VW Bora 1,9 tdi 131-ца , тресене на място- Решен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

VW Bora 1,9 tdi 131-ца , тресене на място- Решен

Мнениеот hvp800 » Чет 14 авг 2014 18:01

Здравейте колеги, от известно време имам странно и много неприятно тресене на двигателя когато колата работи на място. След малко каране нещата стават още по зле :scare3 Смених алтернатора, защото на моя шайбата беше заминала и се надявах тресенето да изчезне НО.......... нямаше никаква промяна. Довечера ще ходя на диагностика да ми видят дюзите и синхронизацията но междувременно ако някой се сети някоя възможна причина да вземе да ми каже, пък ще видим как ще почерпя :mhihi

Последна промяна от hvp800 на Съб 13 сеп 2014 21:01, променено общо 1 път.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: VW Bora 1,9 tdi 131-ца , тресене на място

Мнениеот phantom_ » Чет 14 авг 2014 19:17

А като вдигнеш малко оборотите с педала оправя ли се? :rolleyes Нали знаеш за маховиците на тия мотори icon_idea

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002

Мнениеот FELIPE » Чет 14 авг 2014 19:33

Моята тресеше като бях сложил DRL(автоматично да пали дългите на определен процент)смених два различни вида на различни производители,все същото,като го изключех спираше да тресе и накрая нацяло го разкарах,необяснимо и странно,но факт...та нещо такова да си правил напоследък?
Ако си близо до Асеновград можем да направим диагностика,да не даваш излишни 20 лв. :smile
В момента и моята леко люшка докато е студена на празен ход,но като дам скоростния лост малко под напрежение,увелича леко оборотите или натисна съединителя,спира-маховик,но ще го сменям като почне да приплъзва,не по рано :icon_lol

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 14 авг 2014 20:14

Ако маховика е тръгнал - дюзите ще дават проблемни стойности, но няма да е в тях проблема!

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Чет 14 авг 2014 21:57

Ами да ви кажа честно в момента съм малко объркан..... Да- маховика ми издава стържещи звуци и Да- като вдигна малко оборотите тресенето спира :gruebel Но като изгася колата го няма онзи звук, все едно някой удря с чук отдолу в краката ти.... Миналата есен смених маховика със втора употреба а стария беше тотал щета. Като го свалих направо.. :death имах чувството, че гумата се държи само на магия :11 но такова тресене със този МНОГО, АМА НАЙСТИНА МНОГО, разбит маховик просто нямах. Това ме кара да се съмнявам във диагнозата "демфера е заминал". А и повечето "майстори" като видят челен кулер и буустметър и още преди да погледнат и вече са "диагностицирали проблема" Но не тях мисля в момента..... Чудя се от нещо друго може ли да тресе толкова ( а мотора найстина подскача доста, особено загрял) тампоните са добре, дюзите нямат никакви отклонения ( леки колебания м/у 0,2 и 0,4), шайбата на разпределителния вал е дадена малко на предварение но това не може да е някаква сериопзна причина, да не говорим че тресенето е от около месец но напоследък се увеличи много
ПП- FELIPE, Асеновград ми е малко далеч но иначе мерси за предложението :beer и да те питам ти погледна ли си ролката на алтернатора, да не би да ти е блокирала инерционната ролка

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Чет 14 авг 2014 23:15

И докато сме на тема маховици да попитам- маховика от бензиновите 6-степенни кутий съвместим ли е с дизеловите € степенни :gruebel Имам оферта за маховик но е от бензинов Шаран 1,8турбо 180к icon_idea но незнам дали е същия.... та някой да знае

Потребителски аватар
hvp800

Re: VW Bora 1,9 tdi 131-ца , тресене на място- Решен

Мнениеот hvp800 » Съб 13 сеп 2014 21:12

Проблема отдавна го реших но напоследък нямам много време за форума :redface Та съвсем според очакванията се оказа, че маховика е сдал багажа...... Това което ме заблуди беше, че освен тресенето нямаше обичайните симптоми на споминал се маховик и причината беше, че демфера и маховика бяха станали едно цяло :horror и след като го свалихме демфера просто не помръдваше и сантиметър. И така, смених го и всичко си дойде на мястото :th_up и да добавя още нещо, маховика от бензинов Шаран със шестстпенна кутия, става без проблеми на голф/бора помпа-дюза 131к

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002

Мнениеот FELIPE » Нед 14 сеп 2014 8:19

маховика от бензинов Шаран със шестстпенна кутия, става без проблеми на голф/бора помпа-дюза 131к

Това какво означава по-точно,по-евтин ли е ,по-здрав,защо не точно за Бора ?

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Нед 14 сеп 2014 9:00

Ами има Шарани със фордови кутий и затова наблегнах на това ,че маховика от бензинов Шаран със шестстпенна кутия, става точно на Бора. А защо точно този а не маховик от Бора...... причината е само финансова :icon_lol просто имам познат който държи морга, и цената беше по-скоро символична. Хубаво е да имаш приятели... :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”