Честита градушка в София

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Честита градушка в София

Мнениеот ivo_555 » Пон 28 юли 2014 17:45

Градушката беше слаба работа, водата ще е по голям проблем, доста удавени коли имаше по улиците, в ниските части вероятно ще има пълни коли както неведнъж е ставало.

marin_andonov
Автомобил: VW
Двигател: TAIGO

Мнениеот marin_andonov » Чет 31 юли 2014 17:54

VWGT написа:минах през затрахователя, имам 16 позиции със щети от 1 до подмяна. Имам и право на доверен сервиз, обаче ... ако не искам доверен сервиз, някой има ли представа ДЗИ колко плащат на детайл по оценка ?

ПП// отне ми всико 2 часа в Орландовци, но отидох 8 без 5.

Колега,
Ако държиш да оправиш колата, се възползвай от доверен сервиз, тъй като за да ти оправят колата (всички ламарини с пребоядисване, което си е пълно пребоядисване с ремонт по вдлъбнатините) е над два бона, отделно са парите ако имаш счупени мигачи, стопове, стъкла и т.н. При доверен сервиз оставяш колата и в най-добрия случаи след месец си я взимаш.
Ако си по експертна оценка, без счупени стъкларии повече от 1500лв. няма да ти преведат и то при пълно автокаско.
В случая говоря за автомобил м/у 10 и 14г.
Поздрави!

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 31 юли 2014 20:32

Аз съм с 1000лв. от застрахователите при описани всички детайли (без праговете и броните разбира се) и без счупени стъкла, не знам много ли е малко ли е, нито да я правя нито нищо...

Въобще има ли смисъл да ги правим, моята е на 14г?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 01 авг 2014 9:12

моята е още в предучилищна, няма 6 г. и сигурно ще дадат малко повече, ама тази несигурност (дали, ако, надали) ще ме откаже, до тук всеки ме съветва да си я закарам на доверен сервиз, само че там как ще я направят ... С предищната кола имах проблеми, боята и' се разлюпи на следващата година, та това е което ме спира.
цялостно пребоядисване колко излиза горе-долу ? (само броните, праговете и един заден калник не са описани)
Някой да препоръча доверен сервиз към ДЗИ, който би извършил добре подобен ремонт без да претупа работата ?

Потребителски аватар
vezo
Автомобил: Polo 6N
Двигател: 1043cm3 AEV 1996

Мнениеот vezo » Нед 03 авг 2014 15:54

Мойта е на 18 години.
Нямам каско.
Смених стъклата със такива на старо /отзад направо целия капак/.
Повече нищо няма да ремонтирам

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Съб 09 авг 2014 10:10

Dragoslav написа:Колеги някой да е ползвал следния уред https://www.youtube.com/watch?v=4ehdU8MEDyk, мисля сам да си оправям ламарините...Благодаря за мненията предварително!Горе главите!

На мен ми изглежда много лесно ... :biggrin :mhihi ...

Не ми е ясно обаче това лепило, с което се залепят тези джвъчки какво е.
При наличието на 100 дупки, ако трябва да чакам по 10 мин на дупка за да изсъхне лепилото (както казват клипчето: https://www.youtube.com/watch?v=6sczMmG1P9w), още 10 мин за манипулация(а на по-големите по два пъти, да кажем стават 150) по 20 минути това ще рече 50часа. Няколко уикенда сериозна занимавка.
Ок, може би може да се лепят по няколко джвъчки едновременно на различните дупки и така да се пести време ...

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Съб 09 авг 2014 12:00

Закупих си този уред, и от 2 дни се опитвам да разбера тънкостите при работа с него. На пръв поглед изглежда лесно, но това което установих до сега е:
– трябва да се избере подходящ накрайник за вдлъбнатината, повечето ги няма в комплекта, трябва да се купуват отделно
- количеството силикон, който се нанася също е от значение, тъй като се получава обратен ефект
- много трябва да се внимава, къде се лепи, трудно е да уцелиш средата, а там е най-голямата сила на дърпане
- не трябва да се бърза, хубаво е да се обезмаслява и изчаква да стегне лепилото, около 2 мин при 20 градуса
- силикона, който е в комплекта не стига за учебния процес
- на места има микро пукнатини на боята, в последствие се получава олюпване на боята
Това е за сега, продължавам да дерзая.

