Мнения за Голф 4 1.6 101к.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнения за Голф 4 1.6 101к.

Мнениеот Sir T » Съб 13 яну 2007 16:02

petev написа:а защо бе дай 12000-15000 за Голф 4 и освен лъскав паметник друго няма да имаш,а ако си го купил вече изчакай някоя и друга година пък питай някой собственик на някой 15 годишен Голф 2 колко пари му е струвала поддръжката на колата.Щото за мен това е важно-колко ти излиза километъра! :PНе искам въобще да коментирам за качеството на вложениете материали!
Виж Голф 5 е нещо съвсем друго защото отново са се върнали към някои от концепциите на Г-3 и Г-2!!!

:roll: след като се изказа на два пъти толкова вещо .. да попитам колко Golf II, III, IV и V си имал и можеш да говориш от личен опит?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 13 яну 2007 20:04

spectrum написа:
petev написа:
plamen_at написа:Спрях се на този модел на Голф 4, попрочетох малко инфо. на него, но бих искам ако има някои такав да сподели мнение с мен, колко харчи, скъпа ли е подръжката и т.н.
Мерси предварително.

Не си давай парите за боклуци-3а Голф 4 и особено за този вигател не може да се каже почти нищо от това което е традицонно за тази марка.Нито е здрав нито е ремонтирум(пластмаови колектори!!!!)калпава електроника,лоша ходова част,много гори-абе с две думи боклук!
Купи си по-добре на 1/3 от парите които ти искат Голф 3 1.8 ABS ,че да си по-спокоен.А най-добре Голф-2 1.8,ама а бая страички вече-въпреки това са по-здрави от четворките!

първо искам да кажа че не ми е цел да се заяждам ...
когато Г2 беше на мода преди 7-8 години за Г3 говореха че са страшни боклуци сега пък за Г4 прилича ми на нещо от сорта "гроздето е кисело " аз лично небих отказал един Г4 - 1.8Т пък ако ще и да съм единствения балък които се е прецакал да си вземе Г4 .... след 8-9 години очаквам подобни изказание и за Г5 в полза на Г4 и Г3 ...

P.S. абе не са много щастливите собствениците на 15-се годишни Г2-ки маи 92 са последните а сега сме 2007 .... ама Г2 му е маиката ...

Поддържат за Г-4 с двигател 1.8-това е нещо друго.Говоря на Г-4 с 1.6
ама неща много, много не ги виждам Г-4 с 1.8-у нас повече се предлагат Г 4 с 1.6,което също е в подкрепа на факта ,че с Г-4 1.8Т на собствениците не им де разделя.Поправи ме ако греша.
Пък Г-3 наистина са по-кофти от Г-2.Имам Г-3 1.8 ABS 90 к.с-двигателя иначе е железен,обаче качеството на ламарините,боята,елоборудванетор,електрониката!!!-всичко това по надеждност отстъпва на Г-2.Факт-сравнявам го 20 годишния Г-2 на един приятел.
Жив и здрав!!!!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 20:19

1.8Т се среща рядко, понеже не всеки може да си позволи това бижу.
повечето хора искат семеен автомобил, а не спортен.
а това че сравняваш твоя автомобил,и поставяш всички други коли от модела под общ знаменател, говори само колко са ти ограничени познанията и разбиранията.поздрави, и моля те не се излагай повече

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 13 яну 2007 20:26

petev написа:Пък Г-3 наистина са по-кофти от Г-2.Имам Г-3 1.8 ABS 90 к.с-двигателя иначе е железен,обаче качеството на ламарините,боята,елоборудванетор,електрониката!!!-всичко това по надеждност отстъпва на Г-2. !

Абе бате,стига си хвалил тая двойка ве!Изкара я басиии и якия аУтомобил!Железна,та железна била!Всичко си е според зависи!Мога да ти кажа,че външния вид на Г2 и Г3 е тотално различен!Г3 е къде къде по-заоблена,по-симпатична,по-нежна :lol: Ламарините и меки били,боята лоша,електроника кофти...........ами по-нов модел е,затва е с електроника!Карал съм Г2 пет години и никога няма да го заменя с Г3!Еле па интериора,затва бех забраил :lol: :wink:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 13 яну 2007 22:44

petev написа:Имам Г-3 1.8 ABS 90 к.с-двигателя иначе е железен,обаче качеството на ламарините,боята,елоборудванетор,електрониката!!!-всичко това по надеждност отстъпва на Г-2.Факт-сравнявам го 20 годишния Г-2 на един приятел.

това, че ти си си купил пръчка не означава, че всички са такива ..
Аз съм имал Golf III и в момента имам два Golf IV .. проблеми почти никакви! Проблемът е, че хората си купуват някви дараци и после - Golf III не били здрави, Golf IV още по-малко ... ами ако си купиш кола с взета душа и неподдържана .. много ясно, че ще ти създава грижи!

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 14 яну 2007 20:08

petev.
Човека купува кола не иска танк!
Да! Новите коли са по-капризни и по-скъпи за поддръжка. Но са по-комфортни, имат повече екстри, доставят повече удоволствие при шофирането им и нещо много важно ПО-БЕЗОПАСНИ СА! Нормално е нещо направено от 5 детайла да се разваля повече от нещо направено от 1 детайл.
С едни кубинки и един брезентов костюм можеш да изкараш 3 години но ходиш с удобни практични дрехи и обувки нали? :idea:
Естествено, че всички искаме колите никога да не се чупят, но такива просто няма. Особено от по-дъртичките, които купуваме в BG.
plamen_at
И аз май съм се спрял на такава 1.6 8v( Ако не намеря някое TDI което да влезе в бюджета ми ). Във всички случай двигател 1.8Т е по добрият избор но той се монтира след 2000ната година и колите на старо с него са на доста по-високи цени.
Относно динамиката на мотора аз не виждам голяма драма. 0-100 автомобилът ускорява за 10.9сек което не е спортно постижение но не е и тромаво, (Г3 2.0 115кс прави същото упражнение за 10сек) Максималната скорост от 188 километра също мисля че е достатъчна. Мотора не е 16клапанов което предполага по евтина поддръжка но и по голям разход от 1.6 16v който също се монтира на Г4 от 2000ната година. Ако модела те е грабнал ( мен ме е) и намериш читав екземпляр купувай и се радвай.
Проблемите който съм чувал за модела са:
Скоростна кутия, счупени повдигащи на стъкла.
Вземи си новия авто-билд в него има статия за голф 1-5 но не вярвай на всяка дума там.
Иначе ако намеря Г4 който да ме слуша колкото старият ми Г2 ще е яко

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Нед 14 яну 2007 20:55

plamen_at написа:Спрях се на този модел на Голф 4, попрочетох малко инфо. на него, но бих искам ако има някои такав да сподели мнение с мен, колко харчи, скъпа ли е подръжката и т.н.
Мерси предварително.

А за Г4 1,8 който е без турбина 125к.с. мислил ли си? Върви доста добре.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 14 яну 2007 21:16

:) аз пак да се намеся.
На мен лично някак не ми допада този мотор 1.8 20V. Един приятел караше А4 с този мотор, все беше недоволен и явно ме е заразил. Пък и като съм му карал колата не ме е очаровала с вървеж.
разхода по каталог на Г4 1.8 20V е 11.9 срещу 10.5 за 1.6 но и динамиката му е по-добра. 0-100 9.9сек.
Истината е че безплатен обяд няма. Динамиката си върви с големия разход. Някой веднага ще каже даааа ама TDI-то. Да TDI-то e икономчно но и при него си има разни разходчета който като се удари чертата на финала не го изравняват с бензиновия мотор като разходи, но го доближават. Говоря ( пиша де) за по-висока цена на закупуване, по скъпа потдръжка, едно консумативно турбо и недай си боже помпа. Неща който ги няма при конвенционален бензинов автомобил
Въпреки това предпочитам TDI защото дърпа яко заради огромният си въртящ момент и с това създава удоволствие от шофирането и накрая сметката е 6.5-7л/100 градско.
Аз лично съм се спрял на 1.6 или 1.9TDI AFN, и сега тръпна в очакване да видя какъв ще намеря за сумата която съм определил :roll:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 15 яну 2007 18:10

maniak написа::)
Аз лично съм се спрял на 1.6 или 1.9TDI AFN, и сега тръпна в очакване да видя какъв ще намеря за сумата която съм определил :roll:

Едва ли ще намериш Г4 с AFN двигател по простата причина че няма такъв :wink: Той се слага на последните тройки а на Г4 двигателите с 110кс са AVG , ASV и като моя AHF ! Това е само за сведение, да не се изложиш пред някой джамбазин :lol:

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Пон 15 яну 2007 18:28

Абе хора момчето ви искаше съвет да му дадете а вие започнахте да е карате по между си :D Недейте така съвсем ще се обърка :D

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пон 15 яну 2007 22:38

:офф
:) Аз си мислех че всички TDI 1.9 110ps са AFN. Ако някой има инфо за разликите между 1.9ките да прати на Л.С.

beljata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beljata » Вто 16 яну 2007 18:31

maniak написа::офф
:) Аз си мислех че всички TDI 1.9 110ps са AFN. Ако някой има инфо за разликите между 1.9ките да прати на Л.С.

e това е писано поне 8-10 пъти

lucho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucho » Пет 19 яну 2007 20:24

да кажа и аз:
купих точно такъв - Г4, 1.6, 74 КВ преди 2 месеца. Имах малък проблем с електрониката и го оправих - иначе всичко си е наред, вече 5 000 км, карани смесено.
за сравнението с Г3 - преди година карах 2 дни в София Г3 1.8 на познат - колата е несравнимо дърво в сравнение с Г4. Така че, макар да не мога да преценя в дългосрочен план дали Г4 е здрав, все пак трябва да отчета значително по-приятното возене.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 19 яну 2007 20:45

lucho написа:да кажа и аз:
купих точно такъв - Г4, 1.6, 74 КВ преди 2 месеца. Имах малък проблем с електрониката и го оправих - иначе всичко си е наред, вече 5 000 км, карани смесено.
за сравнението с Г3 - преди година карах 2 дни в София Г3 1.8 на познат - колата е несравнимо дърво в сравнение с Г4. Така че, макар да не мога да преценя в дългосрочен план дали Г4 е здрав, все пак трябва да отчета значително по-приятното возене.

Би ли споделил разхода градско/извънградско;по компютър.Благодаря предварително.

lucho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucho » Пет 19 яну 2007 21:10

за разхода:
в София, предимно къси разстояния в центъра, средна скорост 15-18 км/ч - 11.4-11.6, при скорост 20-25 - 10.6-10.8, a ако се разходя и малко до Младост, или карам повече през нощта - около 9.5 - 10
За извънградско - с 2 човека и малко багаж, при 100 км/ч (моментен) - 6.2 - 6.4, при 130 км - 7.6-7.9, при 160 км. - 9.5 - 10

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”