теоретично ангренажа може да се стегне като помпата се завърти наляво или надясно. Виждал съм че болтовете в отворите са точно така от към едната страна.
Позицията на перките ще съвпада с тръбата само в едната посока. В другата ще има разминаване, но пак ще работи.
Възможно ли е всички колеги, които казваме че ни вдига по-големи градуси, да имаме именно такова разминаване?
Незнайно защо след толкова години пазя старата водна помпа която има белези от болтовете. При първия удобен случай, ще намеря канал за да ги сравня.

Потребителски аватар
mazalo8506
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот mazalo8506 » Чет 03 юли 2014 20:54

Имах сходен проблем със стария ми голф - двигател ABU, който е "разпилен" ABD :mhihi . Всичко сменено (водна помпа, датчик пускащ перките, температурен датчик, табло, термостат на 84 С) + проверка на радиатора и проверка дали все пак показанията са реални (оказаха се реални) и т.н. и гадината си загряваше независимо дали е в градът с 40 или извънградско с 140 км/ч. Независимо дали климатика е пуснат или не е.. 100,а не рядко и 105 градуса си бяха постоянни показатели..а след гонене по баирите и 110 С съм виждал :death . И накрая прочетох за датчик, който пуска първа степен на перката не на 96 С, а на 92 С и втора степен на 96 вместо на 102. (не съм сигурен в цифрите, но мисля че бяха такива) и воаля - проблема се реши. Колата все още е в семейството и 2 3 години след интервенцията не е имало яд :Mr Green Fun само каране и свиркане :a045

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Пет 04 юли 2014 16:57

Имах голф 3 ка и леко като види баир и веднага скача температурата!Всичко му беше сменено,помпи,термостати!и се сетих,че като го бях купил му липсваше декоративния(халоген) под левия фар и аз веднага му сложих!Е да ама то явно предишния собственик го е махнал,за да влиза повече въздух!А и до сега не съм виждал бензинов голф,който да не загрява и да не качва температура по баир!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 юли 2014 17:07

Да ти снимам та да видиш? :mhihi
Хватката на баира е да подбереш правилната предавка :beer Ако изкачвате стръмни баири на 4та и 5та скорост с тия астматици е съвсем нормално да греят :mhihi

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пет 04 юли 2014 18:05

mazalo8506 написа: И накрая прочетох за датчик, който пуска първа степен на перката не на 96 С, а на 92 С и втора степен на 96 вместо на 102.

Да още ги пише по етки и къде ли не,обаче в системата на магазините ти излиза като номер,дава ти го и хоп вътре стандартен 96/102.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пет 04 юли 2014 19:09

Личното ми менние е,че на всеки 50000 трябва да се сменя и помпата заедно с ремък,ролки и т.н.
Даже бих казал че е задължтелно !!!

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Пет 04 юли 2014 20:42

Росен2 написа:...

На мен ми казаха на 25 хил. км. да сменям водната помпа и вече на 50 хил. да се сменят ангренаж и ремък.а си
Може би зависи от качеството на самата помпа, но не експериментирам нито с втора употреба, нито с с повече
от 25 хил. км.

До автора на темата: при мен беше датчика за водата :) Имам го същия мотор, сменя се на ръка. Последният, който купих ми струваше 18 или 24лв, от АутоПлюс на бул. черни връх, срещу бившия завод Витоша. Гледах да взема по-качествен. Пробвах два, отчитаха различни стойности. Затова се наложи взема трети. Нямам никакъв проблем,
колата си държи на 87-90 градуса, т.е. отчита ми правилно.

Личната ми препоръка е първо да смениш него, но ако не стане с първия датчик, гледай да пробваш и с други. После се хвърляй на останалите неща.

Последна промяна от ivostefanov на Пет 04 юли 2014 23:19, променено общо 1 път.
Причина: Промених мнението,не е нужно да се цитира предишното мнение .

Dushan

Мнениеот Dushan » Съб 05 юли 2014 9:02

Не е от датчиците, защото други колеги са ги сменяли и е същото. Искам да ви припомня, че датчика на перката е сложен за да задейства перката САМО в града. Когато колата се движи въздуха трябва да е достатъчен за да се охлади и не трябва да се пуска перката! А тези датчици какво да ви кажа за тях... Отрязах парче от пружината на термостата, за да отваря малко по-рано. Резултата е, че перката се включва на малко по-малки градуси. Защо стана така не мога да обясня. Едно е сигурно - има много колеги с този "проблем" и има много които го нямат. Проблем е в кавички, защото това не пречи на двигателя, освен че при мен губи малко мощност(покачва малко разхода).

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 05 юли 2014 9:09

Правилото на палеца е, че на два ремъка се сменя една помпа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”