Здравейте, днес си взех колата от ремонт и след кратък преглед установих с изненада, че едно маркучле се "развява" свободно опд капака.
http://img.data.bg/i.php?id=194327&ctrl_id=khzv7b
Закрепено е със скоба, за филтера, а другият край е като отрязан. Немога да видя от каде излиза. Дебело е око 3-4 мм. Навартях десеттина км. преди да го видя и няма следи да е текло не6то от него, нито пък съм имал някъкви проблеми.
Въпросът ми е мога ли да карам така или трябва да се направи нещо и за какво служи. Ако някои може да помогне, благодаря предварително.

Откачен маркуч!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Уфф, това ти е вакуумния маркуч за клапата в кутията на въздушния филтър. Тази клапа служи за превключване посоката на въздушния поток да черпи топъл въздух от двигателя, ако е много студена външната температура (говорим за температура от -20гр. Целзий и надолу). По принцип спокойно можеш да караш и без него. Целта на тази клапа е при по-ниски температури въздушния филтър да не се обледява от външния поток.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Момчета, този маркуч трябва да е закачен. Гуменото маркуче с платнената обвивка служи само за връзка между пластмасовата тръбичка и кутията на филтъра. Наистина това е вакуум, чрез който се регулира положението на клапата вътре в кутията - засмукване на горещ - студен въздух. При мен се беше спукала гумената мембрана закрепена на корпуса на кутията, чрез която се задвижва клапата вътре. Смучеше въздух, вкарваше га в поддроселовото пространство и двигателят тресеше на празен ход. Голям зор видях, докато го открия това. След смяната на тази мембрана всичко се оправи.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Откачен маркуч!
LegolasBBS написа:Здравейте, днес си взех колата от ремонт и след кратък преглед установих с изненада, че едно маркучле се "развява" свободно опд капака.
http://img.data.bg/i.php?id=194327&ctrl_id=khzv7b
Закрепено е със скоба, за филтера, а другият край е като отрязан. Немога да видя от каде излиза. Дебело е око 3-4 мм. Навартях десеттина км. преди да го видя и няма следи да е текло не6то от него, нито пък съм имал някъкви проблеми.
Въпросът ми е мога ли да карам така или трябва да се направи нещо и за какво служи. Ако някои може да помогне, благодаря предварително.
Колеги ,това е маркучето което вентилира резервоара-по точно маркучето което идва от карбоновия филтър разположен под десния калник.В този карбонов филтър завършва вентилиращия маркуч с който се засмукват в поддроселното пространство безиновите изпарения от резервоара.Филтърът просто е отмъкнат от някой.Нищо фатално не може да стане ако там е клапата уплавляване от компютъра-при липса на свръхналягане в резервоара тя стои затворена-важното е а видиш дали не е отворено маркучето което минава под дросела-ако е отворено просто го запуши докато си намериш от някоя морга корбонов филтър и клапа.Резервоарът ще се вентилира сам от другата част на отворената тръба!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”