Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
Re: Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване
Колега гледам доста си се разправял с проблема ти и предполагам, че си хвърлил доста пари и нерви. Мисля си че ще ти е по изгодно да я закараш на колегата от Пловдив ( не мога да се сетя името му, но напиши дизелджия в Пловдив и ще излезе) та той да я погледне. Все пак от толкова ровене и четене съм се убедил, че има само 3ма човека за нашите тди-та в България. Единия е в София, другия Варна и третия Пловдив. Аз лично съм ходил при този в София и съм доволен. 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ти да нямаш печка
- haqza
- Автомобил:
- Двигател:
Ще видя какво ще направя,а незнам дали имам печка.,как да разбера дали имам
- haqza
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът ми е решен.,поне за сега
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
И как реши проблема?
- haqza
- Автомобил:
- Двигател:
Разглобих ЕГР клапанът и го почистих (беше много задръстен)смукателните тръби и те са много полепени със сажди,но ми превъртя единият шестограм и не ги свалих (не ми се играеше ммного) другият път ще резглобя всичко и ще го почистя.,сипах и една добавка за почистване на дюзите после ще си сменя и горивният филтър.сега колата не пуши и си варви както трябва.
- BorisTheBlade
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASZ
Брат,(RadoShopa) казвай, реши ли проблема, защото и аз съм със същия.
Пуши когато си иска, когато е студена. По-точно като спра на светофара и като почне да пуши,
умирам от срам и хората ми сочат, че става нещо сколата ми. Тръгвам пак пуши и като я настъпя
малко и изчиства пушека. Като карам по магистралата, си върви без грам да пуши. Нямам маско в
кулера, сложих добавка против пушене, но си пуши.
Аз минах от мерцедес бензин на голф дизел и толкова много съжалявам, че ще се самоубия вече.
В края на миналата годината го взех за 5000лв и досега съм дал още 5200лв, а си продадох мерцедеса
за 12000лв. Мислех, че ще карам евтина кола, дето гори малко.
ПОМОЩ !!!
Пуши когато си иска, когато е студена. По-точно като спра на светофара и като почне да пуши,
умирам от срам и хората ми сочат, че става нещо сколата ми. Тръгвам пак пуши и като я настъпя
малко и изчиства пушека. Като карам по магистралата, си върви без грам да пуши. Нямам маско в
Аз минах от мерцедес бензин на голф дизел и толкова много съжалявам, че ще се самоубия вече.
В края на миналата годината го взех за 5000лв и досега съм дал още 5200лв, а си продадох мерцедеса
ПОМОЩ !!!
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Кажи от къде си за да може някой да ти помогне с диагностика,съвети и т.н.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
BorisTheBlade написа:Брат,(RadoShopa) казвай, реши ли проблема, защото и аз съм със същия.
ПОМОЩ !!!
Ами....равносметката е, че за тези 2 години, от как пуснах темата,не съм предприел нищо по въпроса (освен каране

- passat_b5
- Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Здравейте колеги, първо се извинявам но не можах да намеря точната тема и затова пиша тук в темата на колегата, защото мисля че проблема е същия, значи имам следния проблем с моята кола Audi a4 b7 2.0tdi 2006 код на мотора BPW , колата я взех преди 4-5 месеца, с пълна сервизна история и напълно обслужена с всички фактури, та като я взех я покарах така известно време но викам чакай поне маслото и всички филтри аз да си сменя отново, до преди да и сменя маслото колата не пушеше изобщо или поне не съм забелязал, но след като го смених колата взе да пуши бял пушек, не знам това дали има нещо общо, но на празен ход или при тръгване примерно от светофар пуши и взех да ходя по-майстори, казаха ми вероятно задръстен DPF филтър, и от там направо в Пловдив в Madness Motorsport премахване на DPF механично + софтуерно + чип, но колата и след това си пушеше не постоянно прави го моментно примерно като върна газта или при тръгване изпушва и изчиства, после ми казаха запушени смукателни колектори, ок веднага ги свалихме и наистина бяха запушени много, и това оправихме, след това като чели изчезна този пушек но беше временно и сега пак се появи. Колеги моля за мнения от какво може да е защото само пари се наливат а проблема е налице. Закачих ме я на диагностика и уж всичко е в норми, дюзи, турбо, дебитомер и всички майстори само ми разсъждават от това може да е от онова може да е, и ми писна от всички и вече не знам къде да ида и затова дано вие споделите конкретно мнение по-проблема
Поздрави:
Поздрави:
- RadoShopa
- Контакти:
Не знам, досадния проблем е.....много досаден
!Ту го има, ту го няма т'оз пушек...!Какво забелязах наскоро: значи, след почти 2 месеца каране градско на къси разтояния, пушенето се увеличи - като тръгна от място в задръстванията гледам отзад избълва облак.....минавам на втора, газ - вече няма облак
Сега пък, след пробег извън града 700-800 км. с добро продухване....сега пушека почти го няма в градските условия!Може и от горивото да е, това последното ЛукОйл-ско, а преди това беше смес...!Не знам, вече 3-4 год. не мога да го хвана....иде ми, дойде ми и така...!

