crashman написа:Здрасти, 630 ома резистор на един светодиод е добре. Аз лично така си правих моите. И повече може да е, стига да свети ;)
Как ще го приспособиш в тази фасунга.. тук не знам. Моите ги запоих директно на таблото с подходяща височина.
- Благодаря, като дойде времето ще го направя.. :)
tubleron написа:CrazyTo96 написа:Здравейте, имам следните запитвания.. След доста четене по темата, щракане по всевъзможни калкулатори и прочие се обърках тотално. Колко ома или килоома трябва да ми е съпротивлението за 1 обикновен светодиод (червен)? И някаква идея как да приспособя диода към такава фасунка/цокъл?
Колега продават се готови такива диоди на такава фасунга по магазините за автоаксесоари. Скоро купих-по 2.50 бройката
- Благодаря, Но ми идват малко.. как да кажа - в повече.. Понеже не карам VW, но тоя форум е най-точния от към такива запитвания, реших да попитам.. Ами в колата ми има около 10-тина такива лампички само на километража и ако трябва да ги сменям всичките крушки, общата цена ще стане

.. За това търся някакво решение..
п.с. - Питам за начин да се преправи цокълчето, защото ако разглобя таблото ме е страх че няма да мога да го напасна точно