Искам да питам сведущите, кой е най-добрият пожарогасител за кола?
С какво вещество трябва да е пълен, колко да е голям и т.н.

Vidol Nikolov написа:Пич,тръгне ли да гори спасение няма,виждал съм го с очите си.Повярвай ми ,стане ли...илзлизай и бягай.Няма добър ,всички са малки и неефективни при пожар.
Bai Sando написа:Да,но никой няма такъв в колата си.Понеже е огромен и тежък.
ако мога да дам няколко съвета,ако ви се наложи да ползвате пожарогъсител :преди да доближите огъня, проверете дали работи, натискайки веднъж кратко спусъка.
след изпозване, даже да не е празен до край, а само наполовина или повече,закарайте го да го напълнят и да сложат пломба (ако има такавa ).
не слагайте използван пожарогъсител обратно на мястото му ( в багажника например ),преминете към предишная съвет.
ако вече сте пред голям огьн, ще сте по ефикасни с няколко пожарогасителя евновремено.
продължителноста на работа на 6 кг пожарогъсител е кам 25 - 30 сек, при продължителен натиск на спусъка.
да припомним и класите на огън :
A - твърд матерял горящ с пламъци и искри
B - твърд, топящ се при горене матерял и течности
C – газове
D - метал
за кола, както вече беще споменато, най подходящиат пожарогъсител е прахов,класа ABC
silent написа:С прахов пожарогасител се пръска без да се прекъсва пръскането при гасене на пожар....и въобще не се пробва предварително ..защото може и да умре преди да стигнеш до огъня....Това е поради спецификата на тоя тип пожарогасител ако е с пяна или СО2 не е проблем да си го пробваш от време на време , но праховия не.
Е аз бях този, който ви извика и стоях до идване на пожарната.JaDaWiN написа:Помня на една среща на форума пред НИМ ни извика някакъв човечец, на който колата му гореше на околовръстното. Отидохме и изпразнихме над 10-15 пожарогасителя и докато не дойде пожарната огънят нито се угаси, нито се увеличи.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: freewaynikolay и 55 госта