Ситуацията е следната:
Предпоследното ми зареждане беше 20 литра от нормалната нафта. След като ми светна лампата за горивото, отидох и заредих отново 20 литра, но този път от по-качествената нафта. Тук започнаха и проблемите. На следващия ден запалих колата, тръгнах и след няколко минути започна да мига лампата за подгревните свещи и стоповете спряха да светят, а колата нямаше почти никакво ускорение. Все едно карам обикновен дизел 40 коня. Казаха ми, че след като мига лампата за подгрева и стоповете не светят, е заминала стоп машинката. Тъй като беше неделя и не успях да си купя, оставих това за следващия ден. На следващия ден обаче, запалих колата, тръгнах, лампата за подгрева не е почвала да мига и стоповете си работеха. Колата обаче не върви и не върви. В момента, стрелката за горивото е точно над червената зона, а съм изминал едва 170км. На предното зареждане, с 20 литра изминах 310км., а сега това едва ли ще се случи.
И най-общо казано, в момента колата няма почти никакво ускорение и разхода е по-голям от преди. Някакви идеи от какво може да е това?
Golf 4 AGR 2000г. - не върви и разхода е голям.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Golf 4 AGR 2000г. - не върви и разхода е голям.
освен да е от кофти нафта провери цедката в резервоара и филтъра или зареди от друго място и ако се оправи от само себе си там е бил проблема
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Като цяло ти трябва диагностика.Другото е гадаене само
- tndrrr
- Автомобил: VW Golf IV 2000
- Двигател: 1.9 TDI AGR
Не знам дали може това да оказва влияние, но когато закача колата на Vag-Com и запаля, температурата на двигателя която показва е 40-50 градуса(преди това съм карал колата), а на таблото показва 90.
Като купих колата, стрелката на таблото не работеше и смених температурния датчик. Възможно ли е да е бил някакво менте и от там да идва това разминаване?
Като купих колата, стрелката на таблото не работеше и смених температурния датчик. Възможно ли е да е бил някакво менте и от там да идва това разминаване?
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Колега, огледай и турбо тръбите, гумените, да няма нещо пробито или цепнато.За тази цел трябва да се демонтират и огледат отвсякъде.Точно тоя уикенд се занимавах с това щото имах същия проблем, колата не вървеше и разхода висок.Две тръби смених, бяха се цепнали, и сега е наред.
- tndrrr
- Автомобил: VW Golf IV 2000
- Двигател: 1.9 TDI AGR
Тъй като не съм много навътре в нещата, можеш ли да обясниш кои точно са въпросните тръби и къде се намират?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен,това което прави колата не е много на добре.
Трябва да се погледне от човек които разбира от двигатели.
(поне това е моето мнение),може и да е много лесен проблем....но меже и да излезе сериозно.

(поне това е моето мнение),може и да е много лесен проблем....но меже и да излезе сериозно.

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен,това което прави колата не е много на добре.

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Ако е от някой турбо път, ще "съска". И освен това на втора -трета ще се наема горе-долу добре.
Вакуумните маркучи как са? Може да е просто съвпадение.
Н75 също е вариант...
Вакуумните маркучи как са? Може да е просто съвпадение.
Н75 също е вариант...
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
tndrrr написа:Тъй като не съм много навътре в нещата, можеш ли да обясниш кои точно са въпросните тръби и къде се намират?
Благодаря предварително.
Колега, ако не знаеш кои са турбо пътищата, по-добре иди при някой, който разбира, както са посъветвали другите колеги.Освен прецакани турбо тръби, може да има и други причини за твоя проблем.
Успех!
Върни се в “Дизелови агрегати”