Голф 4 1.9 TDI ALH твърд педал на спирачката и още нещо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.9 TDI ALH твърд педал на спирачката и още нещо
Колеги помагайте как точно да проверя дали вакум помпата ми е изправна ,идеята ми е следната при мен проблема се състои в това ,че като карам и изведнъж колата буквално все едно всичките колелета са затегнали спира дори и като давам газ на 3-4-та скорост ,педала става твърд на спирачката ,спирам гася колата паля пак и се оправя ,но после пак се проявява идеята е ,че е на различен пробег някога на 10км става 2 пъти така някога на 50км.Отначало ми се труваше ,че като вдигна над 100 км става така ,но последно време взе да го прави и в града !Пс.Сенени са маркучите за Вакума с нови ,но няма промяна помагайте колеги !Колата е Голф 4 1.9 TDI ALH
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Твърд педал на спирачката и още нещо !
Провери си щуцера на вакуумпомпата дали не мърда!Ако мърда ,сваляш маркуча ,обезмасляваш хубаво и лепиш с лепило за метал,аз ползвам поксипол.
Провери си маркуча внимателно от щуцера към сервото да не би да е сцепен,ОПАСНО Е!!!
Замери вакума от помпата ,трябва да е 0.7 - 0.8.
Ако не се оправиш,потърси ИФИДИК,той знае как!
Провери си маркуча внимателно от щуцера към сервото да не би да е сцепен,ОПАСНО Е!!!

Замери вакума от помпата ,трябва да е 0.7 - 0.8.
Ако не се оправиш,потърси ИФИДИК,той знае как!

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз като чета поста на колегата , проблемът явно е друг- повече вакуум отколкото трябва , а не слаб вакуум 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип тази помпа повече не може да направи.
Но най сигурно е да замери или да пита Майстор Иво.
Но най сигурно е да замери или да пита Майстор Иво.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не съм се замислял за това
Това обаче ми направи впечатлениеnasko1978 написа:По принцип тази помпа повече не може да направи.
т.е. се задействат от самосебе си и педала става твърд щото е "обран" празния ход , май друг ще се окаже проблема ( АБС прим.)caleb85 написа:че като карам и изведнъж колата буквално все едно всичките колелета са затегнали спира дори и като давам газ на 3-4-та скорост ,педала става твърд на спирачката
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък за АБС-а не се бях замислял,може и да се окажеш прав!
Май си трябва ваг-ком!?

Май си трябва ваг-ком!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Закачам я на ваг-ком-а и няма никакъв проблем нито с АБС нито някакъв друг проблем щуцера ми мърда леко който излиза от вакум помпата към маркуча или по-скоро директно маркуча май хлопа ще видя да го изкарам залепя и сложа по-здрава скоба ,а относно по-голям вакум едва ли би могла да прави,ще видя и да я замеря значи на презен ход трябва да прави 0,7 0,8 бара ?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
ABS модула (хидрогенератора) не прави ли само хидро импулси с помощта на клапани?Споредм мен пка трябва да е натиснат педала за да се създаде хидравлично налягане към спирачните апарати или бъркам нещо?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Май бъркаш. И аз не разбирам особено много, но май си има още една електрическа помпа за АБСа и тя ако се включи спирачките ще се задействат. Не мисля, че проблем с вакууми може да причини подобни проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може да го причини при не достатъчен дебит или загуба на вакум педала се одръвя и става така ,ако има някакъв проблем с нещо ел по АБС то Ваг-ком-а ще го изкара и ще свети и лампата за абс-а и при условие ,че симптомите които казвам не са свързани с натискане на спирачка и т н а просто каране и в даден момент педала е твърд и колата спира това е въпреки всичко ще се огледам и за нещо по АБС мерси колега
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е намерен Сервото си отиде... сам изелзе проблема на яве ,благодаря на всички отзовали се колеги !
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Интересен проблем,ясно е че при загуба на вакуум педала се одървя но защо задържат колелата?Все пак за да се задейства сервото трябва да се приложи усилие върху педала което да "пусне"вакуума,обаче пък вакуума е малко и става един омагьосан кръг без никаква логика-хем няма вакуум хем пък нещо "помага" и задейства спирачките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Без да натискам педала на спирачката колега се случва това просто оставям колата на паркинг отивам след 6-7 часа да я взема и сядам паля я и педала е удървен като го припомпя или изгася и припомпя тогава запаля и някога се оправя от първия път някога не
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема може да е в спирачната помпа.
Върни се в “Дизелови агрегати”