Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Мнениеот gancho » Пон 14 юли 2014 8:41

gancho написа:Колеги,да се включа с много странен и особен проблем :bowdown
Та -като заключа колата(пассат Б5,комби 99г.) и с дистанционното и от ключалката и плафоните в купето мигат много начесто,като развален мигач и някакво реле цъка със същата честота,съвсем слабо-чува се само когато колата е затворена и съм вътре.Плафоните във вратите и багажника(комби) не мигат.
Сега предисторията-преди две седмици отварям задна лява врата и затварям-на става,вее се :mhihi .Ясно-механичната част на бравата не сработва законтряне някъде.Купих нова брава, уж немска :mhihi (55лв) и я отворих преди да я сложа-моторчето е без центробежно съединителче и ми се видя по-афиф ,но я монтирах.Но включването на диода/алармата ставаше от четвъртото заключване.Реших ,че така не става и днес от старата брава преместих ел.частта на новата(ел. плоблеми съм нямал с бравата) и заключва вече коректно :icon_lol .

Но докато сглобявах кората допрях плафончето(дето свети долу) на маса и изгоря бушона. Изчезнаха ел.стъклата,дистанционното заключване и съответно всички плафони по купе и във вратите.
Смених бушона и всичко проработи, НО с ГОРЕОПИСАНИЯ ПРОБЛЕМ.
Питането ми е къде е това реле,което цъка,и защо цъка така? В комфортмодула ли е или на друго място?
Предполагам това реле командва плафоните в купето.Възможно ли е освен бушона и нещо по комфортмодула да се е прецакало?
И ако не се справя сам, кой в София може компетентно да реши проблема? :bowdown

п.п. Проблеми с комфортмодула не съм имал,много внимавам за отводнителните и др. отвори и вода/влага по мокета не съм допускал.

Самоцитирам се,за да е по-ясно на всички
Развитието-без светлина в тунела...
Свалих комфорт модула-никаква влага- всичко(букси,кутия ,платка) блести,дори гледано с лупа.
Намерих друг К.М. със същия номер(завършва на J )и сложих за проба.Като начало-дистанционното не работи,но ел.стъкла и огледала работят.Като заключа с ключа-пак мигат плафоните :banghead и така 3-4 пъти после закюча с ключа-мигат 5-10 сек и гаснат,но като отворя врата-не светват :banghead
Питане-
1.друг К.М. със същия номер трябва ли да се адаптира с VAG COM?
2.Къде са буксите за вратите/бравите за да не разглобявам една по една всички врати? Видях много букси под кората до лоста за предния капак-да не са те?
вече се отчайвам... :scare3

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Пон 14 юли 2014 11:16

Е какво се отчайваш колега,ти още нищо не си направил!
Щом си сменил за проба комфорт модула (хубаво е и последната буква да е същата като тоята),и пак мигат не е от там!
Дистанционното ти няма как да заработи с новият комфорт модул,защото по твояйта логика аз с моето дистанционно трябва да отключвам колите на всички комшии с passat b5,golf 4,bora и така нататък!

Разпилей за начало шофьорската брава,виж за какво става на въпрос и после започвай да се отчайваш!
А най-добре за 50лв да я смениш с нова (ако проблема е в нея)!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 21 юли 2014 8:28

Та -като заключа колата(пассат Б5,комби 99г.) и с дистанционното и от ключалката и плафоните в купето мигат много начесто,като развален мигач и някакво реле цъка със същата честота

А сега и причината:пробил диод на плафончето долу на вратата.
След много перипетии,разглобявания,проби с друг К.М. накрая локализирах виновника.
Като съм опрял плафона към маса освен,че изгоря бушона на КМ е пробил и диода и пропуска ток в двете посоки.Плафона си свети,но като заключа прави тази странна мизерия :mhihi
Сега ще потърся такъв диод,сещам се за Конрад на първо време...
:beer

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пон 21 юли 2014 21:13

какъв диод има на долния плафон ? я го снимай .

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Пон 21 юли 2014 22:16

1N4007 :biggrin

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 22 юли 2014 9:50

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Вто 22 юли 2014 19:32

Нещо подобно...
Прикачени файлове
glove_box-lens_lamp_removed.jpg

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Сря 06 авг 2014 21:03

Хайде някой да каже по снимката кое ключе за какво за да се знае най-накрая
Аз съм ги оградил . Примерно плафоните кое ги управлява ?

Изображение

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Сря 06 авг 2014 21:43

За плафоните е това дето не си го оградил - то е извън тази кутия с платката и е по-голямо от другите 4. Червеното и синьото кабелчета водят към него.
Оградените в жълто и зелено следят положението на ключа в ключалката (крайно ляво, крайно дясно), а в червено и синьо - положението на централното заключване.
Пример: Завърташ ключа в положение отключено, микрето за положение отключено се задейства и дава сигнал на ел.моторчето да отключи вратата. То я отключва и с оста си задейства микрето за положение отключено на централното. То подава сигнал на комфорт-модула да отключи останалите врати и багажника, така и да изключи алармата, а и да светне плафоните. При отваряне на вратата, микрето дето не си го снимал следи положението на петлето на бравата.... и петлето като натисне микрето комфорт-модула разбира, че се отваря еди-коя си врата; съответно светва плафоните... свирва зумера за забравени светлини. При задържане на ключа в положение отключване, микрето отговарящо за това стои със затворени контакти за определено време и така комфорт-модула разбира, че трябва да смъкне стъклата... и т.н. Останалите неща по обратния начин.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Чет 07 авг 2014 20:50

Много благодаря колега разбрах всичко , сега ако имам проблем лесно ще се ориентирам .
Обяснението ти ще си го принтирам на хартия :)
В бравата от дясно същите микрета ли има ?

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Чет 07 авг 2014 22:15

От дясно са същите, като самите брави не са взаимозаменяеми, т.е. бравите са лява и дясна!
Също така са предна и задна, т.е. и тук има разлики.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Вто 12 авг 2014 18:26

Колеги от днес не ми работи централното заключване на шофьорската врата.Плафона при отваряне и затваряне работи както и зумера за фаровете. Направих диагностика и ми показва следната грешка:
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
Причините може да са от окабеляване до микроключета. Решил съм да сваля кората на вратата.Мога ли да разбера чрез замерване с мултицет и на кои кабели дали достига ток до самата брава за да знам къде да търся проблема.Благодаря ви.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Вто 12 авг 2014 21:13

на мен не ми се отключва/заключва задна лява врата нито от ключа нито от копчето на мойта врата . Трябва да видя от другата врата на колко волта отваря и кои кабели да гледам .
Сега навън е мн горещо и не мога повече от 10 мин да работя .
Взел съм схемите ,мултицет ,пробник инструменти и ще разбера от какво не работи .

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Чет 11 сеп 2014 20:53

Така
Изображение

после
Изображение

Малкото моторче имаше зацапано колекторче и неще да върти ако спре на определена позиция
разбрах ,че има и центробежен включвател .

Събрах всичко , като затворих вратата и повече нито от вън нито от вътре се отваря :scare3
Незнам аз ли съм зле :banghead . Сега същата играчка но на затворена врата да е весело :cenzored

Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Мнениеот dika » Чет 11 сеп 2014 22:20

Привет колеги,

Неволята ме доведе до тази тема. Онзи ден си пробвах комфорт модула и при задържане на ключа за заключване се вдигаха стъклата - страхотно, но вече не става! :( От 3-4 дена се случи това - спря да работи далаверата с вдигането на прозорците, не свети под вратата като я отворя, не светва плафона, не свири за включени фарове, като заключа отвътре всички врати се заключват и секунда по-късно шофьорската се отключва. Забелязах и че като влезна в колата ако не запаля до 20тина секунди се заключва, определено вратата продължава да си мисли, че е затворена! Като цяло аларма централно всичко си работи, но е леко дразнещо и неприятно :)

Тааа има ли смисъл да отварям вратата и да гледам окабеляване? Много ме притеснява да не бутна нещо и да не мога изобщо да я заключвам/отключвам. Нещо да се смаже с контактен спрей покрай въпросното ключе? Да огледам комфорта, както бе писал колега скоро?

Благодаря предварително!

ЕДИТ: това е грешката на компютъра: 00928 - Shareware Version. To Decode all DTCs :) :) :) - малко кофти, че нещо не мога да си кракна правилно ваг-ком-а та и за това ако някой може да помага, ще черпя :)

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”