Пасат Б4 1.9 тди 1z странен проблем с температурата
-
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AFN
Пасат Б4 1.9 тди 1z странен проблем с температурата
Здравейте колеги! Колата ми е пасат 1.9 1z. След като установихме със ваг ком че термостата ми отваря на 83 градуса реших да го сменя с друг. След смяната му с нов колата започна да ми загрява и изхвърли ангифриза. Върнах си стария и няма никакъв проблем. Сега ми сложиха отново нов в друг сервиз и пак качва температурата. Някакви идеи? Мен ми се върти в главата за водна помпа.. Ще съм мн благодарен на всякаква помощ.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: 1.9 тди 1z странен проблем с температурата...
водна помпа или гарнитура на главата
-
Гарнитурата вече я смених :)
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
И каква е връзката с водната помпа след като със стария термостат няма проблем
Пробвай тия новите в тенджерата на колко отварят.А това че отваря на 83 градуса според мен е нормално,мисля имаше два вида термостати за тоя мотор ниско и високотемпературен.Аз навремето направих грешката да сложа нискотемпературния,за дизел е смърт ама ме мързеше да го сменям пак.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:И каква е връзката с водната помпа след като със стария термостат няма проблем
Уместен въпрос. И на мен ми е интересно да науча отговора му.
Слагай си пак стария термостат и не купувай повече ментета за да не се налага пак да сменяш гарнитура, ако вече не е издухана от прегряване.
-
Ами казаха ми че за този мотор трябва термостата да отваря на 89-90 и затова реших да го сменя. Но ми е чудно защо с единия работи както си му е реда, пък с другите два не смогва да се охлади. Значи на място или в задръстване си отварят и се включва перка пък в движение когато карам извънградско не. Аз се чудя възможно ли е ако е заминала помпата да не може за толкова бързо време да се превърта количеството антифриз през радиатора и затова да става така..
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип правилно са ти казали, но тези няколко градуса не са толкова важни. Много по-важно е, че новите може да са ментета и да отварят твърде късно. Впрочем никак не е зле да си провериш реалната температура с истински термометър. Но щом с новите ти кипи антифриза едва ли са читави.
-
Мисля да пробвам със смяна на вадна помпа. Доколкото разрах е минала над 60 000 км от както е сменяна. Ако не се оправи си слагам пак стария термостат и ще си перкам с него :)
Върни се в “Дизелови агрегати”