1.9 sdi предърпва

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vsmotor
Автомобил:
Двигател:

1.9 sdi предърпва

Мнениеот vsmotor » Чет 06 ное 2014 20:42

Здр. Възможно ли е, ако на колата горивния филтър е за смяна, това да е причина да придърпва. Примерно карам си на пета и предърпва за малко. Тръгвам от сфетофар, преди да вкарам втора пак придърпва. На пета си карам, четвърта идва момент да сваля, свалям и пак предърпва. - 1.9 sdi

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Колата ми предърпва

Мнениеот phantom_ » Чет 06 ное 2014 20:50

Всичко е възможно при това обяснение,пробвай с филтъра пъро :exclaim Електронен блок на помпата също е проблемен при тези помпи :rolleyes

vsmotor
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.9 sdi предърпва

Мнениеот vsmotor » Чет 06 ное 2014 21:09

Не знам дали има общо, но тази сутрин като се пребирах от работа ми светна и тази лампа.
DSC01711.JPG

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 06 ное 2014 21:12

Това не е ли знак, за подгревните свещи!? Явно от тях е проблема! :gruebel
п.п На много малко километри е колата :mhihi

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Чет 06 ное 2014 21:17

Така светва Check-а имаш някаква грешка закачи я на компютър и сподели грешките :th_up

vsmotor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vsmotor » Съб 08 ное 2014 13:23

Поне са си реалните, не са ги скрили ;)

п.с Изчистих грешката със светещата лампа. Беше грешка в гнп-то. Смених и горивния филтър, надявам се да е било от това предърпването.

Потребителски аватар
mastersound

Мнениеот mastersound » Съб 08 ное 2014 13:28

vsmotor написа:Смених и горивния филтър,

Би трябвало да е от това даже..

А грешката на ГНП-то каква беше код//

vsmotor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vsmotor » Съб 08 ное 2014 14:27

Не обърнах внимание. Човека си закачи лаптопа, пусна диагностиката, показа му грешката, и я изчисти. Май трябваше да видя, но не ми се искаше да му стоя на главата (Неудобно ми беше да му вися на главата).

Потребителски аватар
mastersound

Мнениеот mastersound » Съб 08 ное 2014 17:47

То така де ама може да е нещо важно тогава ко прайм :gruebel

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 08 ное 2014 19:54

Ами това ти е проблема - помпата, най-вероятно ел. блок за чистене.

vsmotor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vsmotor » Съб 08 ное 2014 22:47

Такааа. След цял ден каране, лампата я нямаше. Одеве тръгвам да се пребирам към нас и хоп, след малко светна пак. И разбирасе пак преди това ми беше предърпала. Та значи аз си мисля, че може и да е от дизела. Не знам, не разбирам, ама така си мисля. То вече не виждам от какво ще е. Та значи, имам и w202 c220 2000 г. Та на него му сложих от ОМВ дизел с добавка за дюзите, и да, определено има разлика. С 15-16 ст. е по скъп този дизел, но го осещам различно. Та реших да си напълня и полото (SDI) с тази нафта. И след като заредих от тогава ми започна предърпването. А преди това си карах с дизел без добавка или иначе казано обикновен дизел, и абсолютно няма предърпване, лампи и т.н. Та според Вас, мислите ли, че може и това да е причината да придърпва.
п.с. Не знам дали си въобразявам обаче като я карам мъжката колата, не предърпва. Смисъл в големите обороти (големи големи, колко да са големи :D) примерно, сменям на 3к оборота, и мъжката я настъпвам. Ама нз. така си мисля, че тогава е ок. или просто тогава не ми прави това предърпване. И за това малко се наведох и на мисълта за дизела. Че нещо не изгаря както трябва като го карам по еваш еваш. А с обикновенния дизел нямах тези проблеми, но може и да е просто съвпадение незнам.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 08 ное 2014 22:50

Най-лесно можеш да разбереш, без да пълниш резервоара, а да зареждаш от различни бензиностанции всеки път. Аз така открих бензиностанция която що годе има добър бензин. Няма да споменавам имена, да няма реклама. Та ако има нещо такова каквото казваш, ще усетиш. Ако обиколиш всички бензиностанции и няма ефект значи има проблем. Аз примерно сипвам за 20 лева на една и карам докато свърши и виждам че пак тресе на празен ход, и на другото зареждане от друга, и така докато спре да тресе и си зареждам само на тази бензиностанция! :c020 Поне засега де!

vsmotor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vsmotor » Съб 08 ное 2014 23:29

Да, и аз само на две слагах до сега. Но там заради тази добавка зареждам в202-то по някой път. Та реших и половера там да го напълня с тази нафта. И сега все още ми е едва на половината резервоара. И свърши ли ще го оставя до червено и ще заредя на старите си бензиностанции. Или ако не мога да дочакам, с маркуча и тубата :D и си занулявам резервоара и слагам нафтичка от обичайните места къде си зареждам.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Нед 09 ное 2014 9:32

колега, имаш някакъв проблем по електронния блок на помпата. Sdi-то не е толкова придирчив на гориво мотор, та чак от лошо такова и лампи да светят. Направи качествена диагностика, защото не винаги триенето на грешката решава проблема

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 09 ное 2014 10:42

Точно така е, когато караш "по - мъжката" плунжера се мести към повече гориво и няма отклонения, когато караш с една газ плунжера започва да се отклонява съответно предърпване и записва грешка. Търси някой да ти разглоби ел. блока, да го изчисти и да го настрои после.

Върни се в “Дизелови агрегати”