VW Passat B3 RP 1989 Кабели към аварийни светлини

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
buldozer_mnt
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP 1989

VW Passat B3 RP 1989 Кабели към аварийни светлини

Мнениеот buldozer_mnt » Пет 05 сеп 2014 12:57

Здравейте, колеги извинявам се предварително ако темата не е на подходящото място.
Сега на въпроса,след дълго четене във форума не успях да открия кои цветове кабели са за аварийните светлини при бутона,за мигачите разбрах,че са черен/бял и черн/зелен или тези цветове са и за аварийните.Защото искам да преместа бутона за аварийните на централната конзола под CD-то защото така не е много удобно за включване и изключване.Друг е въпроса дали мога да усъществая тази моя идея.Благодаря предваритлно.

polo_92
Автомобил:
Двигател:

Re: Кабели към аварийни светлини Пасат Б3

Мнениеот polo_92 » Пет 05 сеп 2014 19:37

Според мен лесен вариант би било ако удължиш кабелите. А ако исакш да разбереш кои точно са ще трябва да си поиграеш с мултицет

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Кабели към аварийни светлини Пасат Б3

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 06 сеп 2014 8:12

https://www.google.bg/search?hl=bg&newwindow=1&biw=1280&bih=676&as_q=%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD+%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&as_filetype=&ft=i&as_sitesearch=http%3A%2F%2Fwww.vwclub.bg&as_qdr=all&as_rights=&as_occt=any&cr=&safe=images&gws_rd=ssl
Виж прочети темите от първата страница на търсенето и си мисля че ще се откажеш!
Цялата система е навързана и не става само с удължаване на кабелите, а с 2-3 релета и още една камара елементи

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat B3 RP 1989 Кабели към аварийни светлини

Мнениеот silent » Нед 07 сеп 2014 16:23

аз пък си мисля че ако използва колегата същия ключ и удължи съответните кабели които влизат в ключа няма как да не стане....просто нищо електрически не се променя...единствено физически се мести ключа....ако пък не е така моля подробно да ми се обясни като на малоумен....

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Нед 07 сеп 2014 18:37

Одаджийски кви релета кви купища елементи, Б3-Б4 не е Гоуф3, въпреки, че лостовете чистачки мигачи и аварийни са еднакви.Към колегата зависи какъв ключ за аварийните ще ползваш.Г2 с аварийните до касетофона е без релета и без купища елементи.При Б4 става лесно с ключ за аварийни от Транспортер/Каравел/ и малко удължаване на кабелите.Сподели какъв ключ имаш за да ти се помогне.

Потребителски аватар
buldozer_mnt

Мнениеот buldozer_mnt » Нед 07 сеп 2014 21:10

silent написа:аз пък си мисля че ако използва колегата същия ключ и удължи съответните кабели които влизат в ключа няма как да не стане....просто нищо електрически не се променя...единствено физически се мести ключа....

Здравейте,аз също си го представях така.Още нямам бутон защото не зная как точно ще стане "преместването".Не съм разглобявал лостовете и бутона за аварийни,защото ми се струва много разглобяване и не съм убреден,че ще видя кабели там,а някъкви писти който дават контакт при пускане на съответната светлина(да кажа че до сега не съм виждал как изглеждат свалени лостове).Направих си експеримент като откачих буксата под волана и понеже нямам мултицет взимах 1 кабел и започнах да правя различни комбинации като успях да подкарам ляв мигач,десен мигач,клаксон дори и аварийни но само на контакт(демек на запалена кола)но спрях с експериментите защото ще е лошо да остана без мигачи през почивните дни.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Пон 08 сеп 2014 7:00

Бутона ти за аварийните на волана е в един блок с лоста за мигачи, физически няма как да го отделиш и да го преместиш на централната конзола.Намери си бутон от Г2 или Транспортер/Каравел/, идеално пасват на празните места на конзолата.След това питай за кабелите лесно е.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 08 сеп 2014 8:54

за това не се бях замислял...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 сеп 2014 9:26

Пичове, прочетете нещата от линка който дадох. Може и да е лесно само с удължаване на кабелите и премахване на релето, ако в бутона който се монтира има вградено реле, от голф 4 пасат 5 и т.н.т
С бутон от двойка няма да е хич толкова лесно, защото трябва да остане оригиналното реле в бушониерата, а тогава като тръгнеш да гониш мигащия ток по кабелите от волана, кога отива и кога се връща от релето и от къде отива към мигалците, лесно се стига до брадясване.
Ако пък има начин с бутон без вградено реле и просто удължаване на кабелите, моля да го публикувате тук да си го направя и на моята кола с бутон от двойка, щото аз имам от петица пасат с вградено реле, но трябва пластмаси да изрязвам за да го наместя, че е малко по голям

Потребителски аватар
buldozer_mnt

Мнениеот buldozer_mnt » Пон 08 сеп 2014 17:44

_SUN_ написа:Намери си бутон от Г2 или Транспортер/Каравел/, идеално пасват на празните места на конзолата.След това питай за кабелите лесно е.

Колега извинявам се за моето тъпо изказване,но няма ли да е по-добре първо да знам кабелите и след това да търся въпросният бутон от Г2 който не вярвам да е много труден за откриване.
Ако знаеш как става с някои от въпросните бутони ще сме ти много Благодарни да споделиш по-подробна информация.

Върни се в “Passat”