Животинка в беда и нашето отношение като хора...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Животинка в беда и нашето отношение като хора...

Мнениеот buller » Сря 10 сеп 2014 8:10

Хубаво дело си направил, но нещата са обърнати...
Това е следствието от нехайството на много псевдо-стопани, които в един момент са решили да се отърват от домашния си любимец.
Ако нещата се пресекат от там и има адекватен контрол по регистрация, кастрация и ефективност в глобите, за няколко години няма да гледаме подобни неща...
Мои колежки дават луди пари за да помагат на животните, в което няма нищо лошо. Но те се борят за изгубена кауза.
Глутниците в София, например, са си все толкова многобройни :no

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 10 сеп 2014 8:17

Точно ! Ако се подходи така , ще е съвсем различна картинката !

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 10 сеп 2014 8:52

Добре си направил колега, но без да искам меннието ми да поражда война и дискусии ще кажа че на първо място е човека и след това кое да е животно. В случая с котенцето и аз изпитвам жалостиви чувства като човек родител на малко дете и т.н. но опредлено не съм съгласен да се помага на бездомните кучета да се хранят целенасочено и да се размножават по улиците от жалостиви и добри хорица. Защото моите деца на улицата. От друга страна също не мисля че трябва човека да с бърка в естествения подбор в природата. Самият аз имам куче.

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Сря 10 сеп 2014 9:17

Асене, поклон и респект :bowdown

Иначе вече нищо не може да ме учуди...живеем във време, в което не се зачитаме, пазим и грижим един за друг -какво остава за една малка животинка....за жалост това е черната действителност.

И колегата silent е прав...въпреки, че аз самия доста пъти като мина покрай закусвалня и като видя как някое куче да гледа жално хората, които ядат, влизам и му купувам нещо за ядене...получавал съм доста озадачени погледи. Знам, че не е най-правилния начин, но.... :rolleyes

9182
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 9182 » Сря 10 сеп 2014 13:07

Респект, аз уважавам хората който се опитват да се грижат за животните!

venelin1979
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venelin1979 » Сря 10 сеп 2014 14:30

Мислех, че не са останали такива хора в България. Преди месец и половина едно персийско коте, на около годинка дойде при нас. Беше много зле, козината му беше сплъстена, буквално беше дошло да умре в нашия двор. Заведохме го на ветеринар, изследванията показаха, че има остра бъбречна недостатъчност. Водихме го 5 дни в клиниката, за да го закачат на система, след това у дома близо месец отново на лекарства. За съжаление преди 2 седмици състоянието му се влоши, и за да не се мъчи по съвет на ветеринарите го приспаха. Плакахме с жената за него, бяхме го кръстили Уолф...толкова мило коте...
Когато се открие навреме такова заболяване с подходящо лечение котето може да живее години, хората какво са направили-като са открили болестта му и са го натирили. В такъв свят живеем.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 10 сеп 2014 14:41

Oще снощи видях темата , мислех да не пиша , но си промених мнението.
Респект за това , което си направил.
А децата...каквито родителите , такива и те. :thumb_down

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 10 сеп 2014 19:04

@ silent - благодаря за мнението ти колега - аз не целя да му помогна и пак да го хвърля на улицата, а да му помогна да си намери дом... Пак със същата умисъл ето това е Хела, която прибрахме от улицата и вече близо 9 месеца ни радва всеки ден и ни показва колко умни животинки са и как оценяват, това което някой е направил за тях. Така изглеждаше като я намерих, а на втората снимка е от преди около месец. Поздрави :drunk

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 10 сеп 2014 19:08

Евала ти правя отново :bowdown Ти си един от най-добродушните хора,които познавам (макар и виртуално)

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Сря 10 сеп 2014 19:51

Колега, евала ти правя, за това което си направил. НЕ всеки може да го направи. Казвам го защото съм го изпитал. Искаш да помогнеш, но не можеш. Поне в малките градове е така. Това което си направил е голяма добрина, но не забравяй, че няма не наказано добро. Но върпеки това, прави това което мислиш, че е правилно и не мисли кой какво казал. Но истината е, че трябва да са повече хората като тебе, защото ти не можеш да помогнеш на целия свят. Ако срещнеш днес 5 кучета, няма как да помогнеш на всички. Няма да имаш финансовата възможност. Докато богатите (Не ги съдя) имат тази възможност и не го правят. Не за друго, защото нямат сърца за другите, а само за себе си. Това ме наведе на една поговорка, или по-точно видях този надпис на една кола (малко излизам от темата, ама да ме извините) "Имам защото не давам" е това като го видях, сериозно се замислих, тези хора за какво живеят. Та смисъла на целия ми пост към всички е, ако сме по-добри, нещата щяха да се случват по друг начин.
Прикачени файлове
10672178_677462152323353_1957892441788946270_n.jpg
Това е смисъла на горния ми пост.

