Passat 1.8T или 1.9TDI разход?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Re: Passat 1.8Т или 1.9ТДИ разход?

Мнениеот Pagemakerboy » Пон 14 юли 2014 0:53

110afn написа: Доматите с колците отдавна не ядем

Той обаче е на друго мнение. Ядем ги според него. :mrgreen

stabile
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Мнениеот stabile » Пон 14 юли 2014 9:41

Извинявам се, че се намесвам в спора, но тези съм карал 1.9tdi 90 коня и 1.7 cdti (или както е там на Опел Зафира) и двата под 7 (много рядко да е показало 6.8) никога не съм ги бутал, както и да карам. Говоря градско в Пловдив. Нормалният разход с климатик винаги ми е бил около 7.5-8.
Личната ми кола е Пасат 1.8Т. При нормално каране гори 11.5-12 газ градско. Лятото за по малко от минута минава на газ. Зимата се чака около 10 минути при 1 литър на час на едно място - сами си сметнете колко бензин харчи на месец. За 15000 километра на газ не съм имал никакви проблеми. Преди да го купя сметнах, че е по добре 12 газ от 8 нафта. Това ми е личният избор и бих го направил отново, не искам да налагам мнението си на никого.
Колкото до вървежа, според мен 1.8Т върви повече от 1.9 131 коня, въпреки че съм имал възможност само 2 пъти да карам такъв дизел.

ЕДИТ: Ако наистина Пасат 1.9 има човек, който го е бутнал до 4/100, съм готов да го наема за личен шофьор. Това значи, че ако му дам малолитражка... тя ще върви без пари.

Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Мнениеот malin.angelov » Пон 14 юли 2014 10:23

Моя Пасат - 110 коня - АВГ мотор ( афн )

Градско - от 5.9л - до 9л
Извън града - от 4.9л до 6.9л

Това са реалните стойности на този двигател, като всичко зависи от сезона, стила, товара, продължителноста на шофиране и нафтата!

Минималния разход при градско може и още да падне,но веднага зацапва геометрията, така че под 6.5 градско - е невъзможно практически!!! Трябва си му настъпване на този мотор. :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 юли 2014 10:32

malin.angelov написа:Трябва си му настъпване на този мотор. :th_up

Баща ми постоянно се опитва да ти обори твърдението всеки ден, когато кара из града. Досега е имал два пъти сваляне на турбина и почистване. При скорошно сваляне на колектора се оказа, че има 5мм нагар (беше почистен, разбира се). Като цяло тези автомобили ми се струват малко... не зная коя дума да ползвам... неадекватни или може би непригодни за градска употреба. Карането с постоянни 2000+ оборота обезсмисля икономията като цяло, като се налага да се кара и на ниски предавки. Нещо, което 60-ти набор човек е малко трудно да проумее, но си носи кръста за избора на автомобил. Колата е Б5.5 AWX 130к.с. Съвсем не стоят така нещата при извънградско шофиране. Ако си спокоен шофер автомобилът се чувства отлично и се усеща добра динамика при всички предавки (като за конете си, разбира се). В общи линии извънградското е доста добре като усещане, за сметка на градското шофиране. За съжаление идеално щастие няма.

Pedestrian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pedestrian » Пон 14 юли 2014 10:41

Добре. Поразрови се малко из интернет и виж на двата двигателя какъв им е разхода, да разбереш, че казвам истината. До между 4.5 и 5 ми е разхода, тъй като карам 40км извънградско ( отиване и връщане ) и още 10-тина в града. Карам си с 80-90, тъй като пътя не позволява да караш с повече ( остри завои, ограничена видимост и т.н. ), има си баирчета и в двете посоки, което значи, че можеш да си я пускаш на ПХ,ППХ, за да спестиш още някой друг лев, което на мен ми е приоритет, защото ходя на работа с нея. Като я настъпваш до ламарината на всяка предавка, разхода ти ще бъде съвсем различен.

