Моят Пасат(ор) home-made edition В3 1.9 тд AAZ Rust in peace

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
brazy
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.9TD AAZ 1993
Контакти:

Моят Пасат(ор) home-made edition В3 1.9 тд AAZ Rust in peace

Мнениеот brazy » Съб 05 юли 2014 22:27

Здравейте колеги реших се и аз най-накрая да покажа моят пасат.Ще започна малко по от далеч. Историята с него започна 2011. Точно карах шофьорските курсове и гледах за кола (естествено VW ) бях се загледал в едни голфчета, но баща ми ми предложи да вземем пасат. В началото бях твърдо против млад шофьор с голяма кола , а паркиране, а габарити, но все пак склоних. Един ден бащата се прибира и ми звъни да сляза до долу и какво да вида пасат комби :scare3 . Бях едновременно и щастлив че имам своя кола, но ....КОМБИ :horror . Още на първото си паркиране спуках десния мигач в съседския галопер :censored2 . После реших да сложа парктроник. С малко дупчене и мъдрене успях :
Изображение

После последва badlook , който бе реализиран с помощта на дъното на една клавиатура
: Изображение
изрязвах напасвах и това се получи. После последва един проблем със загряването и се наложи :
Изображение
с малко помощ от на тате опела (само една част де ) :
Изображение

Малко :censored2 :18b :banghead :newsm66 :bishop
се получи това :
Изображение

После последва обличане на волана с кожа
Изображение
Смяна на осветлението :
Изображение

След това последва един застой понеже бях ученик и нямах финанси, а ниско бюджетният ми тЮнинг се ограничи до това...естествено имаше пари за усилвател и две туби по 400 W max колкото да не е без хич и си я карах така (както съм писал в заглавието тук е момента да се намеси олиото ). Започнахме с бащата да мешаме олиото с нафта да видим дали ще върви нормално и така и стана... даже по добре от очакваното :th_up .После олиото ставаше повече нафтата по малко до 1:3 нафта:олио . И така след година две дойде времето за подобрения (започнах работа и вече имаше и някой лев за глезотиики :Mr Green Fun ) .
От доста време бях насъбрал на жълтите губещи се в тъмното фарове и реших да слагам ксенон. Позачетох се тук ( :love.vwclub ) и разбрах че няма да е толкова лесно колкото си мислех. Четох и четох и накрая реших да си взема други фарове и да пробвам да им премахна оребренията. Фаровете взех от колега който разглабя В3-ки ( не е реклама ,но ...ogi.73 -много точен колега отидох като преди това забравих да му се обадя както ме беше помолил за да донесе фарове,но въпреди това на място свалихме два фара и получих един мигач бонус(десен :mhihi ) за което му благодаря пак) та прибрах се разглобих ги и ...:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

работата беше свързана с много търпение, пилене, шлайфане, полиране, рязане(на пластмаси, порязвания и съпътстващите ), но като цяло ...не бих се захванал втори път :11 .
След това реших, че тази решетка не е подходяща, намерих едно парче ...честно да ви кажа и аз не знам какъв материал ( като пластмаса, но около 5-8 мм дебело и по рехаво , предполагам се е ползвало за гръб на някой шкаф за баня :gruebel )
и отново се почна :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
тук нямах нервите да снимам процеса по напасване, лепене, китосване и всичко бях :horror . Иначе залепих го с монтажно лепило на Bison, след това с кит за пластмаса го оформих, пръснах го с шприц кит, и тръгнах да го боядисвам с черен мат ..естествено по законите на Мърфи спрея свърши почти на края и остана в двата края така леко прозрачно ,но като краен резултат :
Изображение
Сега приятелката ми (която ми търпи всичките такива прищевки и ме издържа да и говоря за това какво съм намислил да правя и да и обяснявам в детайли) се е хванала и на фотошоп ми подрежда стикерчета (черно бели) за да облепя маската тип Sticker bomb :mhihi . Подготвил съм го за една интервенция по двигателя която е на 70% готова , както и затъмняване на стопове и мигачите отпред( прочетох тук отново :love.vwclub за затъмняване със боя за обувки и пробвах на счупения мигач та още утре или други ден ще се позабавлявам ,затъмнване на задни стъкла (5% ) ,карбоново фолио на капака ,претапициране на салона(цялостно+тавана ) може би едно пребоядисване (и тук ще ви помоля за съдеиствие да ми кажете кодове на боята на тъмно сини металици ..може и малко по светли де ) и мечтите ми за по натам са едни Шукарни летни жанти (лети за да няма тоя па кфи ги говори :gruebel ) , ново окачване да смъкне малко и вече в смелите ми мечти ...ново турбо, помпа(не ЕКО с каквато съм сега ), генерация или направо един swap с нещо към 150+ коня . Та това е от мен ще качвам още снимки като започна да отмятам по списък, поздрави и те така :beer

