МК3 Vento Look - Blue Pearl
- Castrol
- Автомобил: Golf 3 Vento Look
- Двигател: AAM
- Контакти:
Re: МК3 Vento Look - Blue Pearl
Стига ми толкова, защото имам и още един проблем - КИТОВЕТЕ.. На едно място вече има спукано от опиране .. за това не ми трябва по-ниско ..

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, следя темата ти още от началото. Колата ти е брутална и адски различна, и това я прави единствена във форума. Моя съвет е да я правиш както на тебе ти харесва. И не я сваляй повече надолу защото ще дойде ден, ще ти създава само неприятности с околните шофьори. Ще караш бавно, заради неравностите, отзад ще ти свирят, и се стига до лоши случки. Има доста напрежение по улиците и не си е работа. А заради една визия, да караш с 10км/ч не мерси. Продължавай напред!

- adr3nalinchy
- Автомобил: Volkswagen Golf MK4
- Двигател: AGU
Koko95 написа:Чак на първа на полу съединител не но се кара по внимателно , избягват се катерения по тротоари. На легналите полицай се минава малко по накосо и по дупките се кара леко не че повече от вас биха мина ли бързо дори да не закача нали? Не е трудно да караш ниска кола иска се желание просто
Koko значи нещата са прости братле, в Търговище в момента улиците са целите разкопани простичко казано дупка до дупка не можеш да ги отбягваш, който живее и си джитка в града само той си знае, аз примерно като искам да стигна от центъра до болницата минавам по околовръстния път (който пътува София-Варна или обратно по околовръстния път няма ядове и си казват хората в Търговище имат хубави пътища) да ама не! Спирам да споря както казах този който кара из града знае за какво става въпрос, надявам се в Ловеч да имат по хубави градски пътища, но ме съмнява.

Искам да се извиня на автора на темата за това че я цапам.

- 
				stoyan0304
- Автомобил:
- Двигател:
точно така колега, знам какво е положението в града ви, понеже идвам в месеца 2-3 пъти дори това лято всеки следващ път като идвах улиците ви бяха по-зле. Разкопали ВиК-то, сложили тръбите, засипали с чакъл и така го оставили. Има цели улици между блоковете из кварталите където карам на 1-ва едва едва. Че и първа е много щото на места просто няма как да избегна дупките. И към Кауфланд пак е много зле пътя ви.   Щели да ги преасфалтират май чак на пролет разбрах аз.
 Щели да ги преасфалтират май чак на пролет разбрах аз.

Щели да ги преасфалтират май чак на пролет разбрах аз.
 Щели да ги преасфалтират май чак на пролет разбрах аз.- Castrol
- Контакти:
Така ми е добре колата.. Кауфланд няаме, но навсякъде са зле, сами един булевард дето има със света..

- Castrol
- Контакти:
Успешно качих Беклемето! Без закъсване ..!

Последна промяна от Castrol на Пон 08 дек 2014 12:29, променено общо 1 път.

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
И ние така правихме, преди 2,3 зими в петрохан, резултaт : счупена, решетка и държачи на бронята  

- Castrol
- Контакти:
При мен пораженията са само няколко деруги на лака и ми се скъса на левия мигач на бронята отзад фасунката със сичко е паднала  

- Castrol
- Контакти:
Колата се продава! 
Напълно обслужена, както вече знаете!
Платени са всички данъци, редовни документи.. Задължително прехвърляне!
Цена за колеги от форума: 3300лв!

Напълно обслужена, както вече знаете!
Платени са всички данъци, редовни документи.. Задължително прехвърляне!
Цена за колеги от форума: 3300лв!
- Castrol
- Контакти:
Пипнах си малко светлинките по таблото! Ето какво направих:
Общо взето първо изгорих 15 светодиода докато ми дойде акъла в кратуната 

Аз правих конзолата на парното да ми свети червена с помощта на:
• 4 червени светодиода 3V
• 4 резистора 1000 ОМ (1 килоОМ)
• малко повечко кабеляци
• още повече нерви
Така, на бялата пластмаса направих дупки за крачетата на светодиода и ги насочих през дупките на врътките на парното към светловода на предния панел (едни кръгли пластмасови), на задната част на бялата пластмаса си запоявах, кроих, играх си .. 

На всеки + на светодиода запоих по 1 резистор (1000 ома) и след това ги свързах паралелно. Тоест всички + на диодите ги събрах в една точка и им изкарах един кабел от който да си хвана 12-те волта на колата и с кабелчета си обиколих всички - и ги изкарах и тях на един кабел. Сглобих орталъка пуснах си го на 12V и всичко е ток и жица! А за пепелника използвах LED лента червена на 12V изкарах и 2 кабелчета и я вързах и нея на буксата за лампата, където вързах и диодите и я залепих от горната страна на пепелника, където има един фабричен светловод, който при мен роля не играе.
◘ И ако сте решили да вържете само 4 светодиода по 3V и да станат 12V и така да ги вържете.. не си правете труда .. опитах 3 пъти.. упоритостта ми се оказа по слаба от тока.
Ето и снимчици с телефона през деня и закрито с суичера (симулирам нощ )
  )
Открито:

Закрито:

Схемичката която съм начертал набързо за ориентир:

Как се свързват диода и резистора:
Червеното е СВЕТОДИОДА
Черното е РЕЗИСТОРА (1000 ОМа)
Сивото са КРАЧЕТАТА на светодиода и кабелите

Надявам се да съм бил полезен на някой!
И БЛАГОДАРЯ на колегите които ми помогнаха!

Общо взето първо изгорих 15 светодиода докато ми дойде акъла в кратуната

Аз правих конзолата на парното да ми свети червена с помощта на:
• 4 червени светодиода 3V
• 4 резистора 1000 ОМ (1 килоОМ)
• малко повечко кабеляци
• още повече нерви
Така, на бялата пластмаса направих дупки за крачетата на светодиода и ги насочих през дупките на врътките на парното към светловода на предния панел (едни кръгли пластмасови), на задната част на бялата пластмаса си запоявах, кроих, играх си ..

На всеки + на светодиода запоих по 1 резистор (1000 ома) и след това ги свързах паралелно. Тоест всички + на диодите ги събрах в една точка и им изкарах един кабел от който да си хвана 12-те волта на колата и с кабелчета си обиколих всички - и ги изкарах и тях на един кабел. Сглобих орталъка пуснах си го на 12V и всичко е ток и жица! А за пепелника използвах LED лента червена на 12V изкарах и 2 кабелчета и я вързах и нея на буксата за лампата, където вързах и диодите и я залепих от горната страна на пепелника, където има един фабричен светловод, който при мен роля не играе.
◘ И ако сте решили да вържете само 4 светодиода по 3V и да станат 12V и така да ги вържете.. не си правете труда .. опитах 3 пъти.. упоритостта ми се оказа по слаба от тока.
Ето и снимчици с телефона през деня и закрито с суичера (симулирам нощ
 )
  )Открито:

Закрито:

Схемичката която съм начертал набързо за ориентир:

Как се свързват диода и резистора:
Червеното е СВЕТОДИОДА
Черното е РЕЗИСТОРА (1000 ОМа)
Сивото са КРАЧЕТАТА на светодиода и кабелите

Надявам се да съм бил полезен на някой!
И БЛАГОДАРЯ на колегите които ми помогнаха!

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хубава е колата братле , браво
но не се сърди като ти казват ,че цената й е височка - прави са момчетата
свери малко часовника ако искаш да я продадеш

но не се сърди като ти казват ,че цената й е височка - прави са момчетата
свери малко часовника ако искаш да я продадеш
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Малко са колите в това състояние....цената е приемлива и за всеки влак си има пътници. Тия голфове за по 1000-1500лева дет ги гледаме по обявите са швейцарски сирена...моя уж беше перфектен, уж италианец....к**р батко...точно 4 месеца и като почна да вали дъжд...след това сняг и хоп няма и 6 месеца ръждата започна да се показва по прагове, багажник, калници....
Ако всичко което е написано за изкърпването е вярно, то парите си заслужават...
Сега се сещам и за едно мнооого красиво комби...червеничко...глезенко, на колегата паблоескобар ако не се лъжа...то също беше на умопомръчителна цена за някои хора, но се продаде...

Ако всичко което е написано за изкърпването е вярно, то парите си заслужават...
Сега се сещам и за едно мнооого красиво комби...червеничко...глезенко, на колегата паблоескобар ако не се лъжа...то също беше на умопомръчителна цена за някои хора, но се продаде...
- Castrol
- Контакти:
Колега, разрови се в първите страници на темата ми и ще видиш, качвал съм снимки на всичко .. къде е кърпена, как е кърпена (не кесим на 1 метър 5 заварки, а плътна заварка от край до край), мазано с шегрета и грундове навсякъде .. порови и ще видиш!   

Нощес в 00:30 реших, че трябва да си направя километража да свети в червено, както и копчето за подгряване на задното стъкло..
За километража използвах червена LED лента (6 светодиода) която лепнах в бялата пластмаса отгоре и запоих + и - на фасунката на старата крушка и я сложих пак на мястото и да прави връзката + , - ..
За копчето .. махнах стария зелен светодиод и на него сложих 3мм червен светодиод на 3V с резисторче на + крачето 1 000 ОМа.. след това ги вързах на пластинките за + и - !
После сглобих всичко и сега го пробвах на колата, всичко работи перфектно! Обаче таблото ще го свалям пак, защото направих само осветлението му, че днес трябва да пътувам малко и като се прибера го свалям и трябва да оправя дисплейчетата.. Обаче за целта някой трябва да ми помогне със свалянето на стрелките и циферблатите, защото си нямам идея как се прави това нещо! 

Eто и няколко снимки:
Таблото, като го монтирах нощес в 01:30 

Копчето за подгряване на задното стъкло, но през деня, че го сложих преди 20 мин..
Така свети когато не подгрява:

А така като подгрява:

Извинявам се за цветовете.. малко са гадни.. но от телефона е така .. ще снимам и довечера и ще качвам снимки..
Надявам се някой колега да помогне с свалянето на циферблатите и стрелките! 

Сега ми остана само копчето за фаровете и дисплейчетата!

Нощес в 00:30 реших, че трябва да си направя километража да свети в червено, както и копчето за подгряване на задното стъкло..
За километража използвах червена LED лента (6 светодиода) която лепнах в бялата пластмаса отгоре и запоих + и - на фасунката на старата крушка и я сложих пак на мястото и да прави връзката + , - ..
За копчето .. махнах стария зелен светодиод и на него сложих 3мм червен светодиод на 3V с резисторче на + крачето 1 000 ОМа.. след това ги вързах на пластинките за + и - !
После сглобих всичко и сега го пробвах на колата, всичко работи перфектно! Обаче таблото ще го свалям пак, защото направих само осветлението му, че днес трябва да пътувам малко и като се прибера го свалям и трябва да оправя дисплейчетата.. Обаче за целта някой трябва да ми помогне със свалянето на стрелките и циферблатите, защото си нямам идея как се прави това нещо!

Eто и няколко снимки:
Таблото, като го монтирах нощес в 01:30

Копчето за подгряване на задното стъкло, но през деня, че го сложих преди 20 мин..
Така свети когато не подгрява:

А така като подгрява:

Извинявам се за цветовете.. малко са гадни.. но от телефона е така .. ще снимам и довечера и ще качвам снимки..
Надявам се някой колега да помогне с свалянето на циферблатите и стрелките!

Сега ми остана само копчето за фаровете и дисплейчетата!
- Castrol
- Контакти:
Смених си и десния носач, сега трябва да сменя ляв накрайник, шарнирен болт и тампон на носача(заден).. и всичко е ток и жица :)

- Castrol
- Контакти:
Как ви се струва тази идея колеги?