VW Passat B5 Variant 1.8 '98 оборотите играят, колата гасне

Техническа и сервизна информация за Passat
ENO
Автомобил:
Двигател:

VW Passat B5 Variant 1.8 '98 оборотите играят, колата гасне

Мнениеот ENO » Сря 03 сеп 2014 15:33

Колеги, честно ви казвам - вече се отчаях! Един месец обикалям сервизите и никой от майсторите не може да открие причината и да се справи с проблема на колата. Вече не зная къде да ходя и кого да питам. Последната ми надежда е във форума.
Накратко: Пасата е '98г. 1.8 бензин. Карам го трета година. Преди няма две години му сложих газова - BRC - нова. Малко след това се появи проблема за който говоря /и който най-вероятно не е свързан с газта - тъй като го дава и на газ и на бензин/ - при загрял двигател рязко падат оборотите като се натисне съединителя за смяна на предавките, като след това двигателят се опитва да компенсира, и започва едно затихващо "камшично" люлеене на оборотите нагоре и надолу. И така до някоя от по-следващите смяна на скорости - кога ще го направи - колата си рещава сама - т.е. не е непрекъснато, но пък е постоянно. Особено е лошо на светофар или на кръгово - там колата направо си гасне. До момента от обикалянето по сервизите се установи следното: Компютърът не отчита никакви грешки, а със проби се оказа че:
- Проблемът не е в газовата с-ма,
- Проблемът не е в дроселовата клапа,
- Првоблемът не е в ламбда-сондата,
- Проблемът не е и в дебитомера, както не е и в свещите, дори и в катализатора не е!
Тоест нали разбирате какво става сега - започва едно гадаене на което не му се вижда краят. Затова ви казвам, че съм се отчаял и ще съм благодарен на всяко споделено мнение. А пропо - от Пловдив съм и съм ходил в пловдивски сервизи.

Последна промяна от ENO на Чет 04 сеп 2014 13:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: VW Passat B5 Variant - има ли решение за моя проблем?

Мнениеот radotom » Сря 03 сеп 2014 15:38

JuStan
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat B5 Variant - има ли решение за моя проблем?

Мнениеот JuStan » Сря 03 сеп 2014 15:40

Възможно е да ти е "избягал" синхронна м/у валовете поради разтягане на веригата или прецакан обтегач , приятел но с бмв имаше същият проблем и при него се оказа точно това....
успех

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: VW Passat B5 Variant 1.8 '98 има ли решение за моя проб

Мнениеот pas1.8mi » Сря 03 сеп 2014 16:07

Ако си с ADR провери за скъсване на маркуча на картерните газове,влизащ в дросела! До момента не съм видял ADR с здрав маркуч!

ENO
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat B5 Variant 1.8 '98 има ли решение за моя проб

Мнениеот ENO » Сря 03 сеп 2014 16:37

Да, двигателят е ADR.

Върни се в “Passat”