Здрасти колега, преди около 4 години бях пред абсолютно същата дилема. Бях на 19, тепърва студент и без доходи, обаче с мерак за кола до небесата. Всички ми казваха, че кола ще купя, но после как ще я поддържам. Аз разбира се млад и упорит не вярвам. Викам си то да си взема кола пък после лесно. Оказа се, разбира се, че хората са ми говорили истината, но аз съм от хората, които се учат от собствените грешки, не от чуждите. А и не съм напълно убеден, че направих грешка. Ако можех да върна времето, щях да постъпя по същия начин. В крайна сметка си купих Опел Кадет 91' 1.8 90 коня, от последните кадети, с хидравлика, с газ, почти без ръжда, с евтини части, евтини гуми (13ки), моно инжекция, 90 коня които бяха предостатъчно на тези килограми и за първа кола. Вярвам, че и 75 ще са.
Затова, ако си решил на 100%, че ще взимаш нещо искам да знаеш, че ще се подложиш на доста лишения в името на колата, но като гледам вече си решил, така че всичко е ясно. Аз бих ти препоръчал Опел Астра (1.6 или 1.8 моно на газ, много здрави и икономични мотори, винаги има и мъртъвци, но там е до оглеждане вече). За тези пари мисля, че можеш да намериш читава, без много или дори без никаква ръжда. Както казах, евтини части, икономична е, а за първа кола и малко доходи това са най-важните неща. Знам, че едва ли си мечтаеш да караш Астра твой набор, но е по-добре да не се изхвърляш с нещо над възможностите си. От личен опит ти го казвам. Иначе успех с избора и покупката и най-вече много безаварийни!