когато двигателите ви глътнат въздух .......

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
brazy
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.9TD AAZ 1993
Контакти:

Re: когато двигателите ви глътнат въздух .......

Мнениеот brazy » Съб 23 авг 2014 6:27

колеги това с дърпането е мама мия един познат го яде така вярно опел беше колата ама пак .Зимата дърпане опит за палене , прескача зъб и клапаните станаха още по плоски после 3-400 лева за ремонт и от тогава питаите го дали дърпа дизел . Иначе знам от майстори че дизел не се дърпа па какво ще да става бензинките не знам защо но няма проблем .

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 23 авг 2014 8:07

Когато знаеш какво и как да направиш, паленето с дърпане не е никакъв проблем. Ако, обаче, не си в час - по-добре недей!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 23 авг 2014 12:00

ktamen написа:
fox_vt написа:С какво се различава запалване със стартер и бутане?

Стартера е с ограничена мощност и не върти толкова яко. Това е разликата. И точно от тази разлика идва опасността за ремъка. Все пак и на мен ми се струва, че тази опасност често се преувеличава.

И каква е опасноста за ремъка?Ангренажа върти разпределителния вал,водна помпа и ГНП.Обясни ми разликата при запалване със стартер и с бутане.За да завърти двигателя трябва някое бутало да се възпламени и това възпламеняване е ударно,хайде познай кога ще е по голям удара -като се върти бавно от стартера или като се върти по бързо двг.Клапа за меко гасене знаете ли за какво е сложена да предотврати същия този удар при внезапното спиране на двг в някоя ГМТ и спиране на всичката карантия дето се върти от ангренажа внезапно.Затова е и фрайлайфната ролка на алтернатора,всичко се ъпгрейтва защото ремъка ти се товари при всяко палене и всяко гасене.

Последна промяна от fox_vt на Съб 23 авг 2014 16:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenwood » Съб 23 авг 2014 13:02

Колега...айде леко с налагането на мнени все едно в завод на vw си работил. Главната причина е силния първоначалвн удар при теглене...повечето палят на втора и ремъка прескача. Другия важен фактор е че това в повечето случаи се прави на студен двигател, когато луфтовете са по големи...при загрят двигател метала се разширява и ремъка се обтяга допълнително.

Това с опасността при високи обороти не искам да го коментирам, че в бисерите ще влезе.(говорим за изправен ремък...не някой на ръба)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 23 авг 2014 14:29

Колега не се обиждай но ти знаеш ли изобщо как работи двигател със вътрешно горене? Целия ти пост е за в бисерите да ти кажа аз. :mhihi

delianov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delianov » Съб 23 авг 2014 18:05

fox_vt написа:Колега не се обиждай но ти знаеш ли изобщо как работи двигател със вътрешно горене? Целия ти пост е за в бисерите да ти кажа аз. :mhihi

големи сте разбирачи , дръпнаха ме и запалих, не е страшно, пускайте плавно съединителя, с въртене изхабих 2 акумулатора , и сега съм ХЕПИ :)))))))

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Съб 23 авг 2014 19:42

При смяната на горивния филтър на фиата ми редовно не иска да запали, но имам поставена гумена помпична преди филтъра.Пълня филтъра, помпя докато стане твърда, обезвъздушавам от помпата и въртя 5-6 оборота, после пак обезвъздушавам и пак въртя.Тествано от 2-тия път пали вече 10 смени.Не съм рискувал да го дърпам, но не ме жал и да го дръпна.Иначе без нафта никога не съм оставал.Скоро гледах един АФН и на него му бяга сложили такава струва около 30 лв.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 23 авг 2014 19:49

delianov написа: пускайте плавно съединителя

:th_up

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 23 авг 2014 19:59

Скоро гледах и аз един пиниз.Приложи го шофьор на 20 годишна Корса върху 6 годишно Пежо.

Прегъвате маркуча за излишната нафта така,че да не връща гориво и някой върти стартера.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 23 авг 2014 20:41

Не е много ефективен начина, щото и въздуха няма как да излезе , най-много да се сцепи маркученце по дюзи .

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 23 авг 2014 21:34

палене от бутилка с нафта сложена близо до гнп-то,кво не му харесвате на тоя вариант

Потребителски аватар
=TDI=
Автомобил: Passat 1.9 TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот =TDI= » Сря 27 авг 2014 20:15

...в багажника си имам подкачваща помпа за бензин от LADA с една педя маркуч към нея. Сваля се една скоба на филтъра, свързвам я между филтъра и ГНП-то и обезвъждушвам за минута ....ако ме се наложи.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Сря 27 авг 2014 20:44

Ами ако сме с верига? :mhihi

Толкова много пъти съм палил коли с паднали акумулатори с дърпане, ама сега като се замисля, май само бензин са били.. :gruebel
Даже с проблеми по горивната/запалителната системи, съм ги дърпал, те на скорост, за да им работи сервото на спирачките..

vreskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vreskov » Пон 08 сеп 2014 10:49

Моя мотор е 1.9ТД и никога не съм имал проблеми с паленето може да е пресъхнал до дупка резервоара сипвам нафта върта 1 мин и си пали преспокойно никога до сега не съм обезвъздушавал. :th_up :th_up

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 12 сеп 2014 22:21

StrEagle написа:Ами ако сме с верига? :mhihi

Толкова много пъти съм палил коли с паднали акумулатори с дърпане, ама сега като се замисля, май само бензин са били.. :gruebel
Даже с проблеми по горивната/запалителната системи, съм ги дърпал, те на скорост, за да им работи сервото на спирачките..

А тези с веригите са още по-лесни за трошене. Повечето вериги се опъват от обтегач на масло, който ако е престояла колата в повечето случай е "омекнал". На съседката ми Полото /1.2, 3 цил 12 клапана/ преди 3 години му сменихме мотора заради такова палене - 1 пробито бутало, 2-рото беше само със забит клапан в него - палене с бутане на скорост на кола с верига, аз лично НИКОГА, даже ме е страх като им сменям малко на такива гледам да не престояват.

Върни се в “Дизелови агрегати”