Съвет за говорители.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за говорители.

Мнениеот Stojan » Вто 11 юни 2013 19:22

wishsalor написа:Аз лично, бих заложил на два комплекта компонентни системи Херц, тез които Радо е изброил. Хем ще се побират на фабричните места, няма да се реже нищо, няма да се прокарват допълнително кабели, хем звука ще е доста на ниво.
Вярно, ще трябва да извадиш още към 100лв, но пък резултата ще е повече от приличен.
Всичко, което би свирило повече ще е със ново добавяне но от порядъка на около 300+лв.

За да сложа 17см в предните врати трябва да се преправя доста. 13см се побират без много преправяне, но ми се иска да са 16,5-17см. Колата е 2 врати, отзад в корите няма смисъл да се слага. В кората на багажника има дупки от фабричните говорители 17см. Там сякаш ми се иска елипси, но фабричното място на предната линия е в таблото, където няма смисъл да давам 50-60 лева за малки говорители от порядъка 8-9 см, които няма да имат такъв ефект като двукомпонентните.
Къде имаш предвид да сложа двукомпонентна (2-ра) на задна линия ?

Аз искам да вмъкна нещо. Цялата идея ми хареса от Голф 4, в която пътувах. Беше 4 врати долната част на вратата мидбас а горе до дръжката пищялка. Така на всяка врата и ми хареса много как звучи. Честно казано повече ме кефят високите честоти да са ми по-близо до учите, а ниските да са по-надолу. Лошото, че не мога да направя таква задна линия, единствения вариант е бас каса, но за нея не искам да мисля, сега не ми и трябва.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 11 юни 2013 20:42

По принцип става прилично и без никакво преправяне. Правил съм един голф, който беше много рядка модификация и искахме да го запазим. Отпред сложихме Hertz ECX-87 на оригиналните места в таблото и отзад елипси DCX-690 на кора, която взехме отделно и я подсилихме с 8mm MDF. Стана много добре!

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Вто 11 юни 2013 21:56

Браво на Радо-машина е ....
Чак сега загрях че колата е голф2....
Радо, определено вариантът ти е готин-но Г2 нямаха ли фабрични панели на корите на вратите, на които има обем за говорител? На ГТИ от 87видях такива и ми се сториха фабрични-мястото беше за 13см говорител..Ако колегата може да се сдобие с такива си струва търсенето и слагането на една предна линия като твоята, а отзад едни елипси от линка и ще е супер читаво звученето, види ми се.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 11 юни 2013 22:15

Някои имат обеми за 13cm говорители, но колегата на тяхно място има чехмедженца. Някои по-стари машини даже и чехмедженца нямат ами цял джоб.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 11 юни 2013 23:09

Вариантът с говорителите в таблото ми беше в главата още като подмених фабричните със сегашните ( 18 лева неква куча марка). Е ефектът е, че сега десния говорител е издънен :Mr Green Fun . Чекмедженцата в момента даже са счупени и са завинтени с по 1 болт да стоят на място да не падат и нямат никаква функция. По-добре ще е да си сложа 1 говорителчета, както стана ясно от предните постове, но се пообърках леко. :neutral Има ли смисъл от 17см или направо 13см, които няма да има нужда да се преправя мястото (чекмеджетата).
Намерих една тема http://tuningzone-bg.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=518 колега от друг форум е показал доста добре как да се преправят. Ще имам доста свободно време след изпитите и не ме бърка да си го скопосам и аз по този начин. Та 13см или 17см да се ориентирам ?
Благодарство за вниманието колеги ! :bowdown

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Сря 12 юни 2013 0:43

То при това положение е ясно че ще е 17см, би било безсмислено да вкарваш малки говорители, ако ти ще определяш размера.......От друга страна пък малките ще изглеждат по дискретно и автентично-решението е само твое.
Отделно ще мислиш как да се бориш с вибрациите по елементите на вратата.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Сря 12 юни 2013 9:24

Не споменах също, че мисля да облепям колата със звукоизолация, че ми е шумно купето. В темата от другия форум проблема с дрънчащите елементи се появява след като реже кората зад тонколоните. Но като гледах ми хрумна Изображение има една пластмаса като греда между джоба и тонколоната. Ако то се махне мисля, че няма да има проблем с вибрациите. Така си мисля, но.. Нека някой който е правил подобна манипулация да се включи. :neutral

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 01 авг 2014 20:16

Извинявам се, че повдигам стара тема, но тази беше най-актуалната, която намерих по темата. Имам нужда от съвет и ще съм благодарен, ако ми помогнете. Тонколоните на задните врати на колата са дали фира и искам да ги сменя. Размерът им е 13 см. Има ли нещо свястно за около 50-60 лв?

Плеърът на колата е Сони с вграден усилвател:

Изображение

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 03 авг 2014 0:38

Това за каква кола става въпрос? Оригиналните говорители коаксиални ли са или компонентни?

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 03 авг 2014 15:27

Автомобилът е Фокус, 2007. Не разбирам от говорители, но мисля, че коаксиални.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 03 авг 2014 15:37

Виж тия:
http://aval-bg.com/products/product_id/6/category_id/6/Hertz+DCX+130.3

Не са нищо особено, но за тия пари по-добри трудно ще намериш.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 03 авг 2014 15:42

Не съм аудиофил, ще ходя да ми ги пуснат. Благодаря!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”