Сега, какво му било на алтернативното гориво. Ами, нищо, но съм сигурен, че ако проверите профила на всеки човек в този форум, който си е сложил газ на скоро, ще видите, че първо е плюл газта ( 90% от хората ), след това, като си е сложил газ на неговата кола - вече няма разлика. Айде, тея без разликите, извинявайте, ако прозвучи грубо - ама скрийте се някъде. Всичките ви коли еднакво вървели, дори някой и повече. Дръпнете се с някой със същия двигател, като вашия, който обаче никога не си е слагал газ на колата и ще видите няма ли разлика. Вярно е, че инжекционите не са като старите АГУ-та, обаче не може да е същото като на бензин, че и по-добре.

Както казах, защото аз не съм ангажирал никой с мнението си, и още в първия си пост казах, че има най-добро гориво за ОПРЕДЕЛЕН ЧОВЕК, но въпреки това ми скочи на врата още от самото начало. Като на бензин са ви толкова икономични колите, пак питам - защо си слагате газово? Май не е кой знае каква икономия, а?
Все едно на мен не ми е позволено да си взимам нафта на черно, а на теб ти е позволено да си монтираш "спестяващи" системи в колата? Ти си имаш кола, и правиш с нея каквото искаш. Аз имам кола и правя с нея каквото си искам. Не ме е оставила на пътя още и се возя по-евтино от тебе, но на теб ти е по-добре. Не ми казвай, че ако познаваше някой, който продаваше газ ( хипотетично ), на 40-50 стотинки, пак щеше да ходиш на бензиностанцията да зареждаш за 1.20 ( не знам при вас как е, тук е 1.17 ) ? Или нямаше да ходиш?
Всеки човек си избира кола според нуждите си и не можеш да го убедиш в обратното. Аз не казвам, че моят избор е по-правилен от твоя, но ти го казваш. Ако ти караше дизелова кола нямаше да се возиш толкова тънко, колкото някой, който я взима на черно и явно не си познавал такъв човек, та си прибегнал до бензина. Това си е твоят и аз не го успорвам. Не го прави и ти :)

А там вече, който си наливал олио в колата, това пак е негов избор, аз не бих сложил олио на моята, дори и да трябваше да стои по цял ден пред нас.
Дизелите - олио, бензинките - газ.
Това е. Не ви ли е ясно, че всеки кара това, което му излиза по-изгодно в края на деня?
И на мене ми се кара бензин, да се отърва от опитите за палене през зимата, подгряването, вибрациите, силния шум, но защо да давам излишни пари, тъй като използвам колата си основно за транспорт? Аз съм ги приел тези неща и вече не ми правят такова впечатление, както ми правеха в началото. Но газ в моя кола няма да сложа, а на бензин ще ми идва по-скъпо.
В такива времена не можем да си позволим да имаме голям избор.

И дали съм философ или не, че и нов, аз не мисля, че съм философ, само защото си изказвам мнението. Аз не се опитвам да споря, а да обясня на колегата, защо дизела е по-доброто гориво за мен, а не бензина, но той си драпа неговото. Философа може би си ти, защото като гледам не съм единствения, с който имаш един вид " виртуални вражди ", така че не го приемам лично :)
Извинявам се още веднъж, ако някой се е почувстал обиден от някой от постовете ми.
Приятен ден.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пон 14 юли 2014 10:44

stefan4o написа:Като цяло тези автомобили ми се струват малко... не зная коя дума да ползвам... неадекватни или може би непригодни за градска употреба.

