Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Re: Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване

Мнениеот malin.angelov » Чет 20 фев 2014 22:37

Колега гледам доста си се разправял с проблема ти и предполагам, че си хвърлил доста пари и нерви. Мисля си че ще ти е по изгодно да я закараш на колегата от Пловдив ( не мога да се сетя името му, но напиши дизелджия в Пловдив и ще излезе) та той да я погледне. Все пак от толкова ровене и четене съм се убедил, че има само 3ма човека за нашите тди-та в България. Единия е в София, другия Варна и третия Пловдив. Аз лично съм ходил при този в София и съм доволен. :th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 20 фев 2014 22:43

Ти да нямаш печка

Потребителски аватар
haqza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haqza » Пет 21 фев 2014 18:56

Ще видя какво ще направя,а незнам дали имам печка.,как да разбера дали имам

Потребителски аватар
haqza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haqza » Съб 22 фев 2014 18:06

Проблемът ми е решен.,поне за сега

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Съб 22 фев 2014 18:10

И как реши проблема?

Потребителски аватар
haqza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haqza » Съб 22 фев 2014 20:06

Разглобих ЕГР клапанът и го почистих (беше много задръстен)смукателните тръби и те са много полепени със сажди,но ми превъртя единият шестограм и не ги свалих (не ми се играеше ммного) другият път ще резглобя всичко и ще го почистя.,сипах и една добавка за почистване на дюзите после ще си сменя и горивният филтър.сега колата не пуши и си варви както трябва.

Потребителски аватар
BorisTheBlade
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASZ

Мнениеот BorisTheBlade » Пон 18 авг 2014 1:58

Брат,(RadoShopa) казвай, реши ли проблема, защото и аз съм със същия.
Пуши когато си иска, когато е студена. По-точно като спра на светофара и като почне да пуши,
умирам от срам и хората ми сочат, че става нещо сколата ми. Тръгвам пак пуши и като я настъпя
малко и изчиства пушека. Като карам по магистралата, си върви без грам да пуши. Нямам маско в
кулера, сложих добавка против пушене, но си пуши.
Аз минах от мерцедес бензин на голф дизел и толкова много съжалявам, че ще се самоубия вече.
В края на миналата годината го взех за 5000лв и досега съм дал още 5200лв, а си продадох мерцедеса
за 12000лв. Мислех, че ще карам евтина кола, дето гори малко.

ПОМОЩ !!!

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Пон 18 авг 2014 19:23

Кажи от къде си за да може някой да ти помогне с диагностика,съвети и т.н.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 24 авг 2014 12:01

BorisTheBlade написа:Брат,(RadoShopa) казвай, реши ли проблема, защото и аз съм със същия.
Пуши когато си иска, когато е студена. По-точно като спра на светофара и като почне да пуши,
умирам от срам и хората ми сочат, че става нещо сколата ми. Тръгвам пак пуши и като я настъпя
малко и изчиства пушека. Като карам по магистралата, си върви без грам да пуши. Нямам маско в
кулера, сложих добавка против пушене, но си пуши.
Аз минах от мерцедес бензин на голф дизел и толкова много съжалявам, че ще се самоубия вече.
В края на миналата годината го взех за 5000лв и досега съм дал още 5200лв, а си продадох мерцедеса
за 12000лв. Мислех, че ще карам евтина кола, дето гори малко.

ПОМОЩ !!!

Ами....равносметката е, че за тези 2 години, от как пуснах темата,не съм предприел нищо по въпроса (освен каране :cool ).....и то защото това се случва непостоянно, прави го когато си иска и вече толкова време не мога да определя кога и как се случва...!Както споменах по назад, взех да не им обръщам толкова внимание, защото колата върви и се държи страхотно, сега направих една обиколка в отпуската 1200 км. и довечера още 300 км. и съм много доволен, фрапиращи пушеци не съм забелязал!Разликата обаче е в маслото....след смяната му с MOTUL, закупен от форума, харча на масло, като гледам е наполовин :rolleyes !Лично аз съм си правил 4 смени, с различни масла (и MOTUL имаше).....но все литъра, който остава,го доливам до към 10 000 пробег, а сега съм на същите километри, а имам 500 гр. масло :a045 , което ме води на мисълта, че маслото е хубаво и има шанс пушеците, което бяха преди да са от некачествени масла!Също имаше и моменти ,когато наливах разни горива, уж по-мъничко....ама се е отразило малко, а и без катализатор :rolleyes ....абе незнам, чудя се вече, както казах - цялата история е много неопределена и спрях да си блъскам главата, в крайна сметка с това масло и уж хубаво гориво нещата са по-добре!При теб случая може и да е друг......постоянно ли го прави, на всеки светофар ли...?Ако не си минал на качествена диагностика....време ще е, щом е толкова фрапиращо, проблема трябва да излезе :th_up

Потребителски аватар
passat_b5
Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Нед 23 ное 2014 12:59

