някой пробвал ли е това за почистване на дюзи
- go4o.m
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AMF 2001
някой пробвал ли е това за почистване на дюзи
Днес направих тази процедура http://youtu.be/Iql1MUsI36g първите ми впечатления са по-добро ускорение и изгорелите газове миришат на като нова кола,записах и лог файлове с VCDS Lite но не съм компетентен да ги разчета за да видя дали има ефект.Видеото е мое.
- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
Re: някой пробвал ли е това за почистване на дюзи
Правил съм го на две коли само ,че с тази добавка на ProTec http://www.staev.bg/product.php?id=1098.Едната кола е Пасат 1.9TDI помпа дюза,а другата Ауди А6 2,7 Common Rail.И при двете не намерих някаква осезаема разлика.
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Напиши малко по-подробно какво си направил. От видеото, поне на мен, не ми стана много ясно как се прави, опиши процеса.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вкарваш течността концентрирана през дюзите. Буркана служи като резервоар, и там сипваш течността. Преди време ползвах подобни почистващи средства, не намерих никаква разлика във вървене и разход. Може и да има някакъв смисъл, при особено замърсени/запушени дюзи, но не и при мен.
Колегата go4o.m да сподели какъв проблем е имал и какъв резултат е постигнал
- go4o.m
Ами направих го от любопитство гледах в You tube.Взимаш си 3м маркуче 1 филтър и тубичка liqui moly за почистване на дюзи опаковка от 0.5л. има го на Бриколаж-Люлин,цена-19.99лв закачаш филтъра към маркуча и го мушкаш в тръбичката на входящото гориво,другото на изходящото гориво после ги потапяш във съда с препарата.Важно!!! е да направиш "байпас"на горивото от резервоара и това е палиш и сменяш оборотите докато изгори препарата не всичкия да не засмуче въздух,каквото остане го изливаш в резервоара.Резултати:1:преди изгорелите газове имаха мирис като от нафтова печка сега са като от чисто нов автомобил 2:сега при рязко мачкане на газта пушекът е по-малко,надявам се и разхода да падне но трябва да я покарам повече за да разбера.Цялата процедура струва 25лв всеки си решава дали да пробва...qskatavw написа:Колегата go4o.m да сподели какъв проблем е имал и какъв резултат е постигнал
.
Днеска го пробвах с liqui moly pro line jetclean diesel струваше ми 27лв наистина колата заработи по меко и намали пушека и миризмата
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Защо просто не изразходиш резервоара до долна резерва (10км оставащи по борд), изсипваш флакона, сипваш 3-4л дизел да се смеси и пак до долна резерва.
Да използвам темата. А за бензинов двигател как мога да почистя дюзите на инжексцията? Мотора е пълна инжекция, води се si - sport injection. В сервиз ми казаха за някакъв ултразвук ама 15 кинта на дюза ми искат
Нещо в домашни условия, добавки ала - бала 

- go4o.m
Kovach написа:Да използвам темата. А за бензинов двигател как мога да почистя дюзите на инжексцията? Мотора е пълна инжекция, води се si - sport injection. В сервиз ми казаха за някакъв ултразвук ама 15 кинта на дюза ми искатНещо в домашни условия, добавки ала - бала
Не знам разходи се до Бриколаж виж дали има за бензин ако има на тубичката пише какво можеш да правиш.За дизела пишеше че при проблем се прави както съм го направил на клипа също така пишеше че ако няма ефект процедурата се повтаря,не знам да не те подведа нещо...аз го направих за "спорта" така да се каже.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Такава добавка (тази от 20 лв. на Лики Моли) ползвах миналата година - дето се вика профилактично. Излях цялата тубичка в резервоар с около 10 литра в него. Ефекта беше чувствителен, докато добавката беше в резервоара. Разбирайте, че като че ли с една идея колата стана по пъргава и ускоряваше по-добре. Добавката очевидно повишава цетановото число на горивото. След като я изгорих нещата се върнаха постарому - т.е. използването й нямаше траен ефект.
Върни се в “Дизелови агрегати”