Присаждане на MFA на Голф4 / Бора
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ivo8181
- Автомобил: MK 4 GTI
- Двигател: 1.8 TURBO
Re: Присаждане на MFA на Голф4 / Бора
можеби това което го отчита на самия борт е средна скорост, но неми отчита моментният и средния разход и свети лампата на айрбега
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, първо искам да поздравя колегата icefire за добре описаната процедура. Успях да направя въпросната трансплантация на пасат Б5 2000г. с помощта на инструкциите. Всичко е както го е описал icefire. Няма да прилагам снимки, защото неговите са достатъчни. Искам само да добавя към тази точка от неговото описание - 2. Монтаж на таблото и обучаване
Четох много отностно обучението на ключовете и извличането на пина и мога да кажа, че е доста лесна процедура като се поразучи малко. Трябва да си вземете Vag Commander (това е по-добрия вариант според мен, защото е по-евтин и работи и на по-нови коли). На мен ми излезе 40лв с доставката. Има доста гайдове как се работи с него, но основно трябва да инсталирате софтуера от диска, който ще ви дадат и да свържете с обд буксата, давате на контакт и пускате програмата. От основното меню давате instrument cluster и ще видите следния екран (може да е и по-различен зависи от версията)

както виждате от списъка трябва да изберете таблото си, след това натискате Read и след няколко минути ще се изпише ПИН-а в полето Логин, може също така и да смените показанията на километража, въвеждате цифра и натискате Change. Във версията на софтуера, която имах аз нямаше Пасат а само Аудита и Шкоди, затова избрах skoda octavia.Доколкото си спомням в едно от упътванията, които прочетох може да забие таблото ако изберете погрешно от този списък, но може да се рестартира само му се вади бушона. Трябва много да се внимава с тази програма, защото може да развалите бая неща по колата, препоръчвам добре да прочетете гайда, който ще дойде с диска преди да правите каквото и да било. След като имате пин-а обучението е ясно. Ако някой има затруднения и има желание да дойде до София мога да помогна с тази стъпка
Поздрави
Четох много отностно обучението на ключовете и извличането на пина и мога да кажа, че е доста лесна процедура като се поразучи малко. Трябва да си вземете Vag Commander (това е по-добрия вариант според мен, защото е по-евтин и работи и на по-нови коли). На мен ми излезе 40лв с доставката. Има доста гайдове как се работи с него, но основно трябва да инсталирате софтуера от диска, който ще ви дадат и да свържете с обд буксата, давате на контакт и пускате програмата. От основното меню давате instrument cluster и ще видите следния екран (може да е и по-различен зависи от версията)
както виждате от списъка трябва да изберете таблото си, след това натискате Read и след няколко минути ще се изпише ПИН-а в полето Логин, може също така и да смените показанията на километража, въвеждате цифра и натискате Change. Във версията на софтуера, която имах аз нямаше Пасат а само Аудита и Шкоди, затова избрах skoda octavia.Доколкото си спомням в едно от упътванията, които прочетох може да забие таблото ако изберете погрешно от този списък, но може да се рестартира само му се вади бушона. Трябва много да се внимава с тази програма, защото може да развалите бая неща по колата, препоръчвам добре да прочетете гайда, който ще дойде с диска преди да правите каквото и да било. След като имате пин-а обучението е ясно. Ако някой има затруднения и има желание да дойде до София мога да помогна с тази стъпка

Поздрави
- motukata
- Автомобил: mk2-mk4
- Двигател: ABF-ASV
Колеги,ето го и номера на моят километраж,което ще рече че е с кан въпреки че нямам и малкото мфа(мотора e asv 110-МК4).Въпросът ми е понеже моят километраж е с immo2,трябва ли таблото което търся да е със същия имобилайзер или просто ако ми изспадне някое с 3ката само ще имам разправия с един ПИН повече?Благодаря предварително :)
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай immo 3 VDO,няма проблеми!
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
plamski3 написа:Да друг му е номера. Датчика се води G17 ( http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=184076 ) Както са написали в темата - датчика си върви с кабел. Т.е. от датчика има около 1м кабел и след това има букса. Така при мен буксата ми е горе до акумулатора. Може да се закрепи и със същата скоба както при голф (поне така предполагам), но може и с пасатовската стойка. Ако стойката е леко счупена, както е при повечето коли за части, пак се закрепя, но с малко преправяне и въображение.
До колкото се информирах използват същия и при АУДИ (при доста модели).
Парт. номера му е 8d0 820 535
п.п.: Като забележка искам да кажа, че отчита през 5 десети т.е. 20,0 20,5 21,0 21,5 ... Дали и при тези от Голф е така?
Ето и снимка на датчика и импровизираното му захващане:
- motukata
Колеги,имам още един въпрос.Има ли значение километража дали е VDO или Motometer?Трябва ли да е идентичен с моя?
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Не, каквото си намериш. :)
- motukata
plamski3 написа:Не, каквото си намериш. :)
Благодаря колега

