Здравейте, Колеги!
От скоро нещо почна да трака от към мотора. То не е точно тракане, а все едно нещо щрака (чък-чък-чък).
Отидох на сервиз и ми отвориха горната част на мотора да видят повдигачите и разпределителния вал, но гледаха и нищо не излезе, а се набудах с нова гарнитура...
Намерих подобна тема тук във форума, но при мен май щракането идва от към мотора - по-точно под предното стъкло е най-шумно, а там ремъци и ролки не мисля, че има, защото в тази теми, която намерих проблема е бил в някъв ремък, а моите са на 5-6 хил.
Не са ми светвали лампи за масло, а и не губи мощност, но днес, като го отвориха всичко изглеждаше че работи добре, но тва със щракането не се реши...
Някой да има някво мнение или предложение, че да не се набутвам с майсторите.
Мисля, че ifidik ли как беше го хвалихте тук - някой ако му има кординатите да ги даде да му покажа моята каручка, че се притеснявам да не и стане нещо....
Поздрави..

Passat b5 TDi PD щракане на мотора
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Щракане на мотора при TDi PD Passat b5
Ifidik е добър майстор но едва ли ще отидеш до Варна за преглед. Под стъклото с чистачките се намира сервото и механизма за чистачките. Друго да щрака там освен някоя клапа от климатроника. Друго не се сещам. С вдигането на оборотите влиае ли се щракането?
- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм от Варна ппц и искам да го види някой, който си разбира от работата.
А с увеличаването на оборотите щракането увеличава много минимално звука си.
В града кат си карам с 50-60км/ч като съм на скорост и оставя газта даже и отвътре се чува леко (това преди го нямаше)
А с увеличаването на оборотите щракането увеличава много минимално звука си.
В града кат си карам с 50-60км/ч като съм на скорост и оставя газта даже и отвътре се чува леко (това преди го нямаше)
А повдигачите как точно ги гледаха? Едва ли са ти свалили вала? Това че вала не е износе , не е гаранция че повдигачите няма да чаткат.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Щом нищо не са открили явно толкова са "майстори"
http://adler-auto.bg/varnakontakt.html тук има телефона на Ифидик 

- x.user1992
- Автомобил: Golf IV 1.9
- Двигател:
Като запалиш се чуват доста силно повдигачите и след 2 сек звука изчезва, което е нормално, но като почнеш да караш чукането се увеличава с оборотите ? Нещо такова ли е при теб?
- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди малко се заслушах и мога да кажа, че се усилва с оборотите, но никога не спира чаткането, когато чакам на светофарите пак се чува отвътре макар и по тихо, но не е обичайното за този мотор
- x.user1992
- Двигател:
Да, значи е същото като при мен. Миналата седмица бях при ifidik - и ако чул това, което и аз чувам, каза, че нямало нищо притеснително. Проблема го реших като си усилвам радиото 

- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А по - точно къв беше проблема, ако може също да ми кажеш и къде е сервиза на ifidik
- x.user1992
- Двигател:
Ами не знам в какво е проблема. Аз я закарах за смяна на масло на скорости и го помолих да го чуе и каза, че не било притеснително. Сервизът е от метро надолу към кръговото, и вземаш 3-та вдясно, все едно тръгваш към елпром, след кръговото първата вдясно и влизаш във фабрика за безалкохолни май, след портата веднага вдясно и минаваш права 100 метра и после вляво и ще видиш един винил пише "ifidik tuning", ако не се лъжа. Ама е силно препоръчително да му звъннеш.
И карта бонус : https://www.google.bg/maps/dir//43.2249617,27.8616497/@43.2239413,27.8610275,17z/data=!4m2!4m1!3e0
И карта бонус : https://www.google.bg/maps/dir//43.2249617,27.8616497/@43.2239413,27.8610275,17z/data=!4m2!4m1!3e0
- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat b5 TDi PD щракане на мотора
Днес ходих при моя майстор и решихме в събота да отворим предницата и първо да видим ремъците и ролките, а евентуално, ако няма нещо там (малко вероятно) ще се отваря двигателя, но ще видим кво ще става...
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
villa21 написа:Преди малко се заслушах и мога да кажа, че се усилва с оборотите, но никога не спира чаткането, когато чакам на светофарите пак се чува отвътре макар и по тихо, но не е обичайното за този мотор
Кое е обичайното за този мотор!? ПД "трака" много повече от дизел с ел.помпа или комън-рейл.
Моя съвет е ако ти върви колата, разхода на гориво и масло е нормален... въобще не се вкарвай в нек'ви филми, щото почват да се вадят едни пари...

Успех!

Върни се в “Дизелови агрегати”