Скърца ми нещо кората отзад.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Скърца ми нещо кората отзад.

Мнениеот patzo » Пон 15 яну 2007 12:48

GAD написа:
ruskia написа:Нещо ми скърза отзад, кората ли е, пластмасите ли, кво ли не правих и не спира, смених гайките, че онези бяха ламаринени, сложих шайби, уплътних с гунапрен... Не спира и тва я. Дайте идея кво да му прилагам, че много ме дразни.
Колата е Голф2 с 2 врати

Привет, не съм убеден, че проблема ти е същия, но аз ще споделя моя опит... Карам триврато Поло и преди време пак така скърцаше много яко... Оказа се, че бравата на не-шофьорската врата не заключва плътно и при движение вибрира и уплътнението се търка в кората...

Разгледах внимателно и забелязах, че пластмасовата втулка, която бравата захапва се е поизносила... 3-4 намотки изолирбанд ми решиха проблема тотално! Мисля, че и на багажника има подобна втулка... Мисълта ми беше... Прегледаи ги тези втулки защото и там може да е проблема...

Пробвай при затворена врата следното - хващаш дръжката на вратата и разклащаш нагоре-надолу, като гледаш отгоре дали вратата се мести спрямо купето... Луфта трябва да е едва доловим, а при затваряне вратата трябва да е леко под напрежение за да не скърца... Успех!

ти си моето спасение... тамън мислех вече да почвам да взимам някакви хапчета че това тотално ме изкарва от равновесие... :twisted:
все си мислех че е от кората нещо която се пада подпиралка за ръцете на този отзад.. :)

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пон 15 яну 2007 14:04

Радвам се ако съм ти помогнал!

...и аз доста го търпях, щот нямаше как да опипам наоколо докато карам по жълтите паветата например, но веднъж пътувахме с баща ми и го помолих да потърси причината... Въобще не очаквах, но се оказа от вратата... Пробвай докато караш я отвори и забележи дали спира скърцането...

На тривратките тя е доста тежка и явно по-бързичко изяжда пластмасата.

Като разбрах откъде е опитах да регулирам бравата, но не успях защото е много яко стегната и се развива с някаква звездовидна отвертка... После обаче не съжалих, защото с реглаж нямаше да се получи а и с изолирбанда става бетон и обратно на очакванията ми е супер издържливо... Карам така поне от 2 седмици и изолирбанда дори не е наранен или закъсан. Просто при затваряне няма удар върху него, а само завъртане на заключващата планка, затова...

Потребителски аватар
GTI-ABF
Автомобил:
Двигател:

кора

Мнениеот GTI-ABF » Вто 16 яну 2007 2:17

колега то ако не скърца няма да е голф.

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Вто 16 яну 2007 8:33

И ти си прав, ако не скърца и нема шум в купето се едно караш готина лола :) А тоя моя дизел, бръмчи здраво, но там вдигам ръце, не мога да му помогна. Добре, че има кора под предния капак иначе трее да турам слушалки :)
Но тия немците са големи кретени, може ли колата да е автоматик, да има шибидах и да няма запалка в купето!

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Вто 16 яну 2007 10:07

Да споделя и аз малко опит. При мен на 2-ката дето е карах преди време (не я смених заради скърцанията) нещо адски скърцаше отзад и незнаех какво е. Почна се едно гледане слушане реших че е от кората на багажника сложих две пластини да е натискат при затворен капак, но уви пак си скърбуцаше. После мислех че е от бравата дето затваря капака че и вратите скърбуцаха, но ги оправих както е писал колегата по горе с изолирбанд и готово, но на багажника не помогна скърцането си остана. И един ден се метнах в багажника и помолих зет ми да ме разходи из квартала по паветата (то в Пловдив поне ги има доста) при свалена пластмаса на задната врата на багажника се оказа че скърцането идва от ЦЕНТРАЛНОТО заключване на багажника нали е една машинка с едно много странно лостче на П и то си опира в ламарината на капака и скърца та ша се скъса. Веднага спиране слагане на един гумен тампон и проблема е решен. СПРЯ ДА СКЪРЦА УРА. Та вижте въпросния лост дали не опира в купето.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 16 яну 2007 13:09

На мен ми скърцат двете пластмасови кори,който се намират от ляво и дясно над кората на багажника,и от центъра на които тръгват колананите.

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 18 яну 2007 17:57

Измислих нещо. Забелязах, че като си метна якето върху кората отзад и престава да скърца, явно е от нея все пак или е хлабава вратата на багажника и не я притиска.
На служебните С3-ки видях, че имат едни триъгълни гумички отзад на вратата, които притискат кората, ще взема да ида при ситроен и да си купя едни такива от тях.
Някой знае ли кой им е вносител и къде имат магазин?

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Чет 18 яну 2007 18:20

То и голф-а трябва да има такива гумички,моя има!

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 18 яну 2007 18:30

Твоят е тройка :) Но тогата и в Юнито трябва да има?
Я кажи, как са закрепени?

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Чет 18 яну 2007 18:34

Ми мисля че са залепени за вратата на багажника.Ама незнам дали ще ги намериш да се продават.Според мен става номера с две парчета микропореста гума,залепени на вратата и заспива.

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 18 яну 2007 18:35

Хм, къде да я търся тази гума, много футуристично ми звучи! :lol:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: кора

Мнениеот hristian37 » Чет 18 яну 2007 18:45

GTI-ABF написа:колега то ако не скърца няма да е голф.

колега в италианка возил ли си се например 1год след като е в България

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 18 яну 2007 18:50

Ми не съм, мноо ли дрънчат? Сигурно щот са Pininfarina дирайн :lol:

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Чет 18 яну 2007 19:15

Ми такава гума трябва да има по магазините за строителни материали сигурно.Те и оригиналните на вратата са от нещо подобно.Ако ли не,импровизирай с някакъв друг материал.

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Чет 18 яну 2007 19:21

любимата марка е една от най-малко дрънчащите : vw fen

Върни се в “Направи си сам!”