Потребителски аватар
ангелчо77
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1990

Мнениеот ангелчо77 » Сря 10 сеп 2014 20:18

nokiangage написа:@ silent - благодаря за мнението ти колега - аз не целя да му помогна и пак да го хвърля на улицата, а да му помогна да си намери дом... Пак със същата умисъл ето това е Хела, която прибрахме от улицата и вече близо 9 месеца ни радва всеки ден и ни показва колко умни животинки са и как оценяват, това което някой е направил за тях. Така изглеждаше като я намерих, а на втората снимка е от преди около месец. Поздрави :drunk

Изображение

Изображение

Асене,сетих за нея,мисля беше писал по тоя повод.
По сегашната тема какво няма какво да добавя освен респект.
Хубавото е че все още има хора и човеци като теб.
Лошото е че стават все по малко.
Нямам повече какво да напиша.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 10 сеп 2014 21:00

Smeagol написа:Хубаво дело си направил, но нещата са обърнати...
Това е следствието от нехайството на много псевдо-стопани, които в един момент са решили да се отърват от домашния си любимец.
Ако нещата се пресекат от там и има адекватен контрол по регистрация, кастрация и ефективност в глобите.........
Глутниците в София, например, са си все толкова многобройни :no
Всички, които се възхищaвaт и кaзвaт, колко много обичaт животните и дори си гледaт, кaжете - вaшето животно регистрирaно ли е, плaщaте ли дaнък зa него, рaзхождaте ли го по прaвилaтa, събирaте ли му екстрементите от тревaтa или aсвaлтa??? зaщото 95% не го прaвите!!! грaдовете сa се превърнaли в едни огромни кучешки тоaлетни....
Проблемите зaпочвaт от нaс сaмите.

Инaче колегaтa е постъпил човешки и с добро сърце.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 10 сеп 2014 23:47

batmilko, прав си! Напълно съгласен съм и проблемите наистина започват от нас, зашото животните не са виновни, че им се цвъка примерно - съвсем нормална физиологична нужда си е. На така зададените ти въпроси ти оговарям честно:
1 - не, тя не е регистрирана и не й плащам данък - аз съм я взел от улицата и според мен съм направил добро и за нея и за другите хора - така няма шанс примерно ако беше останала на улицата и олигофрените да я ритат и тормозят, да захапе някой възрастен или някое дете примерно. И от другата седмица ще задвижа нещата да има и гражданска и винетка... :th_up
2 - Мога да говоря само за себе си и винаги събирам "екстрите" по време на разходка, дори когато си забравя нарязаните пликчета примерно, късам широколистни листа или взимам найлонови опаковки от земята, понеже за съжаление има в излишък от тях и пак си вършим работата по Европейски. Смятам, че това е напълно нормално за всеки рационално мислещ човек и бих желал да дам пример: Ако аз имам дете и то играе на дадена площадка, естествено, че няма да оствям цвъкането на кучето ми там и детето да се спъне и падне на същото място...нали?

Така, че пак според мен се връщаме в изначална точка, която ти спомена - ние хората трябва да се променим, да променим начина си на мислене и може би всичко в обществото би било много по-приятно и подредено. Поздрави :beer

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 11 сеп 2014 8:46

nokiangage написа: - ние хората трябва да се променим, да променим начина си на мислене и може би всичко в обществото би било много по-приятно и подредено. Поздрави :beer
трябва, но с тая политика за целево оглупяване и изпростяване на милия ни народ.... някак не съм оптимист :banghead

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 11 сеп 2014 14:09

Малко встрани от темата ама пак в тая посока ! Мислите ли,че е някакво психично отклонение или разтройство на личността да обичаш прекалено много животните ? В смисъл да ги поставяш пред хората ? Да им придаваш човешки чувства и реакции от рода на - сърдит ,усмихнат или по-сложни от рода на логическото мислене - кучето мисли така ,защото стана това ? Имам един познат който май е за лудницата ама все ми се сърди като му го кажа ! Например казвам му ,че кучето нема как да се сърди ,че на рождения си ден не е яло кокал защото то НЕ ЗНАЕ кога му е рожден ден и т.н. ! Ама той ми спори ! Търсих в нета някакви психоаналлизи или статии ,но нищо не намерих - ама не може това да не е някакво отклонение !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”