Smeagol написа:Колега
ALESYZ, по никакъв начин не съм казал че се чупят, а просто че биха дали дефект и си струват пари, за да се отремонтират. Все пак е бизнес клас кола, а не форд ескорт за каране на картофи. Просто направих паралел с мнението на колегата по-горе колко 330д е по-скъпо от 320д
Аз лично, ако имах финансовата възможност отдавна да съм скочил на 530Д 204 к.с. автоматик, седан

Аз пък мисля, че внушаваш, че производителя едва ли не е заложил това и това след еди колко си време да се счупи. Защото какво иначе означава това: биха се счупили? Това е предположение, което не подлежи на доказване, следователно няма и какво да се коментира. Да, по принцип всичко може да се счупи, но дали ще се счупи, това е съвсем отделен въпрос. Сега, колко такива повреди има, за да може да се говори за някаква статистика и оттам да се извади аргумент срещу този модел, това вече би било нещо истинско. Каква да е цената на резервна част на автомобил, който някога е струвал няколко десетки хиляди евро? Ние си купуваме коли n-та употреба, с незнайна поддръжка и експлоатация, на незнаен пробег, ти какво очакваш? Отделно, мислиш ли, че германските инженери или които са там, са проектирали тези автомобили да се движат по разбити пътища, да се зареждат с калпави горива, да се ремонтират некомпетентно със съмнителни резервни части? Резервните част са скъпи, да и има защо. Ето ти моят пример. Дискове сменях предни и накладки, като я купих, щото имали ръб. Сложих последователно АТЕ Power Disk, изкривиха се след 2000 км., приблизително 300 и малко лв. струваха. След задължителната процедура по пазене, към 500 км. После сложих Zimmermann някакви надупчени, от Германия ги взех. И те бяха към 350 лв някъде, изкривиха се след 5000 км., пазих ги 1000. Следиш ли сметката? Направих тия покупки, щото не ми се даваха пари за оригинални, понеже струваха 560 лв. Е, след като влязох вътре със 700 лв., сложих оригинални от Дарукар. Вече забравих кога съм ги сложил. Мога да дам и други примери. И някой като каже, че си поддържал колата само с оригинални части, мога само да кажа, браво. Когато има такава поддръжка, колата пък ти връща с надеждност и добра работа и има полза. Но това струва доста пари, даже не мисля, че аналогичен автомобил от VW би бил в някакво по-изгодно финансово положение в този случай. Така че, приказките за такива евентуални повреди, не са много сериозни и са доста субективни в повечето случаи. Който си купува подобен автомобил, трябва да я наясно, че трябва да поддържа тази кола качествено, а не да мисли кога, какво ще се счупи, понеже някой така казал. Това важи за всяка кола. Аз в Германия ходих за точно такава едно време, но бяха със 1500 до 2000 и повече евро, по-скъпи от Е39 и ми досвидяха, не че ги нямах. И много се кефя като видя такава кола на пътя, просто Е46 е много красива кола. Поне за мен.