- passat_b5
- Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
И при мен е по същия начин ту го има ту го няма но е супер дразнещо на светофарите примерно в градски условия, а на доста диагностики съм я закача при все различни майстори и всичко е ок, само усещам като чели висок разход на гориво 9-10 градско.
- RadoShopa
- Контакти:
Момци, за Много години...
Нова година - нов (стар) проблем
Пушенето на колата стана много осезаемо......чак плашещо! Имах надежда, че като сменя всичко (днес) - масло и филтри, нещата ще се пооправят, но напротив - пуши като за последно във всички диапазони на работа, но най - вече като позагрее!Преди 3-4 години сменях температурен датчик, да не би той да е прецакан пак!?! Също тогава смених и 4-те подг. свещи! Иначе колата си пали, върви добре! Имам чувството, че това се получи от последните ми 2 "издухвания" - карах по магистралата на макс. газ, първото беше по-кратко , да поиздуха малко геометрията, понеже усетих спънатост покрай градското каране, а второто бе като почнаха празниците - никога не бях вдигал максималната скорост, реших да пробвам!Беше ок, пушеше нормално за този напън.....всичко това в порядъка на 1 минута!Дюзите бяха в норми последния път като гледах, горивото е лукойлско с добавка ТДА, катализатор няма, ЕГР затапен, маслото ново, филтрите и те.....а пуши та се не знае сиво-син пушек!Ремапната е отдавна, вече минах над 30 000 км. от тогава без проблеми!Разхода на масло сега не мога да го хвана, дали стана рязко по-голям......след 2 дена като врътна 300 км. ще си проличи
Въпроса ми е ако нещо уплътненията на дюзите не са в ред, може ли да се получи това ? Или тогава вкарваше гориво в маслото ? Проверявам го често - не се качва, а напротив
Другото е - дали турбото вече е на границата и пропуска повечко масло и да го гори ? Живо здраво да ме прибере и трябва да вземам някакви мерки, та затова ако може някакви идеи да дадете, да знам от къде да почвам.... 

Последна промяна от RadoShopa на Чет 01 яну 2015 21:53, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Направи си един тест. Запали я, нека поработи 1мин колкото да раздвижи маслото и дай еднократно пълна газ на място, така че да подмине 4000 оборота и веднага пусни газта, остави мотора сам да успокои. Наблюдавай какво се случва.
При вас може проблема да е от уплътненията на дюзите, но при роторните помпи подобно нещо се случва от задръстени повдигачи. Обикновено с тях вървят и омекнали пружини на клапаните.
Турбината не вярвам да е проблем. Хората карат с брутални луфтове без подобни оплаквания
При вас може проблема да е от уплътненията на дюзите, но при роторните помпи подобно нещо се случва от задръстени повдигачи. Обикновено с тях вървят и омекнали пружини на клапаните.
Турбината не вярвам да е проблем. Хората карат с брутални луфтове без подобни оплаквания

- RadoShopa
- Контакти:
Към разбиращите: така ли трябва да пуши колата, след като е откачена турбината и всичко излиза директно от колектора ? На клипа незнам дали се вижда точно, но при подаването на газ пушека се изменя с нюанси черно към сиво/син, черно и пак синьо....
https://www.youtube.com/watch?v=4whV0inBiFg&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=4whV0inBiFg&feature=youtu.be
Върни се в “Дизелови агрегати”