МК3 Vento Look - Blue Pearl

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Castrol
Автомобил: Golf 3 Vento Look
Двигател: AAM
Контакти:

Re: МК3 Vento Look - Blue Pearl

Мнениеот Castrol » Пет 03 окт 2014 14:51

Стига ми толкова, защото имам и още един проблем - КИТОВЕТЕ.. На едно място вече има спукано от опиране .. за това не ми трябва по-ниско ..

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 03 окт 2014 14:59

Колега, следя темата ти още от началото. Колата ти е брутална и адски различна, и това я прави единствена във форума. Моя съвет е да я правиш както на тебе ти харесва. И не я сваляй повече надолу защото ще дойде ден, ще ти създава само неприятности с околните шофьори. Ще караш бавно, заради неравностите, отзад ще ти свирят, и се стига до лоши случки. Има доста напрежение по улиците и не си е работа. А заради една визия, да караш с 10км/ч не мерси. Продължавай напред!

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Съб 04 окт 2014 9:22

Koko95 написа:Чак на първа на полу съединител не но се кара по внимателно , избягват се катерения по тротоари. На легналите полицай се минава малко по накосо и по дупките се кара леко не че повече от вас биха мина ли бързо дори да не закача нали? Не е трудно да караш ниска кола иска се желание просто :mhihi

Koko значи нещата са прости братле, в Търговище в момента улиците са целите разкопани простичко казано дупка до дупка не можеш да ги отбягваш, който живее и си джитка в града само той си знае, аз примерно като искам да стигна от центъра до болницата минавам по околовръстния път (който пътува София-Варна или обратно по околовръстния път няма ядове и си казват хората в Търговище имат хубави пътища) да ама не! Спирам да споря както казах този който кара из града знае за какво става въпрос, надявам се в Ловеч да имат по хубави градски пътища, но ме съмнява. :a045
Искам да се извиня на автора на темата за това че я цапам. :th_up

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Съб 04 окт 2014 10:47

точно така колега, знам какво е положението в града ви, понеже идвам в месеца 2-3 пъти дори това лято всеки следващ път като идвах улиците ви бяха по-зле. Разкопали ВиК-то, сложили тръбите, засипали с чакъл и така го оставили. Има цели улици между блоковете из кварталите където карам на 1-ва едва едва. Че и първа е много щото на места просто няма как да избегна дупките. И към Кауфланд пак е много зле пътя ви. :th_up Щели да ги преасфалтират май чак на пролет разбрах аз.

Потребителски аватар
Castrol
Контакти:

Мнениеот Castrol » Съб 04 окт 2014 13:49

Така ми е добре колата.. Кауфланд няаме, но навсякъде са зле, сами един булевард дето има със света..

Потребителски аватар
Castrol
Контакти:

Мнениеот Castrol » Съб 01 ное 2014 9:05

Успешно качих Беклемето! Без закъсване ..!
Изображение

Последна промяна от Castrol на Пон 08 дек 2014 12:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Съб 01 ное 2014 12:44

И ние така правихме, преди 2,3 зими в петрохан, резултaт : счупена, решетка и държачи на бронята :drunk

Потребителски аватар
Castrol
Контакти:

Мнениеот Castrol » Пон 17 ное 2014 13:15

При мен пораженията са само няколко деруги на лака и ми се скъса на левия мигач на бронята отзад фасунката със сичко е паднала :icon_lol

Потребителски аватар
Castrol
Контакти:

Мнениеот Castrol » Пон 08 дек 2014 12:31

Колата се продава!
Напълно обслужена, както вече знаете!
Платени са всички данъци, редовни документи.. Задължително прехвърляне!

Цена за колеги от форума: 3300лв!

Потребителски аватар
Castrol
Контакти:

Мнениеот Castrol » Сря 28 яну 2015 12:51

Пипнах си малко светлинките по таблото! Ето какво направих:

Общо взето първо изгорих 15 светодиода докато ми дойде акъла в кратуната :icon_lol

Аз правих конзолата на парното да ми свети червена с помощта на:
• 4 червени светодиода 3V
• 4 резистора 1000 ОМ (1 килоОМ)
• малко повечко кабеляци
• още повече нерви

Така, на бялата пластмаса направих дупки за крачетата на светодиода и ги насочих през дупките на врътките на парното към светловода на предния панел (едни кръгли пластмасови), на задната част на бялата пластмаса си запоявах, кроих, играх си .. :icon_lol
На всеки + на светодиода запоих по 1 резистор (1000 ома) и след това ги свързах паралелно. Тоест всички + на диодите ги събрах в една точка и им изкарах един кабел от който да си хвана 12-те волта на колата и с кабелчета си обиколих всички - и ги изкарах и тях на един кабел. Сглобих орталъка пуснах си го на 12V и всичко е ток и жица! А за пепелника използвах LED лента червена на 12V изкарах и 2 кабелчета и я вързах и нея на буксата за лампата, където вързах и диодите и я залепих от горната страна на пепелника, където има един фабричен светловод, който при мен роля не играе.

◘ И ако сте решили да вържете само 4 светодиода по 3V и да станат 12V и така да ги вържете.. не си правете труда .. опитах 3 пъти.. упоритостта ми се оказа по слаба от тока.

Ето и снимчици с телефона през деня и закрито с суичера (симулирам нощ :Mr Green Fun )
Открито:
Изображение
Закрито:
Изображение
Схемичката която съм начертал набързо за ориентир:
Изображение

Как се свързват диода и резистора:
Червеното е СВЕТОДИОДА
Черното е РЕЗИСТОРА (1000 ОМа)
Сивото са КРАЧЕТАТА на светодиода и кабелите

Изображение

Надявам се да съм бил полезен на някой!
И БЛАГОДАРЯ на колегите които ми помогнаха! :love.vwclub

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 28 яну 2015 13:03

хубава е колата братле , браво
но не се сърди като ти казват ,че цената й е височка - прави са момчетата
свери малко часовника ако искаш да я продадеш

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 28 яну 2015 13:41

Малко са колите в това състояние....цената е приемлива и за всеки влак си има пътници. Тия голфове за по 1000-1500лева дет ги гледаме по обявите са швейцарски сирена...моя уж беше перфектен, уж италианец....к**р батко...точно 4 месеца и като почна да вали дъжд...след това сняг и хоп няма и 6 месеца ръждата започна да се показва по прагове, багажник, калници....
Ако всичко което е написано за изкърпването е вярно, то парите си заслужават...
Сега се сещам и за едно мнооого красиво комби...червеничко...глезенко, на колегата паблоескобар ако не се лъжа...то също беше на умопомръчителна цена за някои хора, но се продаде...

Потребителски аватар
Castrol
Контакти:

Мнениеот Castrol » Чет 29 яну 2015 10:34

Колега, разрови се в първите страници на темата ми и ще видиш, качвал съм снимки на всичко .. къде е кърпена, как е кърпена (не кесим на 1 метър 5 заварки, а плътна заварка от край до край), мазано с шегрета и грундове навсякъде .. порови и ще видиш! :c020

Нощес в 00:30 реших, че трябва да си направя километража да свети в червено, както и копчето за подгряване на задното стъкло..
За километража използвах червена LED лента (6 светодиода) която лепнах в бялата пластмаса отгоре и запоих + и - на фасунката на старата крушка и я сложих пак на мястото и да прави връзката + , - ..
За копчето .. махнах стария зелен светодиод и на него сложих 3мм червен светодиод на 3V с резисторче на + крачето 1 000 ОМа.. след това ги вързах на пластинките за + и - !

После сглобих всичко и сега го пробвах на колата, всичко работи перфектно! Обаче таблото ще го свалям пак, защото направих само осветлението му, че днес трябва да пътувам малко и като се прибера го свалям и трябва да оправя дисплейчетата.. Обаче за целта някой трябва да ми помогне със свалянето на стрелките и циферблатите, защото си нямам идея как се прави това нещо! :icon_lol

Eто и няколко снимки:
Таблото, като го монтирах нощес в 01:30 :icon_lol
Изображение

Копчето за подгряване на задното стъкло, но през деня, че го сложих преди 20 мин..
Така свети когато не подгрява:
Изображение
А така като подгрява:
Изображение

Извинявам се за цветовете.. малко са гадни.. но от телефона е така .. ще снимам и довечера и ще качвам снимки..
Надявам се някой колега да помогне с свалянето на циферблатите и стрелките! :love.vwclub

Сега ми остана само копчето за фаровете и дисплейчетата!

Потребителски аватар
Castrol
Контакти:

Мнениеот Castrol » Пет 30 яну 2015 15:05

Смених си и десния носач, сега трябва да сменя ляв накрайник, шарнирен болт и тампон на носача(заден).. и всичко е ток и жица :)

Потребителски аватар
Castrol
Контакти:

Мнениеот Castrol » Нед 15 фев 2015 17:39

Как ви се струва тази идея колеги? :mhihi
Изображение

Върни се в “Моят Volkswagen”