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Съб 09 авг 2014 16:25

Успех желая от сърце,но както казваше баба ми от едно време,че,,Каквото пише по книгите,ако расте по нивите България,колкото и малка да е,щеше да е на първо място по селскостопански добив в света,,

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Съб 09 авг 2014 16:29

vladini написа:Закупих си този уред, и от 2 дни се опитвам да разбера тънкостите при работа с него. На пръв поглед изглежда лесно, но това което установих до сега е:
– трябва да се избере подходящ накрайник за вдлъбнатината, повечето ги няма в комплекта, трябва да се купуват отделно
- количеството силикон, който се нанася също е от значение, тъй като се получава обратен ефект
- много трябва да се внимава, къде се лепи, трудно е да уцелиш средата, а там е най-голямата сила на дърпане
- не трябва да се бърза, хубаво е да се обезмаслява и изчаква да стегне лепилото, около 2 мин при 20 градуса
- силикона, който е в комплекта не стига за учебния процес
- на места има микро пукнатини на боята, в последствие се получава олюпване на боята
Това е за сега, продължавам да дерзая.

Аз напълно вярвам на това което казваш, но все пак кажи:
- Ефекта според теб положителен ли е, става ли равно или все пак до колко личи че е имало вдлъбнатина?
- Под силикон и лепило едно и също ли имаш предвид?
- От клипчета се вижда че ламарината дори изпъква в един момент и трябва да се чука по нея. Това правиш ли го?

sashko_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashko_bg » Съб 09 авг 2014 21:17

Или пък този : http://olx.bg/instrument-za-popravka-na-scheti-ot-gradushka-i54982084
Има и клипче, но май не го изправи напълно, а и руския ми е малко зле.

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Нед 10 авг 2014 9:46

Да, както споменах по нагоре, има случаи, в които изпъква ламарината.За целта имам един пластмасов накрайник от друг подобен комплект, с който връщам обратно изпъкналото, без да повреждам боята. Лепилото е вид силикон, но с определена сила на задържане.
Да си призная честно, ефекта е по-добър от колкото очаквах.Въпрос на търпение и проба-грешка.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Вто 12 авг 2014 20:30

На Армеец срока за регистрация на щети по градушката е до 15 август.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 12 авг 2014 20:32

Там където се завеждат щетите пише ,че срок няма

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 12 авг 2014 21:45

На сайта на Армеец пише следното:
http://www.armeec.bg/news/aktualnata-informatsiya-za-registrirane-na-shteti-ot-gradushkata

Срокът за завеждане на щети в следствие на градушката в района на София се удължава до 15 август 2014г., включително.

Считано от 24 юли 2014 г., се преустановява приемането на уведомления за щети на МПС по електронен път. Претенциите следва да се заявяват в центровете за регистрация на щети в гр. София, с адреси – ул. „Жолио Кюри“ № 20, бул. „Сливница“ № 425 и ул. „Бяло поле“ № 8Д или в ликвидационните центрове в страната – Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Перник, Благоевград, Казанлък, Плевен, Хасково, Габрово и Ловеч.

При регистриране на щета на МПС е необходимо да се представят попълнен формуляр Уведомление за щета, който може да бъде изтеглен от тук или от сайта на дружеството http://www.armeec.bg/, секцията „Помощ при щета“, документ за собственост и действащата по време на събитието застрахователна полица.

Уведомления за щети по застраховки на имущества може да се представят в изброените ликвидационни центрове или да се изпращате на адрес claim.property@armeec.bg .

Клиентите на дружеството могат да получат информация и съдействие от денонощният контактен център на телефон 0700 1 39 39, да пишат на електронната поща office@armeec.bg , както и да ползват онлайн услугите за проверка състояние на щета в корпоративния сайт.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 14 авг 2014 10:20

Получих няколко съвета по повод щетите от градушката, не знам колко са вярни:

Ако има щети по тавана, и искат да свалят от вътре покритието, за да ги изчукат, после това покритие няма залепяне, и ще се почне да се отлепя само след време.

При боядисването на детайлите, не минават по 2-3 слоя боя, а месят боята с лак и само един път боядисват.

Ако тези неща са вярни, как могат да се избегнат?

При вкарване на колата в сервиза, договорки с приемчика, как да се работи?

П.П: моята ще я вкарвам в официален сервиз, това има ли значение при боядисване?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”