СЕРВИЗ "UNITRADE" Дружба - НЕ ХОДЕТЕ ТАМ....

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 24 ное 2006 0:54

Аз бих си платил колкото трябва, но като имат най-добрата техника, поне да ти диагностират точно какъв е проблема. Аз съм ходил веднъж на диагностика при тях - записаха ми час за същия ден(при пежо например това става най-малко за след седмица), приеха ме веднага, диагностираха колата и казаха, че всичко е ОК. Платих си 35лв. за диагностика на мотора+четене на грешките на компа, и това беше. Нищо лошо не мога да кажа. След 1 седмица ми изгоря бобината, но това не знам дали е можело да се предвиди :?: Както и да е, в такъв сервиз се ходи за диагностика, за да ти кажат проблема ти е еди къде си, и толкова. Но ако и това не направят, то тогава няма смисъл.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 24 ное 2006 1:18

Ами то при тях май няма.Според мен диагностика е да ти посочат какъв е проблема ,а не че има проблем и евентоално да те посъветват кой е най-ефикасния начин да го отстраниш.В случея на колегата с гасненето и аз мога да изброя всички части по запалителната система без да съм диагност или майстор,че и не карам бензинова кола.То верно ,че диагностиката общо взето е най-тънката част и понякога проблема идва от съвсем неочаквано място ама от специализиран сервиз на ФВ след каране да не могат да ти кажат-тия хора би трябвало да знаят колата на изуст :!: Естествено за ремонт трябва да се дават пари ама напълно разбирам положението на колегата-много е кофти да оставиш 60 лв. и ден време и накрая да не получиш нищо срещу тях.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 24 ное 2006 1:52

специално от Дружбенските спецове бягам като дявол от тамян, от тези в Овча Купел съм по доволен.но нямам кой знае какви впечатления.тия сервизи са за гаранционни автомобили и хора които не им дреме кви пари дават.аз нямам нерви и такива средства.оттам само части пазарувам и то ако са някакви ненамираеми иначе.и дори това не могат да свършат без да усерат работата.един капак 2 калника радиатор броня с греда и конструкцията там около радиаторите ми ги отлагаха 100 пъти, а на какви пари беше фактурата застрахователите още ги боли сърцето.и когато не им изнася просто ти затварят телефона.повече там няма да стъпя.

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Пет 24 ное 2006 12:31

Да споделя и аз впечатленията си. Като си купих колата там я обслужвах. Мнението ми е че си разбират и правят добре стандартните процедури. Явно от мнението на другите колеги съдя че като опре до ремонтиране, а не до смяна се дънят. Иначе дерат кожи яко. Пазя си фактурата за спомен. За тези които не са ходили или не знаят там ремъците не просто се сменят, там първо се сваля маската, после следва демонтаж, на ролките има монтаж - демонтаж, обтягане и настройване на ремъка и всичко това е споменато във фактурата със съответна цена. Няма да споменавам подробности като ремонт на ел. инсталация - (замяна на 5 см. кабелче притистато от бронята и просто сплескано)

Иначе ми познаха заминал лагер на задното колело. Тогава не го смених защото реших че ме взеха за донор пък и цената му беше 370лв без труда :) Но след минаване на два други сервиза които нищо не разбраха и чак като посочих колелото казаха че "май е тръгнал" реших да го сменя (разбира се не в Unitrade). Като свалиха лагера се въртеше като ключ на печка Раховец.

Моето мнение е че ако човек знае какъв му е проблема и не е нацелил нещо което е 20 пъти по-скъпо от обикновен сервиз по добре да го направи там и да спи спокойно. Ако не се чете фактурата после, че само да и се ядосваш, отивате там с пет стотака и ги оставяте да си свършат работата. Не ги ли наглеждаш обаче ще ти направят и комп. диагностика за 50лв и грешките ще ти изтрият за 20 и докато се усетиш ще си минал хилядарката.

Това което си спестяваш е срещи с майстори които искат да ти сменят термостата защото перката дето е вързана с ремък за двигателя тръгвала да върти преди 90 градуса или като отидеш да ти проверят нивото на маслото в скоростната кутия при отваряне на пробката изтича 100-тина грама и ... "следователно има", а последното ми преживяване с пишман майстори беше като сменях маслото и след като изрично му казах че и се слагат 3.5 литра макс човека я натъпка с 4 литра и продължаваше да налива докато не го видях.

