Passat B6 170 проблеми след смяна на дюзи в Порше ЮГ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
jorkatta
Автомобил: vw passat b6
Двигател: BMR

Passat B6 170 проблеми след смяна на дюзи в Порше ЮГ

Мнениеот jorkatta » Нед 09 ное 2014 9:17

Здравейте колеги, искам на кратко да ви разкажа във какво приключение се вспуснах, и моля за съвети имнения.
Та закупих въпросният Пасат преди по малко от месец 2.0 TDI 170 кс BKR двигател 2006 г. На колко километра е не мога да кажа не ми се вярва да е както показва километража 98 000 км а и във VW вече не дават сервизна история. като цяло колата е много запазена и реших, че това е моята кола. Още преди покупката я закачихме нямаше никави грешки показателите и бяха перфектни... Та веднага след като я взех почна едно обслужване масло, филтри, ремъци, водна помпа и шетограма. Колата пушка майсторите при които я обслужвах също я караха и беше закачена и в движение, всичко ток. Отивам вече в Порше софия ЮГ да сменявам дюзите по акция въпреки че на старите показателите бяха мн добри ( по думи на майстора) Оставих колат във Порше Юг и ми казаха "Ако дюзите са от старите и нищо не е пипано по тях ги сменяме заедно с окабеляването,правим настройките и така.. Ако са от новите затваряме капака и не ги пипаме" това беше отивам аз на същия ден по обяд да си взема колата, виждам се с приемчка подава ми ключа казва готова е сменени са, без повече обеснения и влезе някъде на вътре. Не получих и никакъв документ... Викам си ми тя колата мие на 6 какво да ги питам. Запалих колата, никаква промяна не усетих погледнах аспуха нямаше черен дим (поне това което съм чел във форума, колеги споделят,че винаги има в началото пушеци при смяна на дюзи) качих се и си тръгнах. Няма и километър след това ми светна лампата за DPF. Не и обърнах внимание викм си на новя участък ще го продухам ;-) да ама нямах възможност, а и трябваше да се връщам на работа и така 2 дни си карам в адското задръстване до работа и обратно и с нетърпение чакам Събота за да изляза някъде извън София. В Събота сутринта паля колата и излизам от нашата уличка на Симеоновско, натискам газта брее колата не помръдва :question А викам какво става тук малко по нагоре ми присветва лампата за нагревателните свещи и веднага след това и чека :banghead :banghead :banghead Събота е незнам къде да отидя Звънанх на майстора който ми обслужва колата дойде веднага, закачи колата и мале грешки, грешки. Грешка при управлението на турбото, грешка при една от дюзите, DPF a Другите не ги и чух направо потънах :banghead :banghead :banghead Накара ми се едно хубаво защо съм ходил при тях след като дюзите са ми били с 0.01 отклонение и почна едно питане. Ти видя ли старите, видя ли новите, какви ти сложиха и т.н. Прибрах се и им писах мейл Че колата беше ок преди да стъпя при тях. От тук насетне незнам какво да правя В понеделник още в 8:00 ще съм пред вратата им ама незнам как ще се оправя с тях. Моля ако някой може да помогне със съвет Ще съм адски благодарен Дано тези грешки да са натрупани от Филтъра, Че вече съм на абсолютна Нула.
Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Проблеми след смяна на дюзи Във Порше ЮГ Passat B6 170

Мнениеот Теодор » Нед 09 ное 2014 10:26

Ами дано не съм прав но щом нямаш никакъв документ какво е било състоянието на колата преди и след влизането в сервиза най-вероятно са свалили от твоята това което им е трябвало за някой техен човек и приемчика си е тръгнал доволен с xxxx лв. в джоба а за теб остава :banghead Пак повтарям дано не съм прав но :dontknow

Потребителски аватар
jorkatta

Мнениеот jorkatta » Нед 09 ное 2014 11:24

Дано да не си прав :redface и аз имам някакви съмнения, от вчера чета във форума и се надявам тези грешки да са породени от dpf филтъра като грешки ми изписва Emision Workshop (дано да съм го изписал правилно :redface ) Вече се колебая дали да посетя порше, както казах доста изчетах и ми направи впечатление, че доста колеги са имали идентични проблеми със светване на DPF и чек и влизане в авариен режим именно заради dpf-a. :banghead до тук съм с 1500 лв за обслужване и още немога да и се нарадвам :cry :cry :cry

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 09 ное 2014 13:18

Дъждец валял ли те е преди да ти покаже проблема?