Неадекватна ни е нафтата, не колите. :th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 14 юли 2014 14:29

Карам ТДИ но да се говори,че на нафта е по евтино от на газ е несериозно Някой ако ми даде 1.8Т на газ му давам моя тракалник 131кс веднага :mhihi

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 14 юли 2014 14:30

Отскоро имам леон купра 180 коня 1.8т с 6 скорости,разход смесен около 8.5 БЕНЗИН, 1.9 тди 105 коня пак на леон ми харчи 6,като имаме предвид,че и нафтата е по-скъпа,дори и без газ пак е супер. А за вървежа да не говорим... :th_up

Pedestrian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pedestrian » Пон 14 юли 2014 16:18

Виж сега, колега. Аз не казах, че е по-евтино на дизел, отколкото на газ. Само мога да ти дам пример, тъй като, ако караш икономично, да сложим да ми гори 8 газ. Грубо ги пишем 9лв + 2.50 за литър бензин, това прави почти 12лв на 100км. Аз с тези пари минавам 180-190км. Сега, някой ден като няма схеми ще се замисля вече на какво да карам. Още от началото се опитвах да кажа, че всеки кара на каквото му е по-евтино.
Няма да слагам инвестицията за ГИ към цената, тъй като дизеловите са по-скъпи при покупката.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat 1.8T или 1.9TDI разход?

Мнениеот muns61 » Пон 14 юли 2014 19:35

Имам приятел, който кара служебна УАЗ-ка на газ. Сложил съм му еднокамерен карб и съчетан с настройки, дава забележителна икономия. Та от него зареждам газ на половин цена, прекарваме двете коли на колонката и зареждаме. Ако ще си мерим икономиите с дизелджиите, претендирам за място в класацията.
А колегата с дългите постове, познат си ми! :mhihi

Kalugero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalugero » Пон 14 юли 2014 21:00

Лично аз с Б5 1.9 ТДИ 110 коня с 10 лева минавам 100 километра точно ,ако няма задръствания и я карам икономично без ръчкане - засичал съм го , защото всеки ден ходя от вкъщи до университета (сумарно 75 километра и пак ми остава нафта)

Pedestrian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pedestrian » Пон 14 юли 2014 21:09

Никой в нищо не обеждавам :) Който на каквото иска да си вярва, важното е джобовете да не се празнят по колите.
А сега стар ли е дизела или не ( стар е :mhihi ), аз не съм се намесил да правя сравнения с пасат. Казах, че карам 1.9, но не съм казал, че е на пасат. Не се намесих да убеждавам колегата колко може да му падне разхода, ако си вземе дизелов пасат, защото под 5 няма да падне със сигурност. Намесих се в "спора" на кое гориво е по-изгодно да се кара. Аз карам на дизел и съм се обосновал, че на мен ми излиза по-евтино на дизел, отколкото на газ. Някой ден може да се обърнат нещата наопаки, но както казах сега да ми излиза по-евтино, пък да не му мислим чак толкова за напред :) Не ангажирам никой с мнението и разбиранията си :)

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Пон 14 юли 2014 21:40

Kalugero написа:Лично аз с Б5 1.9 ТДИ 110 коня с 10 лева минавам 100 километра точно ,ако няма задръствания и я карам икономично без ръчкане - засичал съм го , защото всеки ден ходя от вкъщи до университета (сумарно 75 километра и пак ми остава нафта)

10 лева от туби може, но на колонка освен някой да те дърпа. 10 лв / 2,60= 3,84 литра.Моля уточнявайте тези неща.Колега нищо лично, но няма как да минеш под 4 литра 100 км. освен ако не е скутер и то 50 или 100 куб.см.

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Пон 14 юли 2014 21:48

Kalugero написа:Лично аз с Б5 1.9 ТДИ 110 коня с 10 лева минавам 100 километра точно ,ако няма задръствания и я карам икономично без ръчкане - засичал съм го , защото всеки ден ходя от вкъщи до университета (сумарно 75 километра и пак ми остава нафта)

Ко каиш!?
Я светни, колега, тук присуствуюшийте с какво гориво го караш тоз Пасатор? Да не си монтирал Li-ion батерии в багажникут и мотор-генератор за регенериране на кинетичната енергия?

Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Мнениеот malin.angelov » Пон 14 юли 2014 22:50

Даммм. и аз съм го казал!! Сигурно колегата кара само по нанадолнище :icon_lol

Върни се в “Passat”