Ауди А3 ASZ - лог файлове.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Re: Ауди А3 ASZ - лог файлове.

Мнениеот Freakylol » Съб 21 юни 2014 13:47

morfei1 написа:
Възможно е и в случая трябваше да започнете от него, тъй като става най-лесно и не струва пари.

-Геометрията блокира от неправилно управление, спукан вакум, прогнил актуатор, в редки случай от износване на самата геометрия-лопатки
-Проблемен Н75 в повечето случай набива грешка, ако му е спукана мембраната с един манометър лесно може да го хванете
-От дебитомер няма как колата ти да пренадуе при никакви условия и вероятности
-Оригинален стоков софтуер няма как да се скапе, по вероятно, виж пипан софтуер може да ти създаде грижи и то големи, в случая с чипа само още повече сте влошили положението с пренадува.
-От премахването на катализатора също няма как колата ти да вземе да пренадува, освен ако не са и пъхнали картоф в ауспуха при затварянето, след премахването му

След направените гимнастики, без ефект. Аз бих се насочил към регулиране или смяна на актуатора :wink .

Да, това решихме и съм поръчал чисто нов актуатор, другата седмица би трябвало да е при мен и ще видим дали ще има резултат.. но пък с пустия ми късмет съединителя започна на 6-та при подаване на повече газ да приплъзва :banghead Не че не съм го очаквал след чипа, но пък толкова скоро ..

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:

Мнениеот Freakylol » Пет 27 юни 2014 10:45

Сменихме актуатора, сложихме го в положението на стария - пренадува, сложихме го горе в крайно положение - пренадува, сложихме го в другото крайно - пренадува без абсолютно никаква промяна. На място (ще включа и атмосферното) иска 1050 актуланото е 1271, решихме,че мапа въпреки, че е свален от работеща кола лъже и откачихме тръбата от колектора и актуалното свали на 1170, но все пак надува. Почвам да се отказвам от тая кола, къде другаде да се търси проблема ? :death

gogii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogii » Пет 27 юни 2014 17:46

отиди при друг майстор да видим той каква диагноза ще ти постави.

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Пет 27 юни 2014 20:16

Да не би да не ти е правилна схемата на свързване на вакуумите? Прегледай я пак за всеки случай... или пък някъде да има пробив и да губи вакуум...
Нов... стар актуатор.... движи ли се въобще?

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:

Мнениеот Freakylol » Съб 28 юни 2014 10:15

Актуатора движи идеално, седи човек долу и гледа, геометрита бе отваряна за всеки случай, н75 и актуатора са чисто нови .. Ако има запушен маркуч актуатора ще прави ли пълния си ход при палене и при подаване на газ? И другото което ако е объркано връзването на н75 може ли все пак това да е проблема, защото аз мисля че ако не е просто няма да надува ?

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:

Мнениеот Freakylol » Пон 30 юни 2014 18:19

Как мога да хвана мапа ако е проблемен ? Защото с махането на маркуча от колектора не ми вдъхва доверие. По принцип мапа който в момента е сложен е разменен с такъв от 1.9 105 ПД с разлика в последната цифра и буква, това може ли да е проблем ? И реално моя да е скапан,а този понеже е друг да лъже компютъра и да прави мизерии и аз да си създавам нерви и да мисля какво може да е на тоя боклук ?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 04 юли 2014 19:46

Нямам представа дали са еднакви и дали не са, стават или не. Твоят е 3бара, тоя сигурно е на 2.5, пък може и да е на 3 нямам идея. Тва едно на ръка

Другото което се сещам ей така на прима виста без да се задълбочавам е, че ти си EDC15, а този мап е от кола с EDC16 компютър и вероятноста да не работи е твърде голяма.

Търси си същия иначе се филмираш още повече.

Като гледам Варна не ти е много далече, отскочи до ifidik да ти реши проблемите за 5 минути или най-малкото да те насочи кой път да хванеш, че се луташ в момента.

Върни се в “Дизелови агрегати”