Добре. Поразрови се малко из интернет и виж на двата двигателя какъв им е разхода, да разбереш, че казвам истината. До между 4.5 и 5 ми е разхода, тъй като карам 40км извънградско ( отиване и връщане ) и още 10-тина в града. Карам си с 80-90, тъй като пътя не позволява да караш с повече ( остри завои, ограничена видимост и т.н. ), има си баирчета и в двете посоки, което значи, че можеш да си я пускаш на ПХ,ППХ, за да спестиш още някой друг лев, което на мен ми е приоритет, защото ходя на работа с нея. Като я настъпваш до ламарината на всяка предавка, разхода ти ще бъде съвсем различен.
Сега, какво му било на алтернативното гориво. Ами, нищо, но съм сигурен, че ако проверите профила на всеки човек в този форум, който си е сложил газ на скоро, ще видите, че първо е плюл газта ( 90% от хората ), след това, като си е сложил газ на неговата кола - вече няма разлика. Айде, тея без разликите, извинявайте, ако прозвучи грубо - ама скрийте се някъде. Всичките ви коли еднакво вървели, дори някой и повече. Дръпнете се с някой със същия двигател, като вашия, който обаче никога не си е слагал газ на колата и ще видите няма ли разлика. Вярно е, че инжекционите не са като старите АГУ-та, обаче не може да е същото като на бензин, че и по-добре.
Както казах, защото аз не съм ангажирал никой с мнението си, и още в първия си пост казах, че има най-добро гориво за ОПРЕДЕЛЕН ЧОВЕК, но въпреки това ми скочи на врата още от самото начало. Като на бензин са ви толкова икономични колите, пак питам - защо си слагате газово? Май не е кой знае каква икономия, а?
Все едно на мен не ми е позволено да си взимам нафта на черно, а на теб ти е позволено да си монтираш "спестяващи" системи в колата? Ти си имаш кола, и правиш с нея каквото искаш. Аз имам кола и правя с нея каквото си искам. Не ме е оставила на пътя още и се возя по-евтино от тебе, но на теб ти е по-добре. Не ми казвай, че ако познаваше някой, който продаваше газ ( хипотетично ), на 40-50 стотинки, пак щеше да ходиш на бензиностанцията да зареждаш за 1.20 ( не знам при вас как е, тук е 1.17 ) ? Или нямаше да ходиш?
Всеки човек си избира кола според нуждите си и не можеш да го убедиш в обратното. Аз не казвам, че моят избор е по-правилен от твоя, но ти го казваш. Ако ти караше дизелова кола нямаше да се возиш толкова тънко, колкото някой, който я взима на черно и явно не си познавал такъв човек, та си прибегнал до бензина. Това си е твоят и аз не го успорвам. Не го прави и ти :)
А там вече, който си наливал олио в колата, това пак е негов избор, аз не бих сложил олио на моята, дори и да трябваше да стои по цял ден пред нас.
Дизелите - олио, бензинките - газ.
Това е. Не ви ли е ясно, че всеки кара това, което му излиза по-изгодно в края на деня?
И на мене ми се кара бензин, да се отърва от опитите за палене през зимата, подгряването, вибрациите, силния шум, но защо да давам излишни пари, тъй като използвам колата си основно за транспорт? Аз съм ги приел тези неща и вече не ми правят такова впечатление, както ми правеха в началото. Но газ в моя кола няма да сложа, а на бензин ще ми идва по-скъпо.
В такива времена не можем да си позволим да имаме голям избор.
И дали съм философ или не, че и нов, аз не мисля, че съм философ, само защото си изказвам мнението. Аз не се опитвам да споря, а да обясня на колегата, защо дизела е по-доброто гориво за мен, а не бензина, но той си драпа неговото. Философа може би си ти, защото като гледам не съм единствения, с който имаш един вид " виртуални вражди ", така че не го приемам лично :)
Извинявам се още веднъж, ако някой се е почувстал обиден от някой от постовете ми.
Приятен ден.