Последна промяна от brazy на Пет 12 фев 2016 12:45, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hollow92
Автомобил: GOLF MK3 GOLF MK3
Двигател: AEE 1993 AAA 1996

Re: Моят Пасат(ор) В3 1.9 тд AAZ +олио+... 3:)

Мнениеот hollow92 » Съб 05 юли 2014 22:42

:bowdown

Потребителски аватар
Johnsword
Двигател: 1.8 RP1991

Re: Моят Пасат(ор) home-made edition В3 1.9 тд AAZ +олио+..

Мнениеот Johnsword » Нед 06 юли 2014 12:26

Доста добър проект. Браво :bowdown единственото нещо което не ме кефи е предната визия, но това е въпрос на вкус. Успех с пасата. :th_up

Последна промяна от Johnsword на Съб 22 авг 2015 10:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 06 юли 2014 13:46

Браво пич, добре се справяш, всичко е тип топ, но решетката ми прилича на ренде :mhihi

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Мнениеот jabre » Нед 06 юли 2014 15:38

браво, убав пасат и всичко е хубаво, само последна решетката не ми харесва на тази модел, аз имам същ б3 ааз, и знам какво е проблема със заводска решетка, не е хубава, ал няма подобра ;-)
ако въграждаш, тури решетка от някои vw може много хубаво да заличи. Ще сликам един пасат в мой град с решетка мислам дека е от поло......
пожелавам много килиометри да караш безпроблемно ;-)

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 06 юли 2014 15:44

Да се запиша и аз за темата, поздравления колега в начинанието! С ABT маска няма ли хем да се охлажда както с тази маска, хем пак леко да е понамръщен? Поздрави

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Нед 06 юли 2014 15:56

За решетката надявам се след облепването да приобие по човешки вид ама мен си ме кефи (друго си е сам да го правиш) иначе не знам не съм ги гледал АБТ решетките. Може по натам да ги направя по ситни ,но едва лисега трябва да и сложа мрежичка отзад да пази от камъчета .

И да ви попитам ако някои знае кодове на тъмносин металик (различни нюанси) да помага :) поздрави :)

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Нед 06 юли 2014 17:55

И такива маски от къде се купуват или поне да разгледам (малко глупав въпрос ама хей го на :D )

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Нед 06 юли 2014 18:26

Доста итнересно решение за дневни светлини в едносекционен фар. Кажи колко км измина със сместа 1:3 нафта олио.

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Нед 06 юли 2014 18:50

simeon40 написа:Доста итнересно решение за дневни светлини в едносекционен фар. Кажи колко км измина със сместа 1:3 нафта олио.

В момента карам така вече 980 км и има още гориво( не смея да го наричам нафта :mhihi ) .А решението дойде бавно ..чудех се как да не пускам ксеноните за през деня и диодите ги вързах към габаритите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 юли 2014 19:00

Някое чиче-полицай ако реши да се заяде с теб, може да ти спре колата от движение заради фаровете, нали знаеш?

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Нед 06 юли 2014 19:03

stefan4o написа:Някое чиче-полицай ако реши да се заяде с теб, може да ти спре колата от движение заради фаровете, нали знаеш?

А причината каква ще е ? Уж четох че ако е само ксенона без лупа има опасност ама знае ли се :gruebel

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 юли 2014 19:05

Изменяш конструктивно осветителната уредба на автомобила си. Това е причината :c020

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Нед 06 юли 2014 19:09

Е шанс да се надяваме да не се заяждат до сега минах покрай доста (да чукна на дърво никакви проблеми). А и мога да мина с номера че така съм си ги купил тЮнинг фарчета ако не тате ще оправя положението :mhihi :col01cop

Потребителски аватар
Johnsword
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Нед 06 юли 2014 19:34

Тате ще оправя положението :mhihi
Това не ми хареса, ако ще си създаваш сам проблемите решавай си ги сам, а не се възползвай от Тате. :a045 Колегата Stefan4о е прав, ако те скокнат... :death

Върни се в “Моят Volkswagen”