Месечният доход - отражение на автомобила, който караме...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Re: Месечният доход - отражение на автомобила, който караме.

Мнениеот Росен2 » Сря 25 юни 2014 11:28

lion_heart002 написа:Намери и една и за мен,ако може... И по 1000 на месец ще давам-няма проблеми! :th_up
:mhihi

Не ги учи на толкова,че пара трудно се изкарва....двайсетарка на среща е макса за 18 годишно ,90/60/90 !

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 25 юни 2014 16:15

myrshavija написа:[Ако твоята кола е раздрънкан боклук, това не означава, че всички са такива.

Не всички, сигурно има 1%, които поне си ремонтират колите (сменят гуми, накладки и шарнири навреме), всичко останало се кара на доизживяване без почти никакъв технически контрол. И ако в някои случаи става дума за манталитет, в повечето вноската дори за най-евтината нова кола+данъците и застраховките за нея са повече от месечната заплата или са брутален процент от нея.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 25 юни 2014 19:30

Проблемът със скъпата поддръжка идва от надскачането на стандарта...

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Сря 25 юни 2014 20:16

Тая монета има повече от 2 страни, не мисля че има някаква точна зависимост за това какъв автомобил кара човек, разбира се той символизира финансово състояние, но има и много хора който се надскачат без да мислят така че... Лично на мен отдавна ми е фикс идея S class W140, та дори и "най-малкото зло" турбо дизел мотора, но като знам че пак гори поне 14-15 градско, поне 8 извънградско и като знам колко скъпа е поддръжката и надали някога ще си купя, иначе самата кола вече е на доста достъпна цена.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 30 юни 2014 21:34

muns61 написа:Проблемът със скъпата поддръжка идва от надскачането на стандарта...

Както винаги , кратко..ясно и болезнено за някой хора....

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 01 юли 2014 10:48

Ако трябва да купуваме и подържаме автомобили които реално отговарят на доходите ни, то 80% от форума сме още за Лади и Жигули :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 02 юли 2014 6:22

forski написа:Ако трябва да купуваме и подържаме автомобили които реално отговарят на доходите ни, то 80% от форума сме още за Лади и Жигули :mhihi

Може би не си далеч от истината :th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 02 юли 2014 6:27

В момента съм зрител на драмата с едно А-6 2.5 ТДИ, купено много на далавера. Нещата отиват към кредит за ремонтите...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 02 юли 2014 7:50

forski написа:Ако трябва да купуваме и подържаме автомобили които реално отговарят на доходите ни, то 80% от форума сме още за Лади и Жигули :mhihi

Значи много нации могат да се учат от нас,след като се карат доста класи над посочените съветски материални части... :Mr Green Fun
Иначе кой нормален в днешно време купува 2,5 ТДИ на "далавера"... :stumm :death

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 юли 2014 8:11

muns61 написа:В момента съм зрител на драмата с едно А-6 2.5 ТДИ, купено много на далавера. Нещата отиват към кредит за ремонтите...

Да не е V6 с изтропали валове? И кой нормален ремонтира такава кола при положение, че ремонта надхвърля себестойността на колата?

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 02 юли 2014 9:03

Ами че то Фолксвагена е аналог на жигулата, особено по-бюджетните модели като Голф, Поло, Лупо. Ако някой си мисли, че като кара VW е голяма работа... :screwy
То от съветските автомобили почти не останаха, освен някоя 30 г лада по селата. И Самари почти няма вече.
А новите Лади (Калина нап.) са толкова скъпи за качеството си, че не си заслужават. :c010

Росен2

Мнениеот Росен2 » Сря 02 юли 2014 9:38

radi_nrj написа:И кой нормален ремонтира такава кола при положение, че ремонта надхвърля себестойността на колата?

Ремонтира,ремонтира....като си дал преди три месеца 3500 за нея, пред тебе има две възможности:
Първа-даваш я за скраб за 450 лева и губиш 3000
Втора-стискаш зъби и даваш още 1300 лева грубо казано за ремонт ,или втора ръка мотор и продължаваш живота.
Само че вече с обеца на ухото.
Мой познат даде над 4000 за ремонт на Ауди 2003 година.
Мисля ,че най добре е да се ползва градски транспорт доколкото е възможно,след това таксита,да се ходи колкото се може повече пеша,и в краен случай,ако наистина няма човек избор - някоя евтина,непретенциозна малолитражка на газ за около 1500 лева .
От 4 месеца,от както взех Голфа си пиша всяка една стотинка дадена за покупката,за гориво ремонти,данъци ,такси и наказания.
Няма да ви казвам цифрата,щото ще кажете че лъжа.
От такси на такси да съм се качвал и слизал пак половината нямаше да похарча от това.
Честно казано,мога си и без кола,да върша сегашната си работа,но се разглезихме с годините а и все още изкарваме по някой лев.Като спре кранчето - волю неволю таралясниците отиват за скрап а ние - волни пеперуди.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Сря 02 юли 2014 10:02

Росен2 написа:От 4 месеца,от както взех Голфа си пиша всяка една стотинка дадена за покупката,за гориво ремонти,данъци ,такси и наказания.
Няма да ви казвам цифрата,щото ще кажете че лъжа.

Кажи, кажи, аз ще ти повярвам, защото съм по същия начин. На 30 март купих колата от профила и за 3-те месеца досега ми е струвала допълнителни 1200лв, а почти нищо по-сериозно не е правено по нея. Иначе, самата кола струва колкото един месечен доход на домакинството ни от 4 човека, та не е надскочен стандарта.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 юли 2014 11:00

Росен2 написа:Втора-стискаш зъби и даваш още 1300 лева грубо казано за ремонт ,или втора ръка мотор и продължаваш живота.

Там е въпроса, че вече от няколко места чувам, че подмяна на валове и кобилици на душегуб стига 3000лв.

Росен2

Мнениеот Росен2 » Сря 02 юли 2014 12:16

radi_nrj написа:
Росен2 написа:Там е въпроса, че вече от няколко места чувам, че подмяна на валове и кобилици на душегуб стига 3000лв.

За ремонт с нови части е абсурд да се говори.Само двигател от пребита кола ако имаш късмет да ти изпадне.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”