Обучаване нa ключове с VAG-COM

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Re: Обучаване нa ключове с VAG-COM

Мнениеот Vag_activator » Чет 10 апр 2014 22:53

*Select
17.instruments
и после Оutput test.Даваш му старт и следиш стрелките,и коя не е настроена вярно!
След като свърши теста,махаш контакта и изчакваш 5-6 секунди.Настройваш ръчно стрелките,и пак пускаш теста!
И така докато ги настроиш всички!

Потребителски аватар
krasyncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasyncho » Съб 12 апр 2014 14:17

Е да но то ми позволява да настроя само на горивото другите как да ги настроя? Благодаря предварително :) :love.vwclub

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 14 апр 2014 17:27

Колега толкова ли е сложна тая търсачка? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=347483

Потребителски аватар
krasyncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasyncho » Сря 16 апр 2014 19:34

Колега не ми е сложна търсачката просто не разбрах че трябва да се разглобява таблото. :) Мерси все пак. Поздрави

infernooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот infernooo » Чет 01 май 2014 20:38

Здравейте колеги
Имам следния проблем!
Купих си табло с half fis- 1J5 920 825 A
Старото табло без fis- 1J0 919 881 B
Не съм прекарвал никакви кабели,само откачих старото табло и закачих новото.Знам,че новото е с CAN,но изчетох доста и малко се обърках затова реших да пробвам.Използвах само ВАГ КОМ и ВАГ КОМАНДЕР.Всичко работи освен инфото за разхода на гориво,моментния и на 100 км.Също така като дам на контакт не ми светва и лампата за еърбега която знам,че е изкл но незнам как да я включа за да разбера дали ще свети постоянно или ще си изгасне малко след като дам на контакт.Какво ще ме посъветвате?

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Сря 07 май 2014 11:10

infernooo написа:Здравейте колеги
Имам следния проблем!
Купих си табло с half fis- 1J5 920 825 A
Старото табло без fis- 1J0 919 881 B
Не съм прекарвал никакви кабели,само откачих старото табло и закачих новото.Знам,че новото е с CAN,но изчетох доста и малко се обърках затова реших да пробвам.Използвах само ВАГ КОМ и ВАГ КОМАНДЕР.Всичко работи освен инфото за разхода на гориво,моментния и на 100 км.Също така като дам на контакт не ми светва и лампата за еърбега която знам,че е изкл но незнам как да я включа за да разбера дали ще свети постоянно или ще си изгасне малко след като дам на контакт.Какво ще ме посъветвате?

За инфото за разхода на гориво,виж покарай малко.Лампата се прекодира с vag com и си светва....

infernooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот infernooo » Сря 07 май 2014 19:16

Благодаря за съвета :)
Предстоеше ми пътуване и умишлено сложих таблото предната вечер,за да може при пътуването ако има ядове,да разбера въпреки,че момчето от което го купих ми гарантираше,че всичко му работи.Минах 300 км.но промяна никаква!
Дали може проблема да е в самото табло или трябва да се пускат разни кабели?

ИЗВИНЯВАМ СЕ,ЧЕ ПОЛЗВАМ ТЕМАТА НА КОЛЕГАТА!!!

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Вто 01 юли 2014 13:50

На предното табло имал ли си борд компютър при часовника? Ако си нямал, трябва да си прекараш няколко кабела, както и да смениш ръчката с такава за управление на борда. Ако си имал, не знам каква може да е причината. По-добре да се обърнеш към Владко.

А какво всъщност ти показва за разход? При мен, когато нямах кабели ми показваше 99,9

deqnradev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deqnradev » Нед 05 окт 2014 19:27

Здравейте колеги, както в началото беше написал автора на темата питам с надеждата да получа малко отговори. Имам Passat CC 2008 гепиха ми навигацията не отдавна и сега си взех нова , RNS 510, когато ми я пратиха я програмираха но не всичко е като старата и много дразни. Примерно цвета е различен и видях че с VAG-COM се променя, допълнително когато давам назад и се включи камерата музиката ми спира а преди само намаляше, дали може да се оправи ? Когато колата е на контакт и започва музиката като запаля двигателя ми гасне/изключва се навигацията за 2 секунди и после пак се стартира, много дразни, питах дилъра на VW, понеже те я инсталираха, и ми казаха че било софтуеър и немогат да го оправят. Така ли е или не са свързали или взели ток от правилното място и за това да го прави. Като цяло всички тея неща очаквах, че като са софтуеър те ще могат да ги оправят ама те си вдигат ръцете и отговора е не знам, от софтуеър и не мога нищо да направя. Пълна безхаберия честно, VAG-COM видях че цвета го оправя, а другите два проблема дали ще се орпавят. Допълнително виждам, Функцията AUX също не е активна, може ли да се активира, преди ми даваше да мина в АUX режим, а сега не? Също така можех да изкарвам песните или станциите на малкия екран на таблото а сега не излизат, може ли и това да се оправи. Ако всичко това е възможно ще бъда благодарен ако ме насочите и към човек, който разбира и може да помогне в района на Добрич и Варна, готов съм да си платя. Благодаря предварително за съдействието.

Потребителски аватар
sim_ex
Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
Двигател: AVF

Мнениеот sim_ex » Чет 16 окт 2014 19:04

Беше споменато , че ако няма работещ транспондер има аварийна снатройка, с която може да се запали колата за 30 минути само с номера и VAG COM. Как по точно се прави? И още един въпрос ..този код за да се направи програмирането на ключа който е 4 цифри - четох , че до 2004 се е давал заедно с ключовете. Аз имам една пластмасова лентичка закачена за сервизния (трети пластмасов) ключ, но има следните номера:
Е038876 (релефен върху повърхността)
отзад (отпечатани на лепящ се етикет) 24
и под горния номер(24) има друг 04626.
Кой от номерата се ползва?
И другия въпрос за 30-те минути ако някой знае

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 17 окт 2014 1:12

въвежда се ПИН кода и светва индекса за имобилайзера, тогава колата пали и върви, 30 минути след като е дадено на контакт.

И специално за всички които ме попитаха и на ЛС и в темата,

ПИН КОДЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЛЕЧЕ С ВАГ-КОМ, ПОЛЗВА СЕ САМО ВАГ_КОМАНДЕР ИЛИ ВАГ ТАХО!

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пет 17 окт 2014 10:29

При мен нещо не ми дaвa дa въведa новaтa бройкa ключове-кaквото и дa прaвя кaто нaтиснa new value и ми изписвa error..A преди товa някоко месецa броят нa ключовете ми беше 3 a aз го нaпрaвих нa един,нямaше проблем :rolleyes От кaкво може дa е?Зaщо не ми дaвa дa го сменя?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 17 окт 2014 10:48

Понякога трябва първо с 0 и после броя ключове като на клипа, за да се изтрият старите ключове. Може и от грешен ПИН да е, а може и просто от програмата ваг-ком, ако е от ваг-кома след няколко опита трябва да стане

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пет 17 окт 2014 17:32

Лошото е там че пробвах и с друг кабел доста пъти,със сигурност над 30-40пъти.Пин кода го приема защото започва да мига лампичката с колата и ключа,но не става и не става..никаква друга стойност не мога да въведа,веднага ми изписва ERROR :redface А интересното е че преди това ,като бях правил пробата дали въобще ще стане нямаше проблем :rolleyes от три ключа ги направих на 1 :banghead Ако някой се сеща за нещо да помага моля :beer

neych
Автомобил: Skoda Superb 2.8 V6 30V
Двигател: AMX
Контакти:

Мнениеот neych » Пон 20 окт 2014 16:52

Здравейте,
поздравления за темата и много благодарности към автора и другите участници! Благодарение на Вас преди година и половина успях без проблем да си обуча ключ (след като си загубих оригиналния) на старата ми кола. Тогава обаче си знаех пин кода на таблото.
В момента съм с друг автомобил (Шкода), имам само 1 ключ и искам да си обуча втори. Разликата е, че този път не си знам пин-а. Имам vag commander 1.4 и ме интересува това ли е пин кода или се показва на друго място в програмата?

VAGKCAN.jpg

Заедно с ключа имам и една квадратна пластмасова "висулка" с листче, на което са написани 4 цифри но те не са същите като тези които прочитам с vag commander в полето Login. Естествено, че цифрите на висулката не е ясно какви са, но искам да знам кой в всъщност е пин кода, че прочетох по - на зад в темата как колега е въвел грешен код и не е успял повече да си запали колата. Това в същност ми е и втория въпрос - ако се въведе грешен код във Ваг Ком-а при обучението на ключовете има ли опасност де се блокира имобилайзера?

Благодаря предварително за отговора.
Поздрави!

Върни се в “Направи си сам!”