Колеги, честно ви казвам - вече се отчаях! Един месец обикалям сервизите и никой от майсторите не може да открие причината и да се справи с проблема на колата. Вече не зная къде да ходя и кого да питам. Последната ми надежда е във форума.
Накратко: Пасата е '98г. 1.8 бензин. Карам го трета година. Преди няма две години му сложих газова - BRC - нова. Малко след това се появи проблема за който говоря /и който най-вероятно не е свързан с газта - тъй като го дава и на газ и на бензин/ - при загрял двигател рязко падат оборотите като се натисне съединителя за смяна на предавките, като след това двигателят се опитва да компенсира, и започва едно затихващо "камшично" люлеене на оборотите нагоре и надолу. И така до някоя от по-следващите смяна на скорости - кога ще го направи - колата си рещава сама - т.е. не е непрекъснато, но пък е постоянно. Особено е лошо на светофар или на кръгово - там колата направо си гасне. До момента от обикалянето по сервизите се установи следното: Компютърът не отчита никакви грешки, а със проби се оказа че:
- Проблемът не е в газовата с-ма,
- Проблемът не е в дроселовата клапа,
- Првоблемът не е в ламбда-сондата,
- Проблемът не е и в дебитомера, както не е и в свещите, дори и в катализатора не е!
Тоест нали разбирате какво става сега - започва едно гадаене на което не му се вижда краят. Затова ви казвам, че съм се отчаял и ще съм благодарен на всяко споделено мнение. А пропо - от Пловдив съм и съм ходил в пловдивски сервизи.

VW Passat B5 Variant 1.8 '98 оборотите играят, колата гасне
VW Passat B5 Variant 1.8 '98 оборотите играят, колата гасне
Последна промяна от ENO на Чет 04 сеп 2014 13:25, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Passat B5 Variant - има ли решение за моя проблем?
Възможно е да ти е "избягал" синхронна м/у валовете поради разтягане на веригата или прецакан обтегач , приятел но с бмв имаше същият проблем и при него се оказа точно това....
успех
успех
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: VW Passat B5 Variant 1.8 '98 има ли решение за моя проб
Ако си с ADR провери за скъсване на маркуча на картерните газове,влизащ в дросела! До момента не съм видял ADR с здрав маркуч!