Здравейте колеги, първо се извинявам но не можах да намеря точната тема и затова пиша тук в темата на колегата, защото мисля че проблема е същия, значи имам следния проблем с моята кола Audi a4 b7 2.0tdi 2006 код на мотора BPW , колата я взех преди 4-5 месеца, с пълна сервизна история и напълно обслужена с всички фактури, та като я взех я покарах така известно време но викам чакай поне маслото и всички филтри аз да си сменя отново, до преди да и сменя маслото колата не пушеше изобщо или поне не съм забелязал, но след като го смених колата взе да пуши бял пушек, не знам това дали има нещо общо, но на празен ход или при тръгване примерно от светофар пуши и взех да ходя по-майстори, казаха ми вероятно задръстен DPF филтър, и от там направо в Пловдив в Madness Motorsport премахване на DPF механично + софтуерно + чип, но колата и след това си пушеше не постоянно прави го моментно примерно като върна газта или при тръгване изпушва и изчиства, после ми казаха запушени смукателни колектори, ок веднага ги свалихме и наистина бяха запушени много, и това оправихме, след това като чели изчезна този пушек но беше временно и сега пак се появи. Колеги моля за мнения от какво може да е защото само пари се наливат а проблема е налице. Закачих ме я на диагностика и уж всичко е в норми, дюзи, турбо, дебитомер и всички майстори само ми разсъждават от това може да е от онова може да е, и ми писна от всички и вече не знам къде да ида и затова дано вие споделите конкретно мнение по-проблема

Поздрави:

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 23 ное 2014 18:46

Не знам, досадния проблем е.....много досаден :rolleyes !Ту го има, ту го няма т'оз пушек...!Какво забелязах наскоро: значи, след почти 2 месеца каране градско на къси разтояния, пушенето се увеличи - като тръгна от място в задръстванията гледам отзад избълва облак.....минавам на втора, газ - вече няма облак :rolleyes Сега пък, след пробег извън града 700-800 км. с добро продухване....сега пушека почти го няма в градските условия!Може и от горивото да е, това последното ЛукОйл-ско, а преди това беше смес...!Не знам, вече 3-4 год. не мога да го хвана....иде ми, дойде ми и така...!

Потребителски аватар
passat_b5
Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Нед 23 ное 2014 19:17

И при мен е по същия начин ту го има ту го няма но е супер дразнещо на светофарите примерно в градски условия, а на доста диагностики съм я закача при все различни майстори и всичко е ок, само усещам като чели висок разход на гориво 9-10 градско.

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 01 яну 2015 19:49

Момци, за Много години... :beer Нова година - нов (стар) проблем :smile Пушенето на колата стана много осезаемо......чак плашещо! Имах надежда, че като сменя всичко (днес) - масло и филтри, нещата ще се пооправят, но напротив - пуши като за последно във всички диапазони на работа, но най - вече като позагрее!Преди 3-4 години сменях температурен датчик, да не би той да е прецакан пак!?! Също тогава смених и 4-те подг. свещи! Иначе колата си пали, върви добре! Имам чувството, че това се получи от последните ми 2 "издухвания" - карах по магистралата на макс. газ, първото беше по-кратко , да поиздуха малко геометрията, понеже усетих спънатост покрай градското каране, а второто бе като почнаха празниците - никога не бях вдигал максималната скорост, реших да пробвам!Беше ок, пушеше нормално за този напън.....всичко това в порядъка на 1 минута!Дюзите бяха в норми последния път като гледах, горивото е лукойлско с добавка ТДА, катализатор няма, ЕГР затапен, маслото ново, филтрите и те.....а пуши та се не знае сиво-син пушек!Ремапната е отдавна, вече минах над 30 000 км. от тогава без проблеми!Разхода на масло сега не мога да го хвана, дали стана рязко по-голям......след 2 дена като врътна 300 км. ще си проличи :gruebel Въпроса ми е ако нещо уплътненията на дюзите не са в ред, може ли да се получи това ? Или тогава вкарваше гориво в маслото ? Проверявам го често - не се качва, а напротив :cool Другото е - дали турбото вече е на границата и пропуска повечко масло и да го гори ? Живо здраво да ме прибере и трябва да вземам някакви мерки, та затова ако може някакви идеи да дадете, да знам от къде да почвам.... :deal

Последна промяна от RadoShopa на Чет 01 яну 2015 21:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 01 яну 2015 20:42

Направи си един тест. Запали я, нека поработи 1мин колкото да раздвижи маслото и дай еднократно пълна газ на място, така че да подмине 4000 оборота и веднага пусни газта, остави мотора сам да успокои. Наблюдавай какво се случва.

При вас може проблема да е от уплътненията на дюзите, но при роторните помпи подобно нещо се случва от задръстени повдигачи. Обикновено с тях вървят и омекнали пружини на клапаните.

Турбината не вярвам да е проблем. Хората карат с брутални луфтове без подобни оплаквания :th_up

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 18 яну 2015 17:29

Към разбиращите: така ли трябва да пуши колата, след като е откачена турбината и всичко излиза директно от колектора ? На клипа незнам дали се вижда точно, но при подаването на газ пушека се изменя с нюанси черно към сиво/син, черно и пак синьо.... :eek

https://www.youtube.com/watch?v=4whV0inBiFg&feature=youtu.be

Върни се в “Дизелови агрегати”