Общо взето всеки решава кое му е по-скъпо - парите или нервите и риска. Гаранции за съжаление няма.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 24 ное 2006 12:46

Аз пък след като давах на няколко пъти по 20 лв. за диагностика по разни други прехвалени сервизи, където "майсторите" бълваха високопарни реплики претрупани с технически термини, но не разбраха какво трябва да правят с колата, накрая отидох в юнитрейд в дружба за диагностика, където "познаха" от раз какъв е проблема и ми оправиха машината.
Пък от тук нататък всеки сам си решава дали да е скъп на триците и евтин на брашното.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 24 ное 2006 13:34

Нека и аз ви разкажа моя горчив опит с този сервиз. Ходих с един приятел да си прави диагностика на двигателя защото му прекъсваше. Естественно чаках ме час и нещо докато ни приемат.Когато ни дойде рада закачиха компа и почнаха да цъкат и да се чудят. След едно часова борба си тръгнах ме с работеща кола на 3 цилиндъра. И никой не можа да ни каже защо!!!! :evil:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 24 ное 2006 15:08

4oroi4o написа:Естественно чаках ме час и нещо докато ни приемат

И вие ли... mhihi mhihi Аз пък ги изгледах всичките как закусиха, пиха кафе, почетоха вестник, пулиха се на ГОЛФА.. и чак тогава след час и нещо както викаш се сетиха, че трябва да правят нещо по него...
А даа и да не забравя примечикт каза да не закъснявам, че имали адски много коли и не можели да си губят времето.., та затова чаках от 8 до към 9.30... :wink: А за другите работи няма да говоря... Така ми изтестваха колата, като излязохме на проби, както аз никога не съм си позволявал да правя с нея..... :roll: Много им се искаше сами да излязат, така било по правилник, ама аз си се качих с тях.. :)

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Чет 11 яну 2007 20:08

За тоя селянин КОЗУНАК,абе еи я си гледаи работата като са ти скъпи частите нема да ходиш там разбрали,се пак аз там бачкам и мога ти кажа че всички са доволни даже повече от нас в дружба а не горе,и ти кажа че частите са ти оригинлни и ако не ти изнася си ходи и си купи некви ментаци за 2 лв а не истински части !!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: И да ви кажа че понеже повечето клиенти са доволни повече от нас от колкото горе та за тва има мноо клиенти и просто немат време да се занимават с вашите драгливи голфове шото просто не се смогва от толкова работа !!!!!!!!!!И сащо нешо много ВАЖНО,ТАМ СЕ ХОДИ С ЗАПИСАН ЧАС,а не да им се тупнете на готово и да искате винаги вие да сте първи !!!!!!!!

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Чет 11 яну 2007 20:27

Аз, противно на мнението в форума, останах доволен от сервиза! Дадох почти толкова пари на най-различн майстори за да разберат защо гасне и все не ставаше, а в Унитрейда го направиха! :roll:

Можеби ще ти е полезна тази тема > http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 11 яну 2007 21:58

vlado_turboto написа:За тоя селянин КОЗУНАК,абе еи я си гледаи работата като са ти скъпи частите нема да ходиш там разбрали,се пак аз там бачкам и мога ти кажа че всички са доволни даже повече от нас в дружба а не горе,и ти кажа че частите са ти оригинлни и ако не ти изнася си ходи и си купи некви ментаци за 2 лв а не истински части !!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: И да ви кажа че понеже повечето клиенти са доволни повече от нас от колкото горе та за тва има мноо клиенти и просто немат време да се занимават с вашите драгливи голфове шото просто не се смогва от толкова работа !!!!!!!!!!И сащо нешо много ВАЖНО,ТАМ СЕ ХОДИ С ЗАПИСАН ЧАС,а не да им се тупнете на готово и да искате винаги вие да сте първи !!!!!!!!
# Спазвайте приличен тон, тук сме се събрали интелигентни хора. ОБИДНИ и НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ към когото и да било от форума няма да се толерират. Мисля,че е редно модераторите да вземат отношение по това мнение - лично моето е - независимо къде работиш - ако ще да си и директор в VW - Волфсбург - този форум си има правила - и те са еднакви за всички,които пишат тук - Бъдете специалисти колкото си искате - и колкото си въобразите - с такива обръщения не е редно да се привличат клиенти на Вашия сервиз - ако мислиш, че това е начина - значи "Човешки ресурси " в Юнитрейд са пълни аматьори!!!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 11 яну 2007 22:26

vlado_turboto написа:За тоя селянин КОЗУНАК,абе еи я си гледаи работата като са ти скъпи частите нема да ходиш там разбрали,се пак аз там бачкам и мога ти кажа че всички са доволни даже повече от нас в дружба а не горе,и ти кажа че частите са ти оригинлни и ако не ти изнася си ходи и си купи некви ментаци за 2 лв а не истински части !!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: И да ви кажа че понеже повечето клиенти са доволни повече от нас от колкото горе та за тва има мноо клиенти и просто немат време да се занимават с вашите драгливи голфове шото просто не се смогва от толкова работа !!!!!!!!!!И сащо нешо много ВАЖНО,ТАМ СЕ ХОДИ С ЗАПИСАН ЧАС,а не да им се тупнете на готово и да искате винаги вие да сте първи !!!!!!!!

С този тон май никой няма да дойде при теб да си прави драгливия голф :x

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Чет 11 яну 2007 22:58

И аз да се запиша: Определено си заслужава пазаруването на резервни части - човек може да е сигурен, че не са ментаци. Но до тук - веднъж съм ходил за диагностика - и няма да повторя. Може и да си разбират от работата но отношението към клиента се усеща - като съм с голфче двойка не съм човек ...
а за "баш майстора" дето нямал време за "дръгливи голфове" - ами едно е да смениш филтрите и маслото на кола купена преди 5-6 месеца /при положение че в мануалите е нарисувана всяка стъпка като за идиоти/ друго е да откриеш и отстраниш дефект в една 10-15 годишна кола.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 11 яну 2007 23:36

georgipass написа:Лошото на повечето оторизирани сервизи,че повечето "специалисти" са пълни некадърници и на тях им дай да сменят дадено нещо с ново,при тях думата ремонт не съществува :!: и всичко това е за да си купиш от скъпите им части...мисля ,че и на запад в оторизираните сервизи е така...такава им е фирмената политика!
абсолютно си познал колега.тук се ремонтира кола по следния на4ин:отиваш и си казваш проблема,след което колата се преглежда и ти дават диагности4ния лист с вси4ки проблеми(дори и несъществуващи)виждаш и цената и ти казват кога могат да приемат колата.след което се сменя дефектиралата 4аст,ако са познали :) но нещо са се объркали и трябвало и другия 4арк да се смени и така нататък....;ще го кажа така българските монтьори търсят проблема ,а тук само се сменят 4асти за да се открие проблема :!:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 11 яну 2007 23:42

като смениш всички части много ясно че ще се реши проблема.нали за това се прави диагностика да се открие точно кое е за смяна.се едно да идеш на лекар и тои да те оперира от много работи за да се оправиш.по повечето сервизи сменят на ред(нали клиента плаща)маисторлъка е да се намери проблема и с минимум части да мине клиента.дано заработат сервизите както трябва.... :D :D

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 12 яну 2007 1:20

е това е типично по български :!: :!: :!: некъв самодоволен и самозабравил се "кълвач" на заплата(който освен всичко друго, е и неграмотен и не може да напише две думи на български) направо ти казва в очите, че видиш ли, ти, понеже си с некво "кирливо" голфче 1/2/3/4, си 2-ра ръка човек и 'ше лапаш бахурата, ако обаче си с А8 или Туарег е готов дирекно да ти лапне патката(с извинение към всички колеги - много,много рядко си позволявам подобен тон) без да се интересува за какво си дошъл всъшност :idea:
Ето заради такива като тоя, никога няма да се оправим и ще си останем една скапана ориенталска държавица, пълна със подобни на тоя, скапани злобни човечета, много далече от Европа, защото там не правят разлика дали си с "кирлив" Г1,2,3,4 или с А8 и Туарег - ти си клиент, който си плаща и това е важното , а не каква кола караш :idea:
И макар аз лично да съм доволен от въпросния сервиз, едва ли ще отида отново там, а на "кълвача" работещ там, пожелавам да ги закрият и да ходи да продава краставици на пазара, защото е явно, че за друго не става(а'ле па ако трябва да пише нещо) :evil: :evil: :evil:

...и само да добавя тъпако, ние много добре знаем, че трябва да си запишеш час, и няма някой от нас, който да е отишъл в "драгливия" ви сервиз с "драгливия" си голф без записан час :idea:

...SORRY колеги, ама т'ва изказване сташно ме възмути...

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”