Петиция за спасяване на Българската ракия - URL
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
асх
Ludia на мен ми е жал за тях... но всеки сам си избира с какво да се буди... но в България ракията е нещо като народно питие
и тъй като мисля че не се продава домашната ракия няма смисъл върхъ нея да се налагат данъци, като това е за лична употреба. Все едно да ни карат да си плащаме акциз за царската туршия която си правим по домовете... Не ми се връзва този данък 

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Huizel написа:Ама на Ludia не му е жал.Той ги презира.Той ракия не пие и туршии не яде.Той е над тези работи.Европеец мани.
Само ми е интересно кво прави рано сутрин гражданина у селските кръчми ама ае.
гледам ги тия , гордите българи кат' теб как се наливат, и си изливат мъката от скапания живот в чашката

абе дайте тогава да си садиме и кока и марихуана в двора и да си я ползваме за лична употреба? а?
а вие купувате ли си от тия където седат на спирките на и продават мляко "домашно" в бутилки от кока кола?
- Huizel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ludia написа:гледам ги тия , гордите българи кат' теб как се наливат, и си изливат мъката от скапания живот в чашката![]()
абе дайте тогава да си садиме и кока и марихуана в двора и да си я ползваме за лична употреба? а?
а вие купувате ли си от тия където седат на спирките на и продават мляко "домашно" в бутилки от кока кола?
Ама който иска се налива бре.Тебе това какво ти влиза в работата?Пии си сокченцето и си живей живота.А да не говорим,че не е коректно да сравняваш коката и марихуаната с ракията.А за покупките в бутилки от кока кола съм си вземал веднъж,дваж винце и ракийца и трябва да ти кажа,че още съм жив

- Huizel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мани търговия,става въпрос за лична консумация.Защо за нещо,което сам си го правиш,не ощетяваш и не вредиш на никой. ще трябва да си плащаш?Ми то така може да ти сложат и акциз на въздуха за дишане
Може и ако решиш да си удариш една злобарка пак да ти сложат акциз,щото рииш ли ще изхвърлиш безработни човечета
И последно ,нали по умния отстъпва,ае отстъпи 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: сх
longora написа:поради финсови причини най-вече я пия тази ракия защото не мога да си позволя да си купя от магазина хубава ракия която струва 10-12лв.
Аз пък мога да си позволя и от 20 и от 30 лв да си купувам и ирландска ракия, но от хубава домашна ракия по-благо няма

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
asjh
Vlad777 вярно е ... няма по хубаво от домашна ракия .. най-често пия Тетевенска... сливова малинова и още ква ли не ... много пивка .... абе хубава българска домашна ракия ... тази от магазина не може да стъпи и на малкия пръст на домашната ракийка!!! Huizel .. и все пак всеки човек си има различна гледна точка.. щом на Ludia му допада идеята за акциза, нека си я подкрепя. Не сме тук за да се караме помежду си, а просто всеки от нас да изрази мнението си по вапроса... няма нужда от ненужна агресия
Според мен няма по хубаво от Българската домашна ракия !

Според мен няма по хубаво от Българската домашна ракия !

-
- Автомобил:
- Двигател:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Най - много те е.ават - токсини , свободни радикали , генно модифицирани продукти от растителен и животински продукти - всички "безвредни оцветители , емулгатори , аспартам /подсладители / , защото ги има във всичко,което ядеш и пиеш всеки ден - и което ЕС изнася за България , защото там никой не ги купуваТРАКТОРИСТА GL написа:Щом всички видове алкохол и цигари имат акциз кой ни дава правото да НЕ слагаме акциз? Ракията си е алкохол и си влиза в продуктите, който ебават човешкия организъм(в прекомерно количество).
Иначе и аз обичкам да си пиивам от вр на вр.

- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ludia написа:абе дайте тогава да си садиме и кока и марихуана в двора и да си я ползваме за лична употреба? а?
Айде

Vlad777 написа:Аз пък мога да си позволя и от 20 и от 30 лв да си купувам и ирландска ракия, но от хубава домашна ракия по-благо няма
И аз така. Една Тополчанска вуйчова и не ми трябват никви уискита, водки и ала бала. На малкия и пръст не могат да стъпят всичките алкхоли от магазина, да не говорим за по- отлежалите екземпляри домашнярка... не ви ли е срам за тая тема - напълни ми се устата със слюнки, а е още 11 сутринта

Върни се в “ОФФ-Топик - други”