някой пробвал ли е това за почистване на дюзи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
go4o.m
Автомобил: VW POLO
Двигател: AMF 2001

някой пробвал ли е това за почистване на дюзи

Мнениеот go4o.m » Чет 07 авг 2014 19:23

Днес направих тази процедура http://youtu.be/Iql1MUsI36g първите ми впечатления са по-добро ускорение и изгорелите газове миришат на като нова кола,записах и лог файлове с VCDS Lite но не съм компетентен да ги разчета за да видя дали има ефект.Видеото е мое.

Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Re: някой пробвал ли е това за почистване на дюзи

Мнениеот nikolay80 » Чет 07 авг 2014 21:14

Правил съм го на две коли само ,че с тази добавка на ProTec http://www.staev.bg/product.php?id=1098.Едната кола е Пасат 1.9TDI помпа дюза,а другата Ауди А6 2,7 Common Rail.И при двете не намерих някаква осезаема разлика.

qskatavw
Автомобил: Audi
Двигател: AVF

Мнениеот qskatavw » Пет 08 авг 2014 8:16

Тази тема и намен ще ми е полезна

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пет 08 авг 2014 8:28

Напиши малко по-подробно какво си направил. От видеото, поне на мен, не ми стана много ясно как се прави, опиши процеса.
:th_up

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 08 авг 2014 8:56

Вкарваш течността концентрирана през дюзите. Буркана служи като резервоар, и там сипваш течността. Преди време ползвах подобни почистващи средства, не намерих никаква разлика във вървене и разход. Може и да има някакъв смисъл, при особено замърсени/запушени дюзи, но не и при мен.

qskatavw

Мнениеот qskatavw » Пет 08 авг 2014 9:49

Колегата go4o.m да сподели какъв проблем е имал и какъв резултат е постигнал

Потребителски аватар
go4o.m

Мнениеот go4o.m » Пет 08 авг 2014 17:35

qskatavw написа:Колегата go4o.m да сподели какъв проблем е имал и какъв резултат е постигнал
Ами направих го от любопитство гледах в You tube.Взимаш си 3м маркуче 1 филтър и тубичка liqui moly за почистване на дюзи опаковка от 0.5л. има го на Бриколаж-Люлин,цена-19.99лв закачаш филтъра към маркуча и го мушкаш в тръбичката на входящото гориво,другото на изходящото гориво после ги потапяш във съда с препарата.Важно!!! е да направиш "байпас"на горивото от резервоара и това е палиш и сменяш оборотите докато изгори препарата не всичкия да не засмуче въздух,каквото остане го изливаш в резервоара.Резултати:1:преди изгорелите газове имаха мирис като от нафтова печка сега са като от чисто нов автомобил 2:сега при рязко мачкане на газта пушекът е по-малко,надявам се и разхода да падне но трябва да я покарам повече за да разбера.Цялата процедура струва 25лв всеки си решава дали да пробва...
.

qskatavw

Мнениеот qskatavw » Пет 08 авг 2014 19:28

Днеска го пробвах с liqui moly pro line jetclean diesel струваше ми 27лв наистина колата заработи по меко и намали пушека и миризмата

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пон 11 авг 2014 18:52

Защо просто не изразходиш резервоара до долна резерва (10км оставащи по борд), изсипваш флакона, сипваш 3-4л дизел да се смеси и пак до долна резерва.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Пон 11 авг 2014 19:53

Да използвам темата. А за бензинов двигател как мога да почистя дюзите на инжексцията? Мотора е пълна инжекция, води се si - sport injection. В сервиз ми казаха за някакъв ултразвук ама 15 кинта на дюза ми искат :smile Нещо в домашни условия, добавки ала - бала :smile

Потребителски аватар
go4o.m

Мнениеот go4o.m » Вто 12 авг 2014 20:10

Kovach написа:Да използвам темата. А за бензинов двигател как мога да почистя дюзите на инжексцията? Мотора е пълна инжекция, води се si - sport injection. В сервиз ми казаха за някакъв ултразвук ама 15 кинта на дюза ми искат :smile Нещо в домашни условия, добавки ала - бала :smile

Не знам разходи се до Бриколаж виж дали има за бензин ако има на тубичката пише какво можеш да правиш.За дизела пишеше че при проблем се прави както съм го направил на клипа също така пишеше че ако няма ефект процедурата се повтаря,не знам да не те подведа нещо...аз го направих за "спорта" така да се каже.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 18 авг 2014 8:36

Такава добавка (тази от 20 лв. на Лики Моли) ползвах миналата година - дето се вика профилактично. Излях цялата тубичка в резервоар с около 10 литра в него. Ефекта беше чувствителен, докато добавката беше в резервоара. Разбирайте, че като че ли с една идея колата стана по пъргава и ускоряваше по-добре. Добавката очевидно повишава цетановото число на горивото. След като я изгорих нещата се върнаха постарому - т.е. използването й нямаше траен ефект.

Върни се в “Дизелови агрегати”