Препоръчайте хубава брадва за цепене на дърва
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Препоръчайте хубава брадва за цепене на дърва
кое би наложило закаляване в по-късен етап от употребата на вече закалена стомана ? да не би да се отвръща от сечене ? 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ludia написа:кое би наложило закаляване в по-късен етап от употребата на вече закалена стомана ? да не би да се отвръща от сечене ?
Именно, манара не се закалява защото не е нужно, като стане на трион отпред се клепе както косата за трева когато се изтъпи.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
заприходих едно Х17 днес, много добра брадва.
цена с точило 82 лева
цена с точило 82 лева
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да не отварям нова тема.
Ще имам нужда от топор . Нещо такова http://www.argo-market.com/Products/Details/1911 струва ли си парите според вас ? Някъде из нет-а мернах нещо подобно на два пъти по-малка цена . Съмнява ме да е шведско както пише ,по-вероятно да е от "изнесено" производство , ма карай ....
П.п. Фискарс са добри , ама аз и дърва искам да си купя, неща и няма да дам повече от 50-ина кинта за такова нещо , аз искам да работя с него , не да се хваля...
П.п. 2 Интересно....намерих същата на по-ниска цена http://www.mina-parts.com/product.php?ProductID=120
Ще имам нужда от топор . Нещо такова http://www.argo-market.com/Products/Details/1911 струва ли си парите според вас ? Някъде из нет-а мернах нещо подобно на два пъти по-малка цена . Съмнява ме да е шведско както пише ,по-вероятно да е от "изнесено" производство , ма карай ....
П.п. Фискарс са добри , ама аз и дърва искам да си купя, неща и няма да дам повече от 50-ина кинта за такова нещо , аз искам да работя с него , не да се хваля...
П.п. 2 Интересно....намерих същата на по-ниска цена http://www.mina-parts.com/product.php?ProductID=120
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Печка, ние имаме такъв топор, Топмастер. Изглежда по същия начин, само цветовете са различни.
Добре се цепи с него, поради специфичната клиновидна форма. Дори не сме го острили още, а е нацепил 5-6 кубика дъб. То и като гледам скоро няма да има нужда от острене, защото си е направен специално за цепене, не за сечене.
Харесва ми, че дръжката е от фибростъкло и няма да се разхлопа.
Купих го за 25 лв или някъде там.

Добре се цепи с него, поради специфичната клиновидна форма. Дори не сме го острили още, а е нацепил 5-6 кубика дъб. То и като гледам скоро няма да има нужда от острене, защото си е направен специално за цепене, не за сечене.
Харесва ми, че дръжката е от фибростъкло и няма да се разхлопа.
Купих го за 25 лв или някъде там.

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Печка, имам същата, само че топмастер с дръжка от фибро стъкло. За цепенето няма проблем, цепих 8 кубика миналата есен. Единствената ми забележка е, че дръжката е къса, а аз съм 1.90. Като я скапя, ще и направя дървена
. И не се е затъпила, въпреки бетоня отдолу - е, има малко де. 

- samo_pechka

25 лв е чудесна цена , щом само "боята" е разликата ..... Ако не- поръчвам от втория линк брадвето.
Благодаря колеги за мненията

П.п. набързо из нет-а http://www.topmaster.bg/mk/product-381346.html#/products-category-180.html . Гледам 2700гр е най-тежката им и е с 85 санта сап . Така ли да го разбирам ? Сравнено с горните , посочени от мен , е по-лека и ако се окаже , че и сапа на другите е малко по-дълъг ( поне 5 санта да е в повече ) , ще се насоча вероятно към тях ...
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Моята е като втората снимка - тип "клин". Не съм я теглил колко тежи, ма сигурно има 2.7 кг. Сапът и ми идва малко къс 

- НарКол
samo_pechka написа:Гледам 2700гр е най-тежката им и е с 85 санта сап . Така ли да го разбирам ?
Да, точно така. Някъде там ще да е теглото.

Оная брадва също е хубава, но и 2.7 кила са достатъчни като фраснеш дървото да го цепи без големи усилия.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
тея на топ мастар не стават за сериозно цепене ако искаш качествена вземи си bahco по-евтини са от fiskars а по-качество не им отстъпват цепил съм със най-скъпата fiskars мога да кажа че не цепи сама както я рекламират особено по-жилавите дърва
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Като гледам тия шарении по предложените брадви, сигурно сами си цепят дървата. Една обикновена брадва, за 5лв от някой битак и дръжка с подходяща дължина за още 5 и си ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добър вечер,
Кажете на мене, градско чадо, защо сте се хванали "топор, та топор", а не брадва. Каква е разликата между топор и българската брадва?
Кажете на мене, градско чадо, защо сте се хванали "топор, та топор", а не брадва. Каква е разликата между топор и българската брадва?
- samo_pechka
Тъкмо и аз ги загледах в сайта на Мина Партс http://www.mina-parts.com/product.php?ProductID=27 , влиза в бюджета ми ( почти , сега 5леа няма развалим сделката ) . Ще помисля малко.tdi fen написа: вземи си bahco
Първото е с доста голяма производителност за цепене на пънове, но не става за сечkiril_bulgaria написа: Каква е разликата между топор и българската брадва?

Dagestan написа: Една обикновена брадва, за 5лв от някой битак и дръжка с подходяща дължина за още 5 и си ти.
Е то аз си имам , сигурно са 8 или 9 от малка до доста голяма , отделно имам и две специални за дялане на греди ( лява и дясна ) останали от времето на дядо ми . Топор нямаме....
- НарКол
Печка, че кой сече вече дърва с брадва, да не сме в 17-и век? За това си има моторни триони. 

- samo_pechka

Върни се в “ОФФ-Топик - други”