Избор на евтин автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Re: Избор на евтин автомобил

Мнениеот Вълчан » Вто 23 сеп 2014 18:30

Ти знаеш ли колко е нормалната компресия на този мотор... :deal Повярваи ако има проблем със харча на масло тя пак ще си е във норми със компресията.Поне знаеш ли как се мери...студена или топла... :col01cop Специално този модел нямат проблеми със ниски стоиности.Друго трябва да гледаш ама ...ако имаш въпроси пиши ми на лични.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 23 сеп 2014 21:39

piter_96 написа:Сега разговарях с жената за тъмно-сивата Мазда, утре може да отида да я видя.

Като ходиш в Пловдив да гледаш Маздата, погледни и тази Примера. Няма климатик, ама то пълно щастие няма. Баща ти да не е имал на жигулата едно време? :mhihi
П.П. Може и тази да погледнеш. :c020

П.П.2 ЦЪК :11 :beer

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 23 сеп 2014 22:45

Тва дето е 1995та е със сменявани брони....минимум.........,като е 1995-та къде са беговете....мигачите са от старите...?
Волан от голф 2....баси ,определено не.....

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 23 сеп 2014 23:03

Вие почнахте, да се бъзикате с момчето, с тези обяви от морги. По-добре да вземе тази, един колега га е постнал, в темата "Кой какво видял в нет-а" http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11406279041637503&slink=7l3920
:mhihi

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Вто 23 сеп 2014 23:10

Vidol Nikolov написа:като е 1995-та къде са беговете....

Колега, за протокола, моето вагенче е 97' и няма нито въздушни възглавници, нито ABS. :mrgreen
Черните брони според мен са предимство. Поне можеш да ги пръснеш със спрей като ги одереш някъде по родните друмища. :a045

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Сря 24 сеп 2014 7:33

Аз продължавам да твърдя, че с тези изисквания и цена, Ланосът е най-добрия избор. Само да се намери конкретен приличен екземпляр.

И пак нещо различно от VW- http://www.cars.bg/c868079 . Определено не съм фен на Фиат- но за тази цена, колицата изглежда добре. Данъкът ще бъде по-висок, но пък си има и предимства по-високата мощност. :wink

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Сря 24 сеп 2014 9:06

Vantage написа:Аз продължавам да твърдя, че с тези изисквания и цена, Ланосът е най-добрия избор. Само да се намери конкретен приличен екземпляр.

Там е работата, че ги няма много. Но ако колегата иска, може да го направим рацер. :mhihi Вярно, че колата е старомодна и поръждясала, ама темата все пак е за избор на евтин автомобил. Поне няма да му я крадат, а и собственика вероятно ще я даде за 1000 лв.
Е, след 5 години сигурно ще замине при Надин, но не може колата хем да е евтина, хем да е в отлично състояние. :drunk

Потребителски аватар
Vantage

Мнениеот Vantage » Сря 24 сеп 2014 9:16

Недей Рейсър, че кафявата чума дебне.. :newsm66

Примерно: http://www.cars.bg/c857573 Просто този мернах в Пловдив. Фаровете с едно полиране ще се оправят, другото е на късмет. Предполагам и цената ще падне.

Иначе аз имам един Ланос за продаване...но парите в плика на колегата няма да стигнат-трябват още малко хартийки. :c020

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Сря 24 сеп 2014 10:12

Vantage написа:Примерно: http://www.cars.bg/c857573

Младежът май иска кола с 4 врати или поне да е по-големичка. Иначе много ми хареса тапицерията. :mhihi .
Да видим днеска какво ще направи с Маздата. :c010

Потребителски аватар
Vantage

Мнениеот Vantage » Сря 24 сеп 2014 10:35

С тапицерията се свиква...за толкова години даже и я заобичах. :mhihi

Ако бях изправен през подобен избор, бих заложил на кола, която не е предразположена към гниене и да има евтина и ненатоварваща поддръжка, при положение, че за момента нямам доходи. :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 24 сеп 2014 10:47

Абе и да е предразположена към гниене, да няма да я кара 100 години... и там малко се пресилват нещата!
Като бивш собственик на два Опела и сега на Мазда, все всеизвестни гнилочи, нещата не са чак толкова черни и трагични каквото е всеобщото мнение!
С един що годе добър ремонт и малко предварителна обработка, детайлите карат с години преди отново да се появи проблем.
Един прави тенекий, друг прави мотори, по-стар автомобил все има какво да се ръчка и да се харчат грешни пари :smile

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 24 сеп 2014 11:27

А, не омаловажавай ръждите. Вярно, че леките ръжди не са драма. Но ръждясваща кола като опел/форд взета от "ръждясваща" държава (като австрия) може да води до отчаяно положение, ако процесът вече е доста напреднал в момента на покупката. Отделен въпрос е неприятното висене при тенекеджиите - за който не е пробвал, става дума за срокове от по 2-3 седмици при съвестен тенекеджия. Ако е лъжец може и месец да те мотае докато започне да прави нещо.

lamazz
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот lamazz » Сря 24 сеп 2014 12:58

Здрасти колега, преди около 4 години бях пред абсолютно същата дилема. Бях на 19, тепърва студент и без доходи, обаче с мерак за кола до небесата. Всички ми казваха, че кола ще купя, но после как ще я поддържам. Аз разбира се млад и упорит не вярвам. Викам си то да си взема кола пък после лесно. Оказа се, разбира се, че хората са ми говорили истината, но аз съм от хората, които се учат от собствените грешки, не от чуждите. А и не съм напълно убеден, че направих грешка. Ако можех да върна времето, щях да постъпя по същия начин. В крайна сметка си купих Опел Кадет 91' 1.8 90 коня, от последните кадети, с хидравлика, с газ, почти без ръжда, с евтини части, евтини гуми (13ки), моно инжекция, 90 коня които бяха предостатъчно на тези килограми и за първа кола. Вярвам, че и 75 ще са.
Затова, ако си решил на 100%, че ще взимаш нещо искам да знаеш, че ще се подложиш на доста лишения в името на колата, но като гледам вече си решил, така че всичко е ясно. Аз бих ти препоръчал Опел Астра (1.6 или 1.8 моно на газ, много здрави и икономични мотори, винаги има и мъртъвци, но там е до оглеждане вече). За тези пари мисля, че можеш да намериш читава, без много или дори без никаква ръжда. Както казах, евтини части, икономична е, а за първа кола и малко доходи това са най-важните неща. Знам, че едва ли си мечтаеш да караш Астра твой набор, но е по-добре да не се изхвърляш с нещо над възможностите си. От личен опит ти го казвам. Иначе успех с избора и покупката и най-вече много безаварийни! :th_up

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 24 сеп 2014 13:48

В духа на поста на горния колега, малко да се посмеем:
10635846_312582212259043_4513408715903354190_n.jpg

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 24 сеп 2014 14:05

Вие хубаво се бъзикате с ръждата, ама това не е сериозно от ваша страна. Не го пожелавам на никой, ама съм виждал как на Голф 3-ка посред бял ден, в движение в града му се счупи предния мост, а настилката си беше перфектна, без дупки. Е от тогава насам, вервайте ми, доста сериозно се замислям да си продам австрииския Голф 4-ка, който тодоло е решетко по-купето.
Предния мост, съм го напълнил с масло и опушил целия със силикон, и се моля да не ме умъртви колата някъде!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”