Потребителски аватар
jorkatta

Мнениеот jorkatta » Нед 09 ное 2014 13:44

Не колега, прочетох какво стана при теб. В сряда светна Dpf-a веднага след смяна на дюзите, за двата дни да съм минал
най-много 20 км и колата влезе в авариен режим. :cry

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 09 ное 2014 16:03

Жалко, че и аз бях се шашнал, а се оказа дребен проблем.

Не може да е от ДПФ-а за толкова малко км според мен в твоя случай.
И плюе прекалено много и други грешки.
Тия от Порше не дадоха ли протокол след получаването на колата?

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Нед 09 ное 2014 18:28

Отпечатъците на монтьорите са по новите дюзи! :smile Вие сериозно ли мислите ,че са му обрали колата!?Апропо,аз също нямам протокол от смяната /преди 2 години/.

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Нед 09 ное 2014 18:53

На мен пък в Бургас ми дадоха, даже и се подписах за това.Колега не се притеснявай в тяхната система остава тази смяна, и по-добре че си сменил дюзите, старите и да са биле в добри показатели, те горят като крушка на момента :), не е нужно да са в лоши параметри. Само едно може да не са направили във VW да не са поиграли с настройката и да имаш неравномерна работа на мотора, за мен добрата настройка е някой клубен майстор, който знае какво прави и как се регулират. при мен ги бяха затегнали на мах :).

Потребителски аватар
jorkatta

Re: Passat B6 170 проблеми след смяна на дюзи в Порше ЮГ

Мнениеот jorkatta » Нед 09 ное 2014 20:03

Ми незнам какво да правя,да се занимавам ли вообще със тях или да си търся колая на др място? Притеснява ме едната грешката която ми дава на дюзата... Незнам къде да си направя по сериозна диагностика.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 09 ное 2014 21:47

Закарай колага да я оправят. И аз съм ходил в Юг по акция за дюзи - при мен не е имало никакъв проблем. А това с краденето на дюзи - моля ви се, стига глупости. Най-вероятно в багажника са ти залепили бележка с номера на акцията.

Потребителски аватар
jorkatta

Мнениеот jorkatta » Пон 10 ное 2014 14:06

Значи днес още днес в 9:10 м се обадих, вдиган ми много любезно момиче и след като и обясних какъв ми е проблема ми бе обещано че ще получа обаждане от въпросният приемчк до 10:30 нищо. Последва повторно
обаждане, момичето нямаше обяснение защо до сега не са се свързали с мен, и ми сообщи, че пак ще пише на колегата да се свърже с мен. Еле обаждането дойде в 12:30 след кратък разговор ми казаха, че по ранен час от 12.11.14 (сряда) няма и евентуално ако искам да докарам колата още сега, но не общават, че ще бъде погледната преди 15:30 на 12.11.14 г . Бряя вам си много са заети когато става въпрос за диагностика и подмяна на нещо кото ще се плати може и веднага (което е ставало, ходил съм там без час) Днес ще направя една по читава диагностика за да съм подготвен. Чудя се само защо им отне половин ден за да се свържат с
мен?

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Пон 10 ное 2014 15:21

Преди две години и аз ходих в Юг по акция за дюзи.
В багажника, след като вдигнеш кората, зад резервата гума, трябва да са ти залепили стикерче с номера на акцията.

Потребителски аватар
jorkatta

Мнениеот jorkatta » Вто 11 ное 2014 11:03

Колеги, напразно се притеснявах относно смяната на дюзите. :redface оказа се, че DPF-а е затлачен и няма шанс за регенрация... ще трябва да го махам. Въпросът е след като съм я карал към 10 км така във аварин ржим да не съм прцакал нещопо турбото. :icon_sad трябва първо да оправя DPF- a и тогава ще видим.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Вто 11 ное 2014 13:08

Не се притеснявай за турбото колега. Просто колата ти е в авариен режим. По-добре го премахни тоя DPF щом вече не е в състояние да се регенерира сам. А иначе се налага чистене - ръчно. Ако и след това се задръсти пак (в кратък срок) - махай го. Също е важно и как караш де. Ако често си на палене и гасене на колата през 4-5 км и нова кола да е пак ще се задръсти DPF'a :th_up
Около София (или в София - не знам точно) е колегата Brezel. Той може да го премахне. Във форума ги координатите му :th_up

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 ное 2014 21:59

Върни се в “Дизелови агрегати”