ASV мотор изпука и запуши бяло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: ASV мотор изпука и запуши бяло

Мнениеот vanesto » Чет 03 юли 2014 9:39

novatora написа:Хах кара кола с променлива геометрия и масло 10w40. Ако прждължаваш така ще правиш турбана скоро време. Маслото за пд е 5w40 505.01 в противен случай рискуваш да съсипеш и мотора и турбото. То веднага не става сакътлъка но след тякой и друг километър ще ти цъфнат проблемите.

Не го плашете толкова човека с това масло, колата му не е ПД, а с роторна помпа. Вярно, че не е хубаво 10W40 да слага, ама не е в това проблема. Стандарта трябва е 505.00, виж дали ти отговаря маслото. Но този бял пушек и аз смятам, че е от антифриз.

Потребителски аватар
danail_3
Автомобил: Skoda Octavia estate LK
Двигател: AGU с АГУ

Мнениеот danail_3 » Чет 03 юли 2014 10:01

Маслото те съветват да го смениш, за да удължиш живота на турбината (до колкото разбирам е с променлива геометрия).
Аз връзка не мога да намеря, м/у „пуши бяло и работи като трактор“ и неизправна турбина.
Дано проблемите са ти били от вода в горивото (нафтата).

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 03 юли 2014 10:18

505,00 е твоето, аз си слагам 505,01 за ПД мотор ( има добавки гарантиращи по-добро смазване заради ПД елементите ) За водата/антифриза проверката е елементарна ,следи се загуби от казанчето , ако ги има, се проверява първо дали не са външни, както и от казанче парно . Ако не - се демонтирват подгр.свещи на студен мотор и се гледа за корозия/ръждичка по тях . И последна проверка - със салфетка . Мотора да е добре загрял ! Т.е. след по-стабилно каране , вземате една салфетка и я слагате на два пръста разстояние от ауспуха и карате някой да задържи за 30-ина сек газта на ок. 3000 оборота , ако се навлажни от вода ....ясна е работата. Повтарям- задължително мотора да е подгрят доволно добре и навън да е сухо/топло времето ! Да не се пробва във влажно или студено време ,както и на недобре загрял мотор !
Аз все пак не съм убеден ,че проблема на колегата е бил от охл.течност , както и от вода в нафтата , тя ако беше от нафтата , вече помпа и дюзи :bishop ...на "секундата" буквално дюзите отиват на кино :exclaim не е излишно на определен период ,да си оглеждате филтъра за горивото и да източвате наличните боклуци от него или замяната му.

ventsi34
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: 1900 TDI BLS

Мнениеот ventsi34 » Чет 03 юли 2014 10:43

Филтъра на горивото ми е на 3000 километра. Слагах само една добавка на Редекс за почистване последно в резервоара. Горивото е от шел и то от това, което е по скъпото. Минати бяха 300 километра с това гориво преди да се случи това с колата не съм добавял ново. Иначе маслото ми е това http://avtocar.kh.ua/products_pictures/STATOIL_TDI_10W_40_b.jpg четох, че има доста доволни и ми го препоръчаха и дори и на тубичката пише TDI та за това си мислех, че е по стандарт.

п.с. дори в сайта на euro07 пише, че е по стандарта 505.00

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Чет 03 юли 2014 10:52

Еми значи може от добавката да са тръгнали някакви мизерии, наслоени в помпата например. Ако не ти го направи пак това, свиркай си и си карай. Но наблюдавай и нивото на антифриза.

Потребителски аватар
hip-hopotam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hip-hopotam » Чет 03 юли 2014 22:11

Бял дим не е само на охладителна течност в горивната камера,не плашете човека.
Бял дим пуши и при кофти центровка,разтеглен ангренаж и т.н.

Върни се в “Дизелови агрегати”