- vladaeca
- Автомобил: VW Passat B5 4Motion
- Двигател: ADR 98
- Контакти:
motukata написа:plamski3 написа:Не, каквото си намериш. :)
Благодаря колега
Колега тук има табло с пълен МФА за теб -> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=414283&p=4095370#p4095370
- Rosko_4x4
- Автомобил:
- Двигател:
изчетох почти всички теми за тея табла и не разбрах пиновете от зелената букса 19 и 20 каде трябва да отидат на еку-то разбрах че са за кан връската има и исходни такива които са 27 28 29 и те трябва някаде да отидат предполагам и те до еку-то има ли някаде схема и ако има ще съм благодарен ако някои я сподели
идеята ми е че самия компютър да има кан а да няма връзка понеже липсват тея кабели един колега беше споделил снимка на компютър без кан и на него липсваха няколко мппс (на българки чипа ) имам в компютъра тея чипове но се самнявам че липсата на окабеляване не позволява връската
идеята ми е че самия компютър да има кан а да няма връзка понеже липсват тея кабели един колега беше споделил снимка на компютър без кан и на него липсваха няколко мппс (на българки чипа ) имам в компютъра тея чипове но се самнявам че липсата на окабеляване не позволява връската
- terero
- Автомобил: VW PASSAT VW LUPO
- Двигател: AHU 98 AKU 00
И аз да се включа с едно питане.
Колата ми е пасат б5 97г 1.9 /tdi 90к.с. по инфо разбрах,че е от първите и вътре всичко свети зелено.
Искам да си сменя всичко да свети червено и синьо като на по новите години, за копчетата е ясно. Така и така ще търся ново табло и ми е много интересно дали такова от ауди а4,което отчита и температурата ма маслото и волтажа
http://olx.bg/photos/ad/50470125/1/ ще заработи на мястото на моето, което без борд. комп.
Колата ми е пасат б5 97г 1.9 /tdi 90к.с. по инфо разбрах,че е от първите и вътре всичко свети зелено.
Искам да си сменя всичко да свети червено и синьо като на по новите години, за копчетата е ясно. Така и така ще търся ново табло и ми е много интересно дали такова от ауди а4,което отчита и температурата ма маслото и волтажа
http://olx.bg/photos/ad/50470125/1/ ще заработи на мястото на моето, което без борд. комп.
Последна промяна от terero на Пон 28 юли 2014 11:38, променено общо 1 път.
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Първо чисто размерно двете табла не са еднакви и второ при теб имобилайзерът е в самото табло,а при Ауди не е там и няма да можеш да палиш или трябва да елеминираш тази защита.
като се навърже таблото ще изкара ли рахода или трябва някакъв датчик? Извинявам се ако пише някъде и не съм видял
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Здравейте колеги !
Ще използвам темата, но ще е изцяло по същество.
Уредих си едно от много редките табла за Пасат Б5. Таблото е с код 3B0 919 890 JX. С големия FIS дисплей от бензиново 1.8Т автоматик. Моя пасат е 1.9ТДИ с ръчна кутия. И таблото и колата ми са без кан затова смятам, че не би трябвало да имам проблеми. Въпроса ми е - някой колега от София ще се навие ли да удари едно рамо за инсталацията на всички неща и настройките по таблото след това? Защото ще трябва и плаките да се сменят тъй като новото табло е за бензин и е до 260км/ч, съответно няма да показва реално, ако не се настрои за 1.9ТДИ и т.н.
Благодаря !
Ще използвам темата, но ще е изцяло по същество.
Уредих си едно от много редките табла за Пасат Б5. Таблото е с код 3B0 919 890 JX. С големия FIS дисплей от бензиново 1.8Т автоматик. Моя пасат е 1.9ТДИ с ръчна кутия. И таблото и колата ми са без кан затова смятам, че не би трябвало да имам проблеми. Въпроса ми е - някой колега от София ще се навие ли да удари едно рамо за инсталацията на всички неща и настройките по таблото след това? Защото ще трябва и плаките да се сменят тъй като новото табло е за бензин и е до 260км/ч, съответно няма да показва реално, ако не се настрои за 1.9ТДИ и т.н.
Благодаря !
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AEB
Колеги от скоро имам голф 4 1,8Т AGU мотор, и на таблото имам надпис MFA и под него има 1. Та чудя се какво означава това, бихте ли ми разяснили малко, и искам да попитам мога ли да го махна този надпис?