V.Petrow написа:Аз съм със същият двигател и на мен ми препоръчваха 5w40, но според мен за тия коли на по 300+ хиляди е редичко и ще го гори. Аз си сложих Castrol Magnatec 10w40.
ЗорлеМ си прецакваш милионника

V.Petrow написа:Аз съм със същият двигател и на мен ми препоръчваха 5w40, но според мен за тия коли на по 300+ хиляди е редичко и ще го гори. Аз си сложих Castrol Magnatec 10w40.
stefan4o написа:V.Petrow написа:Аз съм със същият двигател и на мен ми препоръчваха 5w40, но според мен за тия коли на по 300+ хиляди е редичко и ще го гори. Аз си сложих Castrol Magnatec 10w40.
V.Petrow написа:stefan4o написа:V.Petrow написа:Аз съм със същият двигател и на мен ми препоръчваха 5w40, но според мен за тия коли на по 300+ хиляди е редичко и ще го гори. Аз си сложих Castrol Magnatec 10w40.
Кakъв е смисълът на тия дърти коли да сложа такова ? Като дигна 170км/ч по магистралата и след 2 такива упражнения да доливам. Познавам доста хора, които със същия двигател са минали от 5w на 10w поради тази причина. Той италианеца дето е карал 300+ хил. с едно и също масло не е я прецакал, аз ще я съсъпя. Специално преди да го сложа ходих да питам в оторизиран сервиз и също ми казаха 5w40 или 30, но също така, че няма проблем да сложа и 10w40. Всеки си преценява сам за себе си. Аз си изразих мнението и споделих опит от други хора. Ясно е, че ако продължим ще влезем в задочен спор, затова по-добре да спрем до тук.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 20 госта