Петиция за спасяване на Българската ракия - URL

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Подкрепяте ли акциза на ракията?

Да.
16
18%
Не.
62
70%
Без мнение.
11
12%

Общо гласове: 89
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 15 яну 2007 20:03

ЗА акциза.Аз не пия, дреме ми.по-малко пияни по селата.Я влезте в някоя селска кръчма да видите за кво става на въпрос.Сутрин вместо кафе-ракия.Презирам ги тия.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

асх

Мнениеот longora » Пон 15 яну 2007 22:52

Ludia на мен ми е жал за тях... но всеки сам си избира с какво да се буди... но в България ракията е нещо като народно питие :) и тъй като мисля че не се продава домашната ракия няма смисъл върхъ нея да се налагат данъци, като това е за лична употреба. Все едно да ни карат да си плащаме акциз за царската туршия която си правим по домовете... Не ми се връзва този данък :?

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Пон 15 яну 2007 23:04

Ама на Ludia не му е жал.Той ги презира.Той ракия не пие и туршии не яде.Той е над тези работи.Европеец мани.
Само ми е интересно кво прави рано сутрин гражданина у селските кръчми ама ае. :twisted:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 15 яну 2007 23:13

Huizel написа:Ама на Ludia не му е жал.Той ги презира.Той ракия не пие и туршии не яде.Той е над тези работи.Европеец мани.
Само ми е интересно кво прави рано сутрин гражданина у селските кръчми ама ае. :twisted:

гледам ги тия , гордите българи кат' теб как се наливат, и си изливат мъката от скапания живот в чашката ;)
абе дайте тогава да си садиме и кока и марихуана в двора и да си я ползваме за лична употреба? а?
а вие купувате ли си от тия където седат на спирките на и продават мляко "домашно" в бутилки от кока кола?

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Пон 15 яну 2007 23:20

Ludia написа:гледам ги тия , гордите българи кат' теб как се наливат, и си изливат мъката от скапания живот в чашката ;)
абе дайте тогава да си садиме и кока и марихуана в двора и да си я ползваме за лична употреба? а?
а вие купувате ли си от тия където седат на спирките на и продават мляко "домашно" в бутилки от кока кола?

Ама който иска се налива бре.Тебе това какво ти влиза в работата?Пии си сокченцето и си живей живота.А да не говорим,че не е коректно да сравняваш коката и марихуаната с ракията.А за покупките в бутилки от кока кола съм си вземал веднъж,дваж винце и ракийца и трябва да ти кажа,че още съм жив ;)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 15 яну 2007 23:25

от търговията с акцизни стоки, се плаща акциз.такъв е закона.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Пон 15 яну 2007 23:35

Мани търговия,става въпрос за лична консумация.Защо за нещо,което сам си го правиш,не ощетяваш и не вредиш на никой. ще трябва да си плащаш?Ми то така може да ти сложат и акциз на въздуха за дишане :oops:Може и ако решиш да си удариш една злобарка пак да ти сложат акциз,щото рииш ли ще изхвърлиш безработни човечета :lol: И последно ,нали по умния отстъпва,ае отстъпи :twisted:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: сх

Мнениеот Vlad777 » Пон 15 яну 2007 23:41

longora написа:поради финсови причини най-вече я пия тази ракия защото не мога да си позволя да си купя от магазина хубава ракия която струва 10-12лв.

Аз пък мога да си позволя и от 20 и от 30 лв да си купувам и ирландска ракия, но от хубава домашна ракия по-благо няма :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

asjh

Мнениеот longora » Пон 15 яну 2007 23:49

Vlad777 вярно е ... няма по хубаво от домашна ракия .. най-често пия Тетевенска... сливова малинова и още ква ли не ... много пивка .... абе хубава българска домашна ракия ... тази от магазина не може да стъпи и на малкия пръст на домашната ракийка!!! Huizel .. и все пак всеки човек си има различна гледна точка.. щом на Ludia му допада идеята за акциза, нека си я подкрепя. Не сме тук за да се караме помежду си, а просто всеки от нас да изрази мнението си по вапроса... няма нужда от ненужна агресия :D
Според мен няма по хубаво от Българската домашна ракия ! :patriot

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Вто 16 яну 2007 3:41

Щом всички видове алкохол и цигари имат акциз кой ни дава правото да НЕ слагаме акциз? Ракията си е алкохол и си влиза в продуктите, който ебават човешкия организъм(в прекомерно количество).
:офф Иначе и аз обичкам да си пиивам от вр на вр. :drinking:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Вто 16 яну 2007 8:18

Без мнение...не ме вълнува ракията....пия само бира :lol:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 16 яну 2007 8:33

ТРАКТОРИСТА GL написа:Щом всички видове алкохол и цигари имат акциз кой ни дава правото да НЕ слагаме акциз? Ракията си е алкохол и си влиза в продуктите, който ебават човешкия организъм(в прекомерно количество).
:офф Иначе и аз обичкам да си пиивам от вр на вр. :drinking:
Най - много те е.ават - токсини , свободни радикали , генно модифицирани продукти от растителен и животински продукти - всички "безвредни оцветители , емулгатори , аспартам /подсладители / , защото ги има във всичко,което ядеш и пиеш всеки ден - и което ЕС изнася за България , защото там никой не ги купува :( Плюйте колкото искате по НАШАТА домашна ракия - 100 гр на вечер не ми вреди по никакъв начин - виж за тези които всекидневната доза им е 2 литра - на тях им пречи :screwy :horror: mhihi ПРОТИВ АКЦИЗА съм !!! :Bulgaria :Bulgaria :Bulgaria

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Вто 16 яну 2007 10:00

Huizel написа:А линка какво общо има? :roll:

Поправих линка. Съжалявам! :wink:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 16 яну 2007 10:57

Ludia написа:абе дайте тогава да си садиме и кока и марихуана в двора и да си я ползваме за лична употреба? а?

Айде :-)

Vlad777 написа:Аз пък мога да си позволя и от 20 и от 30 лв да си купувам и ирландска ракия, но от хубава домашна ракия по-благо няма

И аз така. Една Тополчанска вуйчова и не ми трябват никви уискита, водки и ала бала. На малкия и пръст не могат да стъпят всичките алкхоли от магазина, да не говорим за по- отлежалите екземпляри домашнярка... не ви ли е срам за тая тема - напълни ми се устата със слюнки, а е още 11 сутринта :-)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 16 яну 2007 11:40

tyo написа:
Общо гласове : 66

От тях 13 съгласни с акциза :roll:
Явно си имами 13 трезвеници mhihi

kotse_botse написа:... не ви ли е срам за тая тема - напълни ми се устата със слюнки, а е още 11 сутринта :-)

13 трезвеници и един алкохолик mhihi

п.п. kotse_botse :предавам се

Върни се в “ОФФ-Топик - други”