gancho написа:Колеги,да се включа с много странен и особен проблем![]()
Та -като заключа колата(пассат Б5,комби 99г.) и с дистанционното и от ключалката и плафоните в купето мигат много начесто,като развален мигач и някакво реле цъка със същата честота,съвсем слабо-чува се само когато колата е затворена и съм вътре.Плафоните във вратите и багажника(комби) не мигат.
Сега предисторията-преди две седмици отварям задна лява врата и затварям-на става,вее се.Ясно-механичната част на бравата не сработва законтряне някъде.Купих нова брава, уж немска
(55лв) и я отворих преди да я сложа-моторчето е без центробежно съединителче и ми се видя по-афиф ,но я монтирах.Но включването на диода/алармата ставаше от четвъртото заключване.Реших ,че така не става и днес от старата брава преместих ел.частта на новата(ел. плоблеми съм нямал с бравата) и заключва вече коректно
.
Но докато сглобявах кората допрях плафончето(дето свети долу) на маса и изгоря бушона. Изчезнаха ел.стъклата,дистанционното заключване и съответно всички плафони по купе и във вратите.
Смених бушона и всичко проработи, НО с ГОРЕОПИСАНИЯ ПРОБЛЕМ.
Питането ми е къде е това реле,което цъка,и защо цъка така? В комфортмодула ли е или на друго място?
Предполагам това реле командва плафоните в купето.Възможно ли е освен бушона и нещо по комфортмодула да се е прецакало?
И ако не се справя сам, кой в София може компетентно да реши проблема?![]()
п.п. Проблеми с комфортмодула не съм имал,много внимавам за отводнителните и др. отвори и вода/влага по мокета не съм допускал.
Самоцитирам се,за да е по-ясно на всички
Развитието-без светлина в тунела...
Свалих комфорт модула-никаква влага- всичко(букси,кутия ,платка) блести,дори гледано с лупа.
Намерих друг К.М. със същия номер(завършва на J )и сложих за проба.Като начало-дистанционното не работи,но ел.стъкла и огледала работят.Като заключа с ключа-пак мигат плафоните

Питане-
1.друг К.М. със същия номер трябва ли да се адаптира с VAG COM?
2.Къде са буксите за вратите/бравите за да не разглобявам една по една всички врати? Видях много букси под кората до лоста за предния капак-да не са те?
